Wat voor snowboard heb ik nodig?

Publish date Geschreven op: 21-12-2022

Als je op zoek bent naar een nieuwe snowboard, kan het moeilijk zijn om te beslissen welk type het beste bij je past. Er zijn verschillende soorten snowboards op de markt, en elk type is geschikt voor een bepaald soort rijstijl en niveau.

Arno
Geschreven door Arno Snowboardspecialist van Sideways

Waarop moet je letten bij het kopen van een snowboard?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe snowboard, kan het soms lastig zijn om te beslissen welk type board het beste bij je past. Er zijn verschillende soorten snowboards op de markt, en elk type board is weer geschikt voor een bepaald soort rijstijl en niveau. In dit artikel zullen we de verschillende soorten snowboards bespreken en wat ze te bieden hebben, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Welk type snowboard

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kiezen van een snowboard is waar je het voor wilt gebruiken. Als je van plan bent om voornamelijk op de piste te rijden, is een all mountain of freeride snowboard de beste keuze. De type snowboards hebben directional of directional twin shape. De neus van het board is dan langer dan de tail waardoor je met deze snowboards beter kunt sturen op de piste. Wanneer je van plan bent veel tijd door te brengen in funparks is een freestyle op park snowboard een goede optie. Deze snowboards zijn korter en hebben een twin shape. Hierdoor kan je het board beide kanten goed op rijden wat weer ideaal is om tricks uit te voeren. 

 

Ga je het liefste off piste? Zoek je zodra het kan de poeder sneeuw op? Dan heb je een freeride snowboard nodig. Een freeride snowboards kenmerkt zicht door een directional shape. Dit houdt in dat de nose langer en breder is dan de tail. Een smallere tail wordt ook wel een tapere tail genoemd. Door de brede nose en smalle tail blijft het board beter dreven op de poedersneeuw. 

 

Een andere factor om te overwegen bij het kiezen van een snowboard is het flexpatroon. Snowboards hebben verschillende flexpatronen, wat betekent dat ze op verschillende manieren buigen en reageren op druk. Als je van plan bent om veel tijd door te brengen in de parken en op de halfpipe, is een snowboard met een zacht flexpatroon een goede optie. Dit zorgt voor extra flexibiliteit en wendbaarheid, wat het gemakkelijker maakt om trucs uit te voeren. Aan de andere kant, als je van plan bent om voornamelijk op de piste te rijden, is een snowboard met een stijver flexpatroon een beter idee. Dit zorgt voor extra stabiliteit en controle op hogere snelheden. Een freestyle snowboard met een twin shape heeft een twin flex patroon. Een directional of een directional twin snowboard heeft daarentegen een directional flex patroon. De nose is dan iets soepeler dan in het midden en de tail is dan nog weer even wat stijver. 

 

Van beginner tot gevorderder

Wanneer je een beginnende snowboarder bent, is het aan te raden om een snowboard te kiezen met een zachte flex. Dit maakt het gemakkelijker om de basisvaardigheden te leren en je vertrouwd te laten maken met het snowboarden. Aan de andere kant, als je al wat meer ervaren bent en op zoek bent naar een snowboard dat je kan helpen om je vaardigheden te verbeteren, kun je overwegen om een snowboard te kiezen met specifieke eigenschappen die aansluiten bij je rijstijl. 

 

Kort samengevat, er zijn een aantal belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een snowboard. Deze omvatten waar je het voor wilt gebruiken, het flexpatroon van het snowboard, en je rijstijl en niveau. Door rekening te houden met deze factoren, kun je een weloverwogen keuze maken en de juiste snowboard kiezen die bij je past. 

 

Persoonlijk advies van een expert

Wanneer je vragen hebt over welk snowboard het beste bij je past, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel. In onze shop vind je snowboards van de beste merken zoals Capita, Jones, Nidecker, Gnu, Lib Tech, Arbor en Burton.

 

 

Bezoek onze snowboards speciaalzaak in Oldenzaal

Wil jij je snowboard laten onderhouden door een specialist? Kom dan langs en maak kennis met Arno! Arno is dé specialist voor het onderhouden van snowboards als het adviseren voor welk snowboard het beste bij jou past.