Never Summer snowboards

Never Summer Snowboards is een innovatief merk in de snowboardindustrie. Het bedrijf werd opgericht in 1991 en heeft sindsdien een goede reputatie opgebouwd voor het produceren als het gaat om  hoogwaardige snowboards van topkwaliteit.

De geschiedenis van Never Summer snowboards

Het verhaal van Never Summer Snowboards begon in 1983, toen Tim Canaday en Tracey Canaday het snowboardmerk oprichtten in de bergen van Colorado. De twee snowboardfreaks waren begonnen met het maken van snowboards als een hobby en hadden nooit gedacht dat het zou uitgroeien tot een succesvol snowboard merk. Never Summer snowboards begon klein en produceerde in het begin slechts enkele snowboards per week. Al snel groeide de vraag naar deze geweldige boards en breidden ze hun productie uit. In 1991 Patenteerde Never Summer snowboards hun eigen technologie. De technologie noemde ze "Rocker Camber". Never Summer snowboards kregen door deze technologie ongekende stabiliteit en controle. Dit maakt de snowboards geschikt voor alle niveaus, van beginners tot professionele snowboarders.

In de jaren die volgde bleef Never Summer hun snowboards door ontwikkelen doo rgebruik te maken van nieuwe technieken en materialen. 1994 kwam het merk als eerste met snowboards met stalen kanten, wat zorgde voor meer controle. In 2001 kwamen ze met een geheel nieuwe kern dat bekend staat als "Carbon VXR Laminate". Hierdoor kregen de Never Summer snowboards een ongekende stijfheid en reactievermogen.

Nevers summer boards

Wat maakt Never Summer snowboards uniek?

De toewijding en kwaliteit en duurzaamheid maakt Never Summer snowboards uniek. Het merk gebruikt alleen de beste materialen en zet zich in voor het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Zo worden er veel gerecyclede materialen gebuikt en hout uit duurzaam beheerde bossen om Never Summer snowboards te produceren.

Never Summer snowboards met Rocker en Camber

In de beginjaren van het snowboarden hadden nagenoeg alle snowboards een rocker profiel. In die tijd was snowboarden eigenlijk beperkt tot backhill en backcountry powder rijden. Destijds waren snowboarders nog niet welkom op de pistes. Toen skigebieden snowboarders gingen toestaan switchten de snowboard fabrikanten van een rocker profiel naar het profiel waarmee de ski's werden gebouwd. Camber zorgt ervoor dat je meer druk op de sneeuw uit kunt oefenen zodat je meer controle houdt op hardere ondergrond. In de jaren 2000 kwam veel merken weer met Rocker snowboards op de markt nadat veel boarders het speelse en surfy gevoel misten. Rond deze tijd onderzochten de oprichters van Never Summer snowboards de voor- en nadelen van elk profiel en besloten ze om beide profielen te combineren. In 2009 patenteerde Never Summer Rocker and Camber of CRC (camber Rocker Camber) en in 2010 kwamen de eerste Never Summer boards met deze technologie op de markt. De fusie van beide profielen brengt het beste van twee werelden met zich mee en zorgt voor stabiliteit en speelsheid. Camber heeft je stabiliteit op hoge snelheden en grip in de bochten. Rocker van zijn kant laat je drijven in de poeder en lekker makkelijk jibben in het park.

Wat maakt het Triple Camber profiel van Never Summer boards revolutionair?

Hoewel het niets nieuws is en meerdere merken rocker en camber combineren in één snowboard, heeft Never Summer snowboards de manier waarop deze verschillende profielen worden gecombineerd veranderd. Daarmee heeft Never Summer het meest veelzijdige all-mountain snowboard ooit gemaakt.

Never Summer snowboard kopen

Center Camber Zone

Terwijl de meeste merken een camber/rocker combinatie gebruiken met twee camber zones direct onder de voet, heeft Never Summer snowboards een derde camber toegevoegd in het midden. Met dit ontwerp begint je primaire kantengrip vanuit het midden van het board, waardoor je maximale pop krijgt als je kracht naar je voeten verplaatst. Deze centrale camberzone vermindert ook de pivot van de rocker, waardoor een triple camber snowboard recht en voorspelbaar en niet zenuwachtig wordt.

Camber zones onder voet

De camberzones onder de voeten van Never Summer snowboards geven je een waanzinnige stabiliteit bij hoge snelheden. Wanneer je je gewicht op je tenenkant of hakkant zet, stuurt de camber je op natuurlijke wijze de bocht in. Wanneer je eenmaal het board op zijn kant zet blijft hij daadwerkelijk ook op zijn kant wat zorgt voor een zelfverzekerd gevoel.

Twee kleine rockerzones

Twee kleine rockerzones tussen de camberzones geven je net dat duwtje in de rug dat je nodig hebt om bovenop de sneeuw te blijven. Deze extra rockerzones maken de Never Summer boards ook speelser dan andere modellen met een vergelijkbare stijfheid en demping.

Never Summer snowboard kopen

Op zoek naar een Never Summer snowboard? Dan ben je bij Snowboards.nl aan het juiste adres! In onze webshop vind je de beste Never Summer board die verkrijgbaar zijn. Weet je precies welk model je wilt? Bestel dan jouw favoriet Never Summer snowboard makkelijk en snel online. Wil je deze te gekke snowboards eerst in het echt komen bekijken of heb je meer informatie nodig? Kom dan langs in onze snowboardshop.

Bekijk onze gehele collectie snowboards

Never summer snowboard