Flat snowboards

  • Gratis verzenden vanaf € 49.95
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een flat base snowboard? plus-icon

Een flat base snowboard verwijst naar een specifiek snowboardprofiel waarbij het oppervlak van het snowboard tussen de bindingen plat is, zonder enige opwaartse of neerwaartse buiging (camber of rocker).  

Bij een directional twin snowboard is de flexibiliteit meestal iets stijver bij de tail (achterkant) dan bij de tip (voorkant). Dit geeft het board meer stabiliteit en controle bij hoge snelheden en zorgt voor betere prestaties in poedersneeuw. De bindingen zijn doorgaans iets meer naar achteren geplaatst dan bij een gewoon twin board, waardoor het board een iets meer directioneel karakter krijgt.

Voordelen van een flat base snowboard? plus-icon

Een flat base snowboard biedt verschillende voordelen voor snowboarders. Enkele voordelen zijn een goede stabiliteit, Een flat base snowboard biedt een uitstekende stabiliteit vanwege het vlakke oppervlak tussen de bindingen. Het vlakke oppervlak van een flat base snowboard biedt uitstekende kantencontrole. Rijders kunnen vertrouwen op een gelijkmatige drukverdeling over de lengte van het board, wat resulteert in goede grip en controle tijdens het carven op verschillende terreinen en sneeuwcondities. Daarnaast zijn snowboards met een flat base breed inzetbaar. Ze presteren goed op geprepareerde pistes, off-piste terrein en in het park. Dit maakt ze aantrekkelijk voor snowboarders die graag variatie in hun rijden willen.

Nadelen van een flat base snowboard plus-icon

Snowboards me een flat base zijn over het algemeen minder geschikt voor freeride:. Ze kunnen minder stabiel en responsief zijn bij hoge snelheden en in uitdagend terrein, zoals steile afdalingen of ongelijkmatige sneeuwcondities.

Flat base snowboard alleen geschikt voor beginners? plus-icon

Nee, een flat base snowboard is niet alleen voor beginners. Hoewel beginners baat kunnen hebben bij de stabiliteit en voorspelbaarheid van een flat base snowboard, zijn er ook gevorderde rijders die de voorkeur geven aan dit type snowboard.

Flat snowboard kopen

Op zoek naar een goed snowboard met een flat base? Dan bij je bij Snowboards.nl aan het juiste adres! Zoals de naam al doet vermoeden hebben alleen de nose en tail van een flat base snowboard een lichte kromming. Het middelste deel van het board ligt volledig vlak op de sneeuw. Het voordeel hiervan is dat het snowboard zeer wendbaar is. Daarnaast is een flat base snowboard makkelijk te besturen op lage snelheden.

flat base snowboard

Flat base snowboard ideaal voor freestyle

Een flat base snowboard is ideaal voor boxen en rails in het funpark. Ook geeft een snowboard met een flat base meer stabiliteit tijdens een landing dan een volledig rocker snowboard, Daarnaast zal je merken dat je ground tricks met een flat base snowboard makkelijker kunt uitvoering dan met een camber snowboard. Ook beginnende snowboarders kunnen heerlijk boarden op een snowboard met een flat base. De boards zijn gemakkelijk in te sturen en straffen niet direct ieder foutje af. Hierdoor sta je met meer zelfvertrouwen op je snowboard. Vanwege de vergevingsgezinde eigenschappen van het flat base snowboard wordt dit profiel vaak gebruikt voor beginner snowboards, all mountain snowboards en freeride snowboards.

Verschil tussen een snowboard met een flat base en rocker

Het verschil tussen een flat base en een rocker snowboard ligt in hun vorm en prestatiekenmerken. Een flat base snowboard heeft een plat contactoppervlak over de gehele lengte van het board, zonder enige opwaartse of neerwaartse kromming. Dit zorgt voor een stabiele en voorspelbare rit, waardoor het board gemakkelijker te controleren is bij hoge snelheden en rechtuit rijden. Flat base snowboards zijn ideaal voor beginners vanwege hun vergevingsgezindheid en gemakkelijke draai-initiatie, wat helpt bij het aanleren van basisvaardigheden.
Aan de andere kant heeft een rocker snowboard een opwaartse kromming in het midden, waardoor de nose en tail van de grond af komen wanneer het board vlak op de grond ligt. Dit resulteert in een speels en wendbaar gevoel, met verbeterde float in poedersneeuw en minder kans op vastlopen. Rocker snowboards zijn populair bij freestyle-rijders vanwege hun uitstekende pop en vergevingsgezindheid bij het uitvoeren van trucs.
In vergelijking met een flat base snowboard biedt een rocker snowboard een meer speelse en losse rijervaring, ideaal voor freestyle en poederritten. Beide typen snowboards hebben hun eigen voordelen, en het is belangrijk om te overwegen welke stijl van snowboarden je verkiest en welke omstandigheden je vaak tegenkomt op de berg bij het maken van een keuze.

Voordelen van een flat snowboard

Een snowboard met een flat base biedt verschillende voordelen voor snowboarders van alle niveaus. Het belangrijkste kenmerk van een flat base snowboard is dat het contactoppervlak van het board plat is, zonder enige opwaartse of neerwaartse kromming. Dit zorgt voor een stabiele en voorspelbare rijervaring.
Een van de belangrijkste voordelen van een flat base snowboard is de uitstekende stabiliteit, vooral bij hoge snelheden en tijdens het uitvoeren van rechte lijnen. Het platte oppervlak geeft een gelijkmatige drukverdeling over de hele lengte van het board, waardoor het beter bestand is tegen trillingen en schokken.
Daarnaast maakt de platte base het gemakkelijker om te leren snowboarden, vooral voor beginners. Het board is vergevingsgezinder en minder geneigd om onverwachte bewegingen te maken, waardoor beginners meer vertrouwen krijgen en sneller vooruitgang boeken.
Een ander voordeel is dat flat base snowboards een gemakkelijke en soepele glijervaring bieden op vlakke stukken en geprepareerde pistes. Ze hebben minder weerstand dan andere boardvormen, wat resulteert in een snellere en efficiëntere rit.
Kortom, een snowboard met een flat base is ideaal voor snowboarders die stabiliteit, voorspelbaarheid en vergevingsgezindheid willen ervaren. Het is een uitstekende keuze voor beginners en freeride-rijders die op zoek zijn naar een soepele en gemakkelijke rit, zonder in te leveren op controle en prestaties.

Flat snowboards van de beste merken

Op zoek naar een goed flat snowboard? Bekijk dan snel onze uitgebreide collectie snowboards. In onze collectie vind je dames en heren snowboards van de beste merken. Denk hierbij aan BataleonJonesLib-TechRoxyArborBurtonNidecker, Rome, Capita en Gnu. Bestellen doe je makkelijk en veilig online. Heb je meer informatie nodig of wil je de snowboards graag in het echt zien? Kom dan langs in onze snowboardshop.

snwboard met flat base