Rub-on wax

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is rub-on wax en hoe werkt het? plus-icon

Rub-on wax is een type ski- en snowboardwax dat rechtstreeks op het belag van de ski's of snowboard wordt gewreven, zonder gebruik van een strijkijzer. Het werkt door een dunne laag wax aan te brengen die de glijprestaties verbetert en wrijving vermindert.

Hoe verschilt rub-on wax van traditionele hot wax? plus-icon

Rub-on wax vereist geen strijkijzer en is gemakkelijker en sneller aan te brengen dan traditionele hot waxing. Het is handiger voor last-minute toepassingen en dagelijkse onderhoudsbeurten.

Wat zijn de voordelen van rub-on wax? plus-icon

Enkele voordelen zijn het gemak van toepassing, de snelle toepassingstijd, draagbaarheid voor onderweg en effectieve verbetering van de glijprestaties

Hoe lang blijft rub-on wax op mijn ski's of snowboard? plus-icon

De duurzaamheid van rub-on wax kan variëren afhankelijk van factoren zoals sneeuwcondities en gebruik, maar het kan enkele ritten tot een dag of twee meegaan voordat het opnieuw moet worden aangebracht

Kan ik rub-on wax gebruiken op alle soorten ski's en snowboards? plus-icon

Ja, rub-on wax kan worden gebruikt op alle ski's en snowboards, ongeacht het type of merk.

Alles wat je moet weten over Rub-On wax

Rub-on wax is een type ski- en snowboardwax dat rechtstreeks op het belag van de ski of het snowboard wordt aangebracht zonder gebruik te maken van een strijkijzer. Het is verkrijgbaar in de vorm van vloeibare wax of waxstiften en biedt een snelle en gemakkelijke manier om de glijprestaties en duurzaamheid van het materiaal te verbeteren. Dus wil je niet aan de slag met een waxijzer? Dan is een rub-on wax een goed alternatief

Samenstelling van Rub-on Wax

Rub-on wax is samengesteld uit een mix van wax en toevoegingen die zorgen voor goede glijprestaties en bescherming tegen wrijving. De exacte samenstelling kan variëren afhankelijk van het merk en het beoogde gebruik, maar de meeste rub-on waxen bevatten een combinatie van synthetische en/of natuurlijke wassen.

Wat zijn de voordelen van rub-on wax?

Het toepassen van rub-on wax heeft verschillende voordelen t.o.v. van hotwax. Hieronder de drie belangrijkste voordelen:

  1. Gemakkelijk in Gebruik: Rub-on wax vereist geen speciale apparatuur of hittebronnen en kan eenvoudig worden aangebracht met minimale inspanning.
  2. Snelle Toepassing: Het aanbrengen van rub-on wax duurt slechts enkele minuten, waardoor het ideaal is voor last-minute touch-ups of snelle onderhoudsbeurten.
  3. Handig voor Onderweg: Rub-on wax is compact en draagbaar, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is op ski- of snowboardreizen voor snelle on-the-go toepassingen.

Wanneer kies je voor rub on wax?

Rub On wax is een wax die je eigenlijk altijd mee moet nemen tijdens je wintersportrip. Waarom? Hieronder de drie belangrijkste redenen waarom je je snowboard moet waxen met Rub Ons wax

  • Dagelijkse onderhoudsbuerten: Het is ideaal voor dagelijkse onderhooudsbeurten om de glijprestaties tussen hotwax sessies te verbeteren
  • Last Minute smeersels: Rub on wax kan snel worden aangebracht voor last-minute smeersels voordat je de berg op gaat voor extra glijprestaties.
  • Noodreparaties: Het kan worden gebrukt voor noodreparaties om wrijving te verminderen en de base te beschermen tegen schade.

 

rub on wax

Rub On wax voor je snowboard online kopen

Wat goed dat je zelf aan de slag gaat met het waxen van je snowboard gaat waxen met Rub On wax. Bij ons ben je aan het juiste adres voor alles wat je nodig hebt om je snowboard te waxen en slijpen. In onze webshop vind je een grote colectie snowboard onderhoud artikelen van o.a. Holmenkol en Oneball. Op zoek naar een complete wax set of slijp set? Dan ben je bij Sideways aan het juiste adres!