Polsbescherming snowboarden

 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat zijn snowboard polsbeschermers? plus-icon

Snowboard polsbeschermers zijn beschermende handschoenen of handschoeninzetten met geïntegreerde polsbescherming om polsletsel te voorkomen tijdens het snowboarden.

Zijn polsbeschermers noodzakelijk voor het snowboarden? plus-icon

Hoewel polsbeschermers niet verplicht zijn, worden ze sterk aanbevolen om polsletsel bij valpartijen te voorkomen.

Kunnen polsbeschermers onder mijn snowboardhandschoenen worden gedragen? plus-icon

Ja, de meeste polsbeschermers kunnen onder je snowboardhandschoenen worden gedragen voor extra bescherming.

Zijn polsbeschermers alleen voor beginners? plus-icon

Nee, polsbeschermers zijn geschikt voor snowboarders van alle niveaus, omdat polsletsel voor iedereen kan gebeuren.

Zijn polsbeschermers wasbaar? plus-icon

Ja, de meeste polsbeschermers zijn wasbaar, maar het wordt aanbevolen om de instructies van de fabrikant te volgen.

Pols- en kniebescherming voor Snowboarders: Essentiële Bescherming op de Piste

Bij het snowboarden zijn pols- en knieblessures veelvoorkomende verwondingen, vooral bij beginners en ervaren snowboarders die zich wagen aan uitdagende tricks en sprongen. Het dragen van pols- en kniebescherming is daarom essentieel om jezelf te beschermen tegen schokken en impact tijdens het snowboarden.

snowboard polsbeschermer

Waarom pols- en kniebescherming belangrijk zijn

Pols- en kniebeschermers bieden verschillende belangrijke voordelen voor snowboarders:

 1. Bescherming tegen blessures: Polsen en knieën zijn kwetsbare lichaamsdelen tijdens het snowboarden, vooral wanneer je valt of onverwacht een obstakel raakt. Polswonden, kneuzingen en verstuikte knieën zijn veelvoorkomende blessures die kunnen worden voorkomen met de juiste bescherming.
 2. Verhoogd zelfvertrouwen: Het dragen van pols- en kniebeschermers kan je meer zelfvertrouwen geven, vooral als je jezelf uitdaagt met nieuwe tricks en sprongen. Met de wetenschap dat je goed beschermd bent, kun je je volledig concentreren op je snowboardprestaties.
 3. Comfort: Moderne pols- en kniebeschermers zijn ontworpen om comfortabel te dragen en bieden een goede pasvorm die niet belemmerend is voor je bewegingsvrijheid op de piste.
 4. Geschikt voor alle niveaus: Pols- en kniebescherming is niet alleen voor beginners. Zelfs ervaren snowboarders kunnen baat hebben bij extra bescherming, vooral als ze zich wagen aan uitdagende tricks en stunts.

Verschillende soorten pols- en kniebeschermers

Er zijn verschillende soorten pols- en kniebeschermers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en niveaus van bescherming. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten:

 1. Polsbeschermers: Polsbeschermers bestaan uit stevige kunststof schilden die de polsen beschermen tegen impact en verdraaiingen tijdens een val.
 2. Kniebeschermers: Kniebeschermers zijn ontworpen om de kniegewrichten te beschermen tegen schokken en stoten. Ze zijn meestal voorzien van schokabsorberend schuim of gelvulling.
 3. Gecombineerde pols- en kniebeschermers: Sommige beschermers zijn ontworpen als een combinatie van pols- en kniebescherming, wat handig kan zijn voor snowboarders die graag met een complete beschermingsset op pad willen.

Waarop letten bij het kopen van pols- en kniebescherming

Bij het kiezen van de juiste pols- en kniebescherming zijn er enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden:

 1. Pasvorm: Zorg ervoor dat de beschermers goed aansluiten op je lichaam zonder te strak of te los te zitten, om comfortabel te kunnen bewegen.
 2. Materiaal en padding: Controleer het gebruikte materiaal en de dikte van de padding om ervoor te zorgen dat de beschermers voldoende bescherming bieden op de kwetsbare plekken.
 3. Ventilatie: Kies voor beschermers met goede ventilatie om oververhitting te voorkomen tijdens intensieve activiteiten.
 4. Flexibiliteit: Zorg ervoor dat de beschermers voldoende flexibel zijn om je bewegingsvrijheid niet te belemmeren.

Conclusie

Pols- en kniebeschermers zijn essentiële vormen van bescherming voor snowboarders van alle niveaus. Door het dragen van de juiste bescherming verminder je de kans op blessures en verhoog je je zelfvertrouwen op de piste. Bij het kopen van pols- en kniebescherming is het belangrijk om te letten op de pasvorm, het materiaal, de ventilatie en de flexibiliteit om ervoor te zorgen dat je de juiste bescherming krijgt die past bij jouw snowboardstijl.

Bekijk snel onze gehele collectie snowboard bescherming