Waxborstels

 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een waxborstel?

Een waxborstel is een gereedschap dat wordt gebruikt bij het waxen van ski's en snowboards. Het wordt gebruikt om de wax gelijkmatig over de base te verspreiden en om overtollige wax te verwijderen

Welke soorten waxborstels zijn er?

Er zijn verschillende soorten waxborstels, waaronder borstels gemaakt van paardenhaar, nylon en koper. Elke borstel heeft zijn eigen specifieke toepassingen en voordelen.

Hoe gebruik ik een waxborstel?

Gebruik een paardenhaarborstel om de wax gelijkmatig over de base te verdelen. Gebruik vervolgens een nylonborstel om de wax in de base te poetsen en te polijsten. Tot slot, gebruik een koperen borstel om overtollige wax en vuil te verwijderen.

Hoe lang gaat een waxborstel mee?

De levensduur van een waxborstel hangt af van de kwaliteit van de borstel en hoe vaak hij wordt gebruikt. Met zorgvuldig gebruik kan een waxborstel meerdere seizoenen meegaan voordat hij moet worden vervangen

Kan ik een waxborstel voor zowel ski's als snowboards gebruiken?

Ja, waxborstels kunnen worden gebruikt voor zowel ski's als snowboards. Zorg er wel voor dat je de borstel na gebruik grondig reinigt voordat je hem op een ander type uitrusting gebruikt.

Alles wat je moet weten over Waxborstels voor Snowboard- en Ski-onderhoud

Het waxen van je snowboard of ski's is een essentieel onderdeel van het onderhoud om optimale prestaties op de piste te garanderen. Naast het kiezen van de juiste wax is het gebruik van de juiste waxborstel net zo belangrijk. Waxborstels helpen bij het verspreiden en inwrijven van de wax, het verwijderen van overtollige wax en het polijsten van de basis. In deze uitgebreide gids zullen we dieper ingaan op alles wat je moet weten over waxborstels, inclusief verschillende soorten zoals paardenhaar borstels, koper borstels en nylon borstels.

Functie van een Belag borstel

Een belag borstel speelt een cruciale rol bij het waxen van snowboards en ski's. Ze helpen bij het verspreiden van de wax gelijkmatig over de basis, waardoor de glijprestaties worden verbeterd en de levensduur van het materiaal wordt verlengd. Daarnaast helpen waxborstels bij het verwijderen van overtollige wax en het polijsten van de basis voor een glad en consistent oppervlak

wax borstel

Waxborstels, wel soorten zijn er?

 1. Paardenhaar Borstels: Paardenhaar borstels zijn populair vanwege hun zachtheid en vermogen om wax gelijkmatig te verdelen. Het natuurlijke paardenhaar is niet te stijf en niet te zacht, waardoor het ideaal is voor het polijsten van de wax na het aanbrengen. Deze borstels zijn geschikt voor zowel snowboards als ski's en laten een mooie glans achter op de basis.
 2. Koper Borstels: Koper borstels zijn ontworpen om de structuur van de basis te herstellen en overtollige wax te verwijderen. De koperen borstelharen zijn stijver dan paardenhaar borstels en helpen bij het openen van de poriën van de basis, wat resulteert in een betere waxabsorptie en grip op de sneeuw. Deze borstels zijn vooral handig voor gebruik op oude of sterk gewaxte snowboards en ski's.
 3. Nylon Borstels: Nylon borstels zijn zeer veelzijdig en worden gebruikt voor verschillende doeleinden tijdens het waxen. Ze kunnen worden gebruikt om wax gelijkmatig te verdelen, overtollige wax te verwijderen en de basis te polijsten. Nylon borstels zijn verkrijgbaar in verschillende dichtheden en stijfheden, afhankelijk van de gewenste toepassing en de conditie van de basis.
 4. Brass Borstels: Brass borstels worden vaak gebruikt voor het reinigen en structureren van de basis van snowboards en ski's. De messing borstelharen zijn stijf en helpen bij het verwijderen van vuil, stof en oude waxresten, terwijl ze tegelijkertijd de structuur van de basis herstellen voor betere grip op de sneeuw.

Hoe Waxborstels te Gebruiken

Het gebruik van waxborstels tijdens het onderhoud van je snowboard of ski's vereist enige voorbereiding en zorgvuldigheid. Hier zijn de algemene stappen die je moet volgen:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je snowboard of ski's schoon en droog zijn voordat je begint met waxen. Verwijder eventueel vuil, stof en oude waxresten van de basis met een borstel of doek.
 2. Wax aanbrengen: Breng een gelijkmatige laag wax aan op de basis van je snowboard of ski's met behulp van een waxijzer. Zorg ervoor dat de wax gelijkmatig is verdeeld over het oppervlak.
 3. Gebruik van de Waxborstel: Gebruik de waxborstel om de wax gelijkmatig te verdelen over de basis. Werk in lange, gelijkmatige bewegingen in de richting van de lengte van het snowboard of de ski's. Gebruik verschillende borstels voor verschillende taken, zoals het gebruik van een paardenhaar borstel voor het polijsten van de wax en een koperen borstel voor het verwijderen van overtollige wax.
 4. Polijsten: Nadat je de wax gelijkmatig hebt verdeeld, gebruik je de borstel om de basis te polijsten. Werk in lange, overlappende bewegingen om een glad en consistent oppervlak te creë

Tips voor het Gebruik van belag borstels

 • Gebruik verschillende belag borstels voor verschillende taken: Gebruik een paardenhaar borstel voor het polijsten van de wax en een koperen borstel voor het verwijderen van overtollige wax en het herstellen van de structuur van de basis.
 • Werk met lange, gelijkmatige bewegingen: Werk altijd in de richting van de lengte van het snowboard of de ski's voor een gelijkmatige verdeling van de wax en een glad oppervlak.
 • Onderhoud je borstels: Reinig je waxborstels regelmatig om vuil, stof en oude waxresten te verwijderen en de prestaties te optimaliseren.

Waxborstel online kopen bij Sideways

Waxborstels zijn onmisbare gereedschappen voor elke snowboarder of skiër die zijn materiaal in topconditie wil houden. Met de juiste waxborstels en technieken kun je de glijprestaties van je snowboard of ski's verbeteren en maximaal plezier beleven op de piste. Door verschillende soorten waxborstels te gebruiken en zorgvuldig te werk te gaan, kun je ervoor zorgen dat je snowboard of ski's altijd in optimale conditie zijn voor het volgende avontuur in de sneeuw.

Bij ons bij je aan het juiste adres aangezien we verschillende type waxborstels op voorraad hebben van o.a. Homenkol en Oneball. Bestel vandaag nog in onze webshop odat je binnen twee dagen gelijk aan de slag kan met het onderhouden van je ski of snowboard

Belag borstels