Goggles met sferische lens

 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat zijn sferische lenzen voor goggles? plus-icon

Sferische lenzen hebben een gebogen vorm in zowel horizontale als verticale richtingen, waardoor ze een bolvormig oppervlak hebben. Dit biedt een breder gezichtsveld en vermindert optische vervorming

Wat zijn de voordelen van sferische lenzen? plus-icon

Sferische lenzen bieden een beter perifeer zicht en verminderen de kans op optische vervorming, waardoor objecten natuurlijker lijken. Ze verbeteren ook de luchtstroom en verminderen het risico op beslaan

Zijn sferische lenzen duurder dan cilindrische lenzen? plus-icon

Over het algemeen zijn sferische lenzen duurder dan cilindrische lenzen vanwege hun complexere ontwerp en productieproces.

Kunnen mensen met een bril sferische goggles dragen? plus-icon

Ja, sommige sferische goggles zijn ontworpen om over een bril te worden gedragen (OTG - Over The Glasses). Deze goggles hebben een ruimere pasvorm en bieden voldoende ruimte voor een bril.

Zijn sferische lenzen geschikt voor alle weersomstandigheden? plus-icon

Ja, sferische lenzen zijn geschikt voor verschillende weersomstandigheden en bieden uitstekende optische helderheid, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden.

Ontdek de Wereld van Goggles met Sferische Lenzen

Goggles met sferische lenzen behoren tot de meest geavanceerde en gewilde opties voor wintersportliefhebbers over de hele wereld. Hieronder gaan we dieper in op wat sferische lenzen zijn, hun voordelen, het verschil tussen sferische en cilindrische lenzen, en waarom je zou moeten kiezen voor een goggle met sferische lenzen.

 

Wat zijn goggles met sferische lenzen?

Sferische lenzen hebben een gebogen vorm die lijkt op de vorm van een bol of een bolvormig oppervlak. In tegenstelling tot cilindrische lenzen, die alleen gebogen zijn in één richting, zijn sferische lenzen gebogen in zowel de horizontale als verticale richtingen. Dit resulteert in een lens die de vorm van het menselijk oog nabootst, waardoor een breder gezichtsveld en minder optische vervorming ontstaat.

goggles met sferische lenzen

Voordelen van sferische lenzen

Een goggle met sferische lenzen heeft enekele voordelen. Hieronder de voornaamste voordelen:

 1. Breder gezichtsveld: Door de gebogen vorm bieden goggle met sferische lenzen een breder gezichtsveld, waardoor je meer van je omgeving kunt zien zonder dat je hoofd hoeft te draaien.
 2. Minder optische vervorming: Sferische lenzen verminderen optische vervorming aan de randen van het gezichtsveld, wat zorgt voor een helderder en scherper zicht.
 3. Verbeterde esthetiek: Veel mensen vinden de bolvormige uitstraling van sferische lenzen esthetisch aantrekkelijk, waardoor ze een populaire keuze zijn voor diegenen die ook waarde hechten aan stijl.

Verschil tussen sferische en cilindrische lenzen

Het belangrijkste verschil tussen sferische en cilindrische lenzen is de vorm. Terwijl sferische lenzen gebogen zijn in zowel de horizontale als verticale richtingen, zijn cilindrische lenzen alleen gebogen in één richting. Dit betekent dat sferische lenzen een breder gezichtsveld bieden en minder optische vervorming hebben dan cilindrische lenzen.

 

Waarom kiezen voor een goggle met sferische lenzen?

 1. Verbeterd zicht: Het brede gezichtsveld en de verminderde optische vervorming maken goggles met sferische lenzen ideaal voor het zien van de hele berg en het anticiperen op mogelijke obstakels.
 2. Comfortabeler dragen: Door de natuurgetrouwe vorm van het menselijk oog passen goggles met sferische lenzen comfortabeler en natuurlijker op het gezicht, wat zorgt voor een betere pasvorm en minder drukpunten.
 3. Verbeterde esthetiek: De bolvormige vorm van sferische lenzen geeft goggles een moderne en stijlvolle uitstraling die veel wintersporters aanspreekt.
 4. Optimale prestaties: Voor serieuze skiërs en snowboarders die op zoek zijn naar maximale prestaties en zicht, bieden goggles met sferische lenzen de ultieme oplossing.

 

Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint met skiën of snowboarden, goggles met sferische lenzen bieden een ongeëvenaarde combinatie van stijl, comfort en prestaties. Met een breed scala aan merken, stijlen en prijspunten beschikbaar, is er voor elk wat wils in de wereld van goggles met sferische lenzen.

 

Goggle met sferische lens kopen

Op zoek naar een gave skibril of goggle met een sferische lens? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In onze colelctie goggles vind je de beste modellen van o.a. SmithAnon en Out Of. Bekijk snel alle goggle voor slecht zichtzonnige omstandigheden of goggles met meekleurende lenzen.

snowboard bril met sferische lenzen