Stijve flex snowboards

 • Gratis verzenden vanaf € 49.95
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een snowboard met een stijve flex? plus-icon

Een snowboard met een stijve flex verwijst naar de mate van stijfheid of stijfheid van het snowboard. Een stijve flex betekent dat het snowboard minder buigzaam is en meer weerstand biedt tegen flexie. Dit wordt vaak bereikt door het gebruik van stijvere materialen in de constructie van het snowboard, zoals een stijvere kern, verstevigde laminaten en stuggere sidewalls.

Voordelen van een snowboard met een stijve flex plus-icon

Snowboards met een stijve flex bieden enkele voordelen zoals meer stabiliteit op hoge snelheden, het board reageert directer op input van de rijder en het snowboard biedt meer pop (ook wel veerkracht genoemd)

Nadelen van een snowboard met een stijve flex plus-icon

Naast enkele voordelen kan een snowboard met een stijve flex ook enekele nadelen voor je hebben. Een snowboard met een stijve flex is over het algemeen minder vergevingsgezind dan een snowboard met een zachtere flex. Dit betekent dat het minder tolerant is voor fouten en minder gemakkelijk te controleren is voor beginners of rijders met minder ervaring. Stijve snowboards hebben de neiging minder speels te zijn dan boards met een zachtere flex. Ze missen soms de levendigheid en de wendbaarheid die sommige rijders prefereren voor freestyle-tricks en speelse manoeuvres. Een stijf snowboard kan minder goed presteren in zachtere sneeuwcondities, zoals diepe poedersneeuw. Het gebrek aan flexibiliteit kan het moeilijker maken om door de sneeuw te drijven en kan resulteren in minder manoeuvreerbaarheid.

Snowboard met een stijve flex alleen voor gevorderden? plus-icon

Een snowboard met een stijve flex wordt over het algemeen beschouwd als meer geschikt voor gevorderde snowboarders. Dit komt door de specifieke eigenschappen en kenmerken van een stijf snowboard, die een bepaald niveau van vaardigheid en techniek vereisen om volledig te benutten.

Snowboard met een stijve flex

Ben je een gevorderde snowboarder? Ben je op zoek naar een snowboard welke direct reageert en super stabiel is? Dan is een snowboard met een stijve flex een aanrader! Of je nu een freestyler, freerider of een all mountain rijder bent. De stijfheid van een snowoard zegt niet altijd iets over het type rijstijl waarvoor het snowboard geschikt is.

Hoge flex snowboard ideaal voor freeriders

Snowboards met een hoge flex blijven stabiel op hoge snelheden en hebben een goede kantengrip wanneer je het board op zijn kant zet. De stijfheid wordt mede bepaald door de toevoegingen aan de houten kern. Carbon wordt vaak gebruikt om het board meer respons te geven in zowel de lengte als de torsie flex. Een stijf snowboard heeft ook een agressief karakter. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Wanneer je de techniek nog niet volledig onder contole hebt is een aan te raden om te kiezen voor een snowboard met een medium flexof een snowboard met een zachte flex.

snowboard stijve flex

Stijf maar toch vriendelijk

Doordat steeds meer nieuwe technieken toegepast worden krijgen de boards steeds meer een vriendelijk karakter zonder verlies van stabiliteit en grip. Basalt en titanal zijn hier een voorbeeld van. Waar je voorheen stijve snowboards nagenoeg altijd volle bak moest rijden kan je de stijvere boards ook relax rijden wanneer je dat zou willen. Daarnaast speelt het profiel van een snowboard ook een rol. Camber zal altijd iets stijver en directer aanvoelen dan een rocker. Niet beter of minder maar puur persoonlijke voorkeur.

Nadelen van snowboard met stijve flex

Hoewel een snowboard met een stijve flex veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen om in gedachten te houden.

 1. Minder vergevingsgezind: Een stijf snowboard kan minder vergevingsgezind zijn voor beginners, omdat het moeilijker kan zijn om te buigen en te controleren, wat resulteert in een steilere leercurve.
 2. Niet ideaal voor freestyle: De stijve flex kan het moeilijker maken om trucs uit te voeren in het snowpark, omdat het board minder speelsheid en flexibiliteit heeft.
 3. Minder comfortabel op ruw terrein: Hoewel een stijve flex stabiliteit biedt, kan het ook minder comfortabel zijn op ruig terrein of hobbelige sneeuwomstandigheden.
 4. Beperktere toepasbaarheid: Een stijf snowboard is vooral geschikt voor ervaren rijders en prestatiegerichte afdalingen, maar kan minder geschikt zijn voor casual snowboarders of diegenen die meer variatie zoeken in hun rijervaring.

 

stijf snowboard kopen

Voordelen van een snowboards met een stijve flex

Een snowboard met een stijve flex biedt verschillende voordelen vanwege zijn specifieke eigenschappen en prestatiekenmerken.

 1. Stabiliteit op hoge snelheden: Een stijf snowboard biedt uitstekende stabiliteit bij hoge snelheden. Het minimaliseert trillingen en geeft rijders meer controle, wat vooral belangrijk is bij snelle afdalingen en op steile hellingen.
 2. Precieze bochten: De stijve flex zorgt voor snelle en precieze bochten, waardoor rijders scherp kunnen sturen en beter kunnen anticiperen op veranderende terreinomstandigheden.
 3. Responsiviteit: Een stijf snowboard reageert direct op de input van de rijder, wat resulteert in een snellere en meer responsieve rit. Dit is voordelig voor ervaren snowboarders die hun vaardigheden willen verfijnen en technische uitdagingen willen aangaan.
 4. Carving: Met een stijve flex kunnen snowboarders diepe en krachtige carves maken op de piste, wat zorgt voor een dynamische en vloeiende rijervaring.
 5. Freeride-prestaties: Stijve snowboards presteren uitstekend in diverse omstandigheden, zoals diepe poedersneeuw en ruig terrein. Ze bieden de nodige stabiliteit en drijfvermogen om off-piste te rijden en uitdagende afdalingen aan te gaan.
 6. Gevorderde en experts: Stijve snowboards zijn bijzonder geschikt voor gevorderde en ervaren snowboarders die technische vaardigheden hebben ontwikkeld en op zoek zijn naar een board dat hen uitdaagt en geavanceerde prestaties biedt.

Kortom, een snowboard met een stijve flex is ideaal voor snowboarders die houden van snelheid, precisie, responsiviteit en uitdagende afdalingen. Het biedt de nodige ondersteuning voor ervaren rijders om hun grenzen te verleggen en ultieme controle te ervaren tijdens verschillende rijstijlen en omstandigheden op de berg.

Snowboard met een stijve flex kopen

Jouw nieuwe snowboard met een stijve flex bestel je veilig en snel op snowboards.nl. In onze collectie vindt je heren en dames snowboards van de beste merken zoals  BataleonJonesLib-TechRoxyArborBurtonNidecker, Rome, Capita en Gnu.

Heb je vragen of heb je meer advies nodig over een snowboard? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze snowboardshop. Onze winkel is makkelijk te bereiken en tevens kan de auto gratis voor de deur geparkeerd worden.

Bekijk snel onze gehele collectie snowboards