wax schrapers

 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een waxschraper?

Een waxschraper is een gereedschap dat wordt gebruikt bij het waxen van ski's en snowboards. Het wordt gebruikt om overtollige wax van de base te schrapen na het aanbrengen van de wax.

Welke soorten waxschrapers zijn er?

Er zijn verschillende soorten waxschrapers, waaronder plastic schrapers, metalen schrapers (zoals aluminium), en schrapers specifiek ontworpen voor snowboards en ski's.

Hoe gebruik ik een waxschraper?

Na het aanbrengen van de wax op de base van je ski's of snowboard, gebruik je de waxschraper om overtollige wax weg te schrapen. Houd de schraper stevig vast en duw deze met een gelijkmatige druk over de base om de overtollige wax te verwijderen.

Kan ik een waxschraper hergebruiken?

Ja, waxschrapers kunnen meerdere keren worden hergebruikt. Zorg er wel voor dat je de schraper na elk gebruik grondig reinigt om overtollige waxresten te verwijderen en de levensduur van de schraper te verlengen

Hoe lang gaat een waxschraper mee?

De levensduur van een waxschraper hangt af van de kwaliteit van het materiaal en hoe vaak het wordt gebruikt. Met zorgvuldig gebruik kan een waxschraper meerdere seizoenen meegaan voordat deze moet worden vervangen. 

Alles wat je moet weten over Wax schrapers voor Snowboard en Ski's

Wanneer het aankomt op het onderhoud van snowboards en ski's, is het aanbrengen van een goede waxlaag van cruciaal belang om de prestaties op de piste te optimaliseren. Een van de essentiële gereedschappen voor dit proces zijn wax schrapers. Deze scrapers worden gebruikt om overtollige wax van de base van het snowboard of de ski's te verwijderen na het aanbrengen ervan. Hoe je een wax schraper dient te gebruiken lees je hieronder. Wanneer je vragen hebt over het waxen of slijpen van een snowboard ski neem dan gerust contact met ons op.

wax schraper

Wat is de functie van een wax schraper?

Wax schrapers zijn ontworpen om overtollige wax van de base van snowboards en ski's te verwijderen nadat de wax is aangebracht en afgekoeld. Door het overtollige wax eraf te schrapen, wordt de base of belag van het snowboard of de ski's glad en gelijkmatig, waardoor de glijprestaties worden verbeterd en een betere controle wordt geboden op de sneeuw.

Welke verschillende wax schrapers zijn er?

In principe zijn er drie verschillende belag schrapers om de overtollige van wax van je snowboard af te schrapen.

 1. Plastic Wax Schrapers: Plastic schrapers zijn waarschijnlijk de meest gebruikte en meest veelzijdige optie voor het verwijderen van overtollige wax. De wax scrapers zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en stijfheden, waardoor je kunt kiezen welke het beste bij je behoeften past. Plastic schrapers zijn duurzaam, gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor zowel beginners als ervaren onderhoudsprofessionals. De diktes van plastic wax schrapers kunnen varieeren tussen 3 en 5 mm.
 2. Aluminium Wax Schrapers: Aluminium schrapers zijn steviger en scherper dan plastic schrapers, waardoor ze effectiever zijn bij het verwijderen van hardnekkige waxresten. Ze worden vaak gebruikt voor grondiger reiniging van de base en voor precisiewerk. Aluminium schrapers zijn echter minder vergevingsgezind dan plastic schrapers en vereisen meer ervaring om correct te gebruiken om schade aan het oppervlak te voorkomen. Het is raadzaam wanneer je begint met het zelf waxen om te beginnen met een plastci schraper om schade aan je belag te voorkomen.
 3. Schrapers voor Snowboard en Ski's: Er zijn specifieke schrapers ontworpen voor snowboards en ski's, die rekening houden met de verschillende afmetingen en vormen van de bases. Deze schrapers zijn vaak iets breder dan standaard schrapers en hebben een ergonomisch ontwerp dat het gemakkelijker maakt om de volledige breedte van de base te bedekken tijdens het schrapen.

Hoe Wax Schrapers te Gebruiken

Het gebruik van wax schrapers vereist enige vorm van techniek om ervoor te zorgen dat je de base van je snowboard of ski's niet beschadigt. Hieronder volgen de algemene stappen die je moet volgen:

 1. Aanbrengen van wax: Nadat je de base van je snowboard of ski's hebt gereinigd, breng je gelijkmatig wax aan over het gehele oppervlak met behulp van een waxijzer.
 2. Laat de Wax Afkoelen: Laat de wax volledig afkoelen en uitharden voordat je begint met schrapen. Dit zorgt ervoor dat de wax goed hecht aan de base en gemakkelijker te verwijderen is.
 3. Begin met Schrapen: Neem een wax schraper en houd deze stevig vast met beide handen met de duimen naar je toe. Plaats de schraper in een hoek van ongeveer 45 graden ten opzichte van de base en duw de schraper met gelijkmatige druk over het oppervlak, vanaf de til naar de tail van het snowboard of de ski's.
 4. Herhaal Indien Nodig: Herhaal het schraapproces totdat al het overtollige wax van de base is verwijderd en deze glad en gelijkmatig aanvoelt.
 5. Reinig de Schraper: Veeg eventuele waxresten van de schraper af met een doek of borstel voordat je deze opbergt om te voorkomen dat de waxresten zich ophopen en de volgende keer gebruik belemmeren.

Handige tips voor gebruik en onderhoud van wax schrapers

 • Kies de juiste schraper: Kies een schraper die geschikt is voor jouw niveau en ervaring, evenals het gebruik voor snowboard of ski.
 • Oefen met lichte druk: Begin met lichte druk tijdens het schrapen en voer indien nodig de druk geleidelijk op om schade aan de base te voorkomen.
 • Gebruik meerdere schrapers: Het kan handig zijn om meerdere schrapers van verschillende diktes en stijfheden te hebben voor verschillende waxbeurten en omstandigheden.
 • Onderhoud je wax schrapers: Houd je wax schrapers schoon en vrij van waxresten om optimale prestaties te garanderen en de levensduur van je gereedschap te verlengen.
 • Wax schrapers scherp houden: Maak je gebruik van een plastic scraper zal je merken dat deze in loop van tijd meer effectief wordt. Ook de hoek van de schraper wordt door gebruik langzaam bot net als een staalkant van ski of snowboard. Een plastic wax scraper kan je slijpen indien nodig.

wax schrapers

Wax schraper online bestellen

Wax schrapers zijn essentiële gereedschappen voor het onderhoud van snowboards en ski's, waarmee je overtollige wax effectief kunt verwijderen voor optimale glijprestaties op de piste. Bestel een goede wax schraper in onze online shop en je kan wellicht de volgende dag al aan de slag. In onze webshop vind je een grote colectie snowboard onderhoud artikelen van o.a. Holmenkol en Oneball. Op zoek naar een complete wax set of slijp set? Dan ben je bij Sideways aan het juiste adres!