Hoe pas je snowboardschoenen

Weet jij hoe snowboardschoenen moeten zitten en waar je op moet letten? Hier lees je handige tips waar je op moet letten wanneer je nieuwe snowboardschoenen gaat kopen.

Hoe pas je snowboardschoenen

Voordat je begint met het passen van snowboardschoenen is het belangrijk dat je goede snowboardsokken aantrekt. Daarna maak je de binnen- als buitenschoen helemaal los. Op deze manier stap je makkelijker in de schoen zonder te wringen. Terwijl je instapt trek je de tong van de schoen naar voren of omhoog. Hierdoor creëer je extra ruimte om in te stappen. Waarschijnlijk zal je met je teen de voorkant van de schoen voelen. Schrik niet, dat moet!

 

snowboardschoenen aan doen
 

Sluiten van een snowboardschoen

Nu is het tijd voor het sluiten van je snowboardschoenen. Zet de hak van je snowboardschoen op de grond zodat je hiel mooi achterin de schoen komt te zitten. Maak daarna de binnenschoen vast. Zorg dat de binnenschoen goed vast zit zonder je voeten af te knellen.

 

snowboardschoenen passen

Hierna sluit je de buitenschoen. Pas altijd beide schoenen aan omdat je voeten altijd iets kunnen verschillen van elkaar.

 

Testen van je snowboardschoenen

Wanneer je beide schoenen goed vast hebt gemaakt is het tijd om de schoenen te gaan testen. Dat doe je door in de snowboardhouding te gaan staan en de schoenen te flexen, door paar keer door je knieën te gaan, terwijl je de hakken op de grond houdt.

 

snowboard boots passen

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer je rechtop staat, met gestrekte benen, moeten je tenen de voorkant kunnen raken. Ga door je knieën. Je merkt dat je hiel naar achteren wordt gedrukt en je teen vrijkomt van de voorkant. Hebben je tenen geen contact met de voorkant wanneer je recht staat? Dan is de schoen te groot. Blijf je contact houden met de voorkant wanneer je door je knieën gaat? Neem dan de schoen een maatje groter.

 

Wanneer je je voet af gaat wikkelen in je schoen dan zal je hiel altijd iets loskomen. Deze beweging maak je echter niet tijdens het snowboarden. Daarnaast heeft het geen zin om de schoenen urenlang aan te houden terwijl je op de bank zit. Je snowboardschoenen moeten goed zitten tijdens het boarden!

 

Te grote snowboardschoenen

Te grote schoenen zullen tijdens het passen altijd comfortabel zitten. Laat je dus niet verleiden door te grote schoenen te kopen. Tijdens het boarden wil je juist boots hebben die goed aansluiten zodat je maximale controle behoudt. Wanneer je toch te grote schoenen hebt gekozen ga je schuiven. Het schuiven ga je dan compenseren door je snowboardbindingen te strak aan te trekken waardoor je voeten zullen gaan knellen met mogelijk pijnlijke kramp tot gevolg.

 

Kramp in de voeten tijdens snowboarden

Wanneer je altijd last van kramp hebt tijdens het snowboarden is een goede inlegzool het advies. In de loop van de dag gaan je voeten doorzakken doordat je tijdens het boarden veel druk uitoefent op je voeten. Een goede inlegzool ondersteunt je voet waardoor je voet niet meer door kan zakken en kramp voorkomen wordt.

 

Snowboardschoenen kopen bij Sideways

Heb je meer advies of hulp nodig met het kiezen van de juiste schoen of maat? Kom dan langs in onze showroom in Nijverdal. Wij hebben een uitgebreide collectie snowboardschoenen van Burton, Vans,  ThirtyTwo. We nemen de tijd voor je door eerst je wensen aan te horen, je voeten op te meten en daarna verschillende modellen te passen.

 

bekijk snel onze gehele collectie snowboard schoenen