Welke maat snowboard heb ik nodig?

Wat leuk dat je op zoek bent naar een nieuw snowboard. Als je op zoek bent naar een nieuwe snowboard, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. De juiste maat snowboard kan het verschil maken tussen een geweldige dag op de piste en een dag vol met moeilijkheden en frustratie.

Welke maat snowboard heb ik nodig?

Wat leuk dat je op zoek bent naar een nieuw snowboard. Als je op zoek bent naar een nieuwe snowboard, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. De juiste maat snowboard kan het verschil maken tussen een geweldige dag op de piste en een dag vol met moeilijkheden en frustratie. In deze blog zullen we bespreken hoe je de juiste maat snowboard kunt kiezen en waarom dit zo belangrijk is.

 

Een belangrijke eerste stap bij het kiezen van de juiste maat snowboard is het bepalen of je wel of geen wide board nodig hebt. Is de maat snowboard schoenen groter of gelijk aan 45? Dan heb je een wide board nodig. Wide boards zijn breder dan een standaar board. Hierdoor voorkom je dat je te veel met je hakken en tenen over de rand steekt waardoor je toe- of heeldrag krijgt.

 

Naast je schoenmaat zijn er nog meer factoren die van belang zijn bij het bepalen welke maar snowboard je nodig hebt. Denk hierbij aan gewicht, lengte, niveau en rijstijl.

 

Wanneer je wat zwaarder bent zul je een groter snowboard nodig hebben om je te ondersteunen. Andersom geldt dat je een snowboard korter kunt rijden wanneer je wat lichter bent. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen je gewicht en de maat van je snowboard, zodat je comfortabel en stabiel kunt rijden.

 

De volgende factor die bepaalt welke maat snowboard je nodig hebt, is je rijstijl. Als je van plan bent om veel tijd door te brengen in de parken en in de halfpipe, zul je waarschijnlijk een korter snowboard nodig hebben. Dit is omdat een kortere snowboard gemakkelijker te manoeuvreren is in de lucht en in de bochten. Aan de andere kant, als je van plan bent om voornamelijk op de piste te rijden, zul je waarschijnlijk een langere snowboard nodig hebben. Dit zorgt voor extra stabiliteit en controle op hogere snelheden. Daarnaast zorgt een langer snowboard ook weer voor meer float. Over het algemeen kunnen we stellen dat je freestyle snowboards kort rijdt. All mountain snowboards op een normale lengte en freeride snowboards weer wat langer.

 

Een andere factor die bepaalt welke maat snowboard je nodig hebt, is je niveau. Als je een beginner bent, is het aan te raden om een iets kortere snowboard te kiezen. Dit maakt het gemakkelijker om te leren hoe je de snowboard moet beheersen en hoe je de juiste technieken kunt gebruiken. Aan de andere kant, als je al wat meer ervaren bent, kun je een iets langere snowboard overwegen. Dit biedt je extra stabiliteit en controle, waardoor je beter in staat bent om lastigere trucs uit te voeren.

 

Wanneer je vragen hebt of twijfelt over welke maat snowboard je nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel. Je kan bij ons terecht voor snowboards van de beste merken zoals, Capita, Jones, Bataleon, Arbor, Nidecker, Lib Tech, Gnu THE Boards company en Burton.