Waxtafels

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een waxtafel? plus-icon

Een waxtafel is een speciaal ontworpen tafel of werkbank die wordt gebruikt voor het waxen van ski's en snowboards. Het biedt een stabiele en comfortabele werkruimte waar wax gelijkmatig kan worden aangebracht op de base van het snowboard of de ski's.

Waarom zou ik een waxtafel gebruiken? plus-icon

Een waxtafel biedt een vlak en stabiel oppervlak om wax gelijkmatig aan te brengen op de base van ski's en snowboards. Dit resulteert in een betere waxverdeling en een schonere werkomgeving in vergelijking met het waxen op de grond of andere oppervlakken.

Zijn er verschillende soorten waxtafels? plus-icon

Ja, er zijn verschillende soorten waxtafels beschikbaar, variërend van draagbare inklapbare modellen tot robuuste werkbanken met verstelbare hoogtes. Sommige waxtafels zijn ook voorzien van extra functies zoals klemmen om ski's of snowboards op hun plaats te houden tijdens het waxen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een waxtafel? plus-icon

Het gebruik van een waxtafel zorgt voor een gelijkmatige verdeling van wax, wat resulteert in betere glijprestaties op de sneeuw. Bovendien biedt het een ergonomische werkhoogte en voorkomt het knoeien en morsen van wax op andere oppervlakken.

Waar kan ik een waxtafel kopen? plus-icon

Heel simpel.. In onze webshop natuurlijk. Hier vind je alles wat je nodig hebt om je snowboard perfect te onderhouden.

Waxtafels voor het Waxen en Slijpen van je Snowboard

Wanneer het winterseizoen aanbreekt, wordt het tijd om je snowboard van zolder te halen om het board te gaan onderhouden of prepareren voor je eerste trip. Maar om ervoor te zorgen dat je snowboard soepel glijdt en je maximale controle hebt, is het essentieel om regelmatig onderhoud uit te voeren, waaronder waxen en slijpen. Een van de beste investeringen die je kunt doen voor je snowboardonderhoud is een waxtafel.

De functie van een waxtafel

Waxtafels, ook wel bekend als waxbokken zijn speciaal ontworpen werkstations voor het waxen en slijpen van snowboards en ski's. Ze bieden een stabiele en vlakke ondergrond waarop je je snowboard veilig kunt plaatsen tijdens het onderhoudsproces. Door je snowboard op een waxtafel te plaatsen, kun je gemakkelijk toegang krijgen tot de basis voor het aanbrengen van wax en voor het slijpen van de randen, wat resulteert in betere prestaties op de piste.

Eigenschappen van een goede waxtafel

De waxtafel is inklapbaar

Deze waxtafels zijn ontworpen voor gebruiksgemak en gemakkelijke opslag. Ze kunnen worden opgeklapt tot een compact formaat wanneer ze niet in gebruik zijn, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met beperkte ruimte. Ondanks hun opklapbare ontwerp bieden ze nog steeds een stabiele ondergrond voor het waxen en slijpen van snowboards.

 

De waxbok is in hoogte verstelbaar

Deze waxtafels zijn voorzien van verstelbare poten, waardoor je de hoogte van de tafel kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeur of werkhoogte. Dit maakt ze ergonomisch en comfortabel om mee te werken, vooral tijdens langere onderhoudssessies.

waxtafels

 

snowboard waxtafel

Waxtafel zijn vervoerbaar

Draagbare waxtafels zijn compact en lichtgewicht, waardoor ze gemakkelijk te vervoeren zijn naar de piste of andere locaties. Ze zijn ideaal voor reizende snowboarders die hun onderhoudsapparatuur willen meenemen en ter plaatse willen kunnen waxen en slijpen.

Hoe een Waxtafel te Gebruiken

Het gebruik van een waxtafel voor het waxen en slijpen van je snowboard is eenvoudig maar vereist wel enige voorbereiding en zorgvuldigheid. Hier zijn de algemene stappen die je moet volgen:

  1. Monteer de Waxtafel: Zorg ervoor dat de waxtafel stevig en stabiel is gemonteerd op een vlakke ondergrond. Controleer of alle poten goed zijn vergrendeld en of de tafel niet wiebelt of beweegt.
  2. Plaats je Snowboard: Plaats je snowboard op de waxtafel, met de basis naar boven gericht. Zorg ervoor dat het snowboard stevig is vastgeklemd en niet kan verschuiven tijdens het werk.
  3. Waxen: Breng een gelijkmatige laag wax aan op de basis van je snowboard met behulp van een waxijzer. Werk in gelijkmatige bewegingen en zorg ervoor dat de wax gelijkmatig smelt en zich verspreidt over het oppervlak van je snowboard.
  4. Slijpen: Gebruik een slijptool of vijl om de randen van je snowboard te slijpen. Werk in gelijkmatige bewegingen en houd de hoek van de slijptool constant voor een consistente rand. Controleer regelmatig of de randen gelijkmatig geslepen zijn en verwijder eventuele bramen of oneffenheden.
  5. Controleer je Werk: Nadat je klaar bent met waxen en slijpen, controleer je de basis en de randen van je snowboard op eventuele gebreken of onregelmatigheden. Pas indien nodig aan voordat je gaat snowboarden.

Waarom een goede waxtafel kopen?

Een waxtafel is een onmisbaar hulpmiddel voor elke serieuze snowboarder die zijn snowboardprestaties wil optimaliseren. Door regelmatig waxen en slijpen op een waxtafel uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat je snowboard soepel glijdt en maximale controle biedt op de piste. Met de juiste voorbereiding en zorgvuldigheid kun je je snowboardonderhoud naar een hoger niveau tillen en vol vertrouwen de sneeuw in gaan.