Freeride bindingen

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat zijn freeride snowboardbindingen en hoe verschillen ze van andere bindingen? plus-icon

Freeride snowboardbindingen zijn ontworpen voor snowboarders die graag off-piste en in diepe poedersneeuw rijden. Ze hebben meestal een stijvere flex voor meer stabiliteit bij hoge snelheden en technische afdalingen.

Welke eigenschappen maken freeride bindingen geschikt voor backcountry en poedersneeuwrijden? plus-icon

Freeride bindingen hebben vaak speciale poedersneeuwriemen, verstelbare highbacks en dempingssystemen om de impact van landingen en ruig terrein te absorberen. Ze bieden ook extra grip en controle op lastige terreinen.

Wat is het verschil tussen freeride bindingen en freestyle bindingen? plus-icon

Het belangrijkste verschil tussen freeride bindingen en freestyle bindingen is de flexibiliteit. Freeride bindingen hebben over het algemeen een stijvere flex om stabiliteit te bieden bij hoge snelheden en technische afdalingen, terwijl freestyle bindingen een zachtere flex hebben voor meer speelsheid bij het uitvoeren van tricks in het park.

Welk type flex-rating wordt aanbevolen voor freeride bindingen? plus-icon

Freeride bindingen hebben meestal een medium tot stijve flex-rating. Dit zorgt voor een goede mix van responsiviteit en vergevingsgezindheid bij het rijden in verschillende terreinen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van freeride bindingen ten opzichte van all-mountain bindingen? plus-icon

Freeride bindingen bieden over het algemeen een stijvere flex en geavanceerde dempingssystemen, wat zorgt voor meer controle en stabiliteit bij hoge snelheden en ruige terreinen. Ze zijn speciaal ontworpen voor off-piste rijden en poedersneeuwrijden, waardoor ze ideaal zijn voor snowboarders die avontuurlijke afdalingen willen maken.

Freeride snowboard bindingen kopen

Ben je al in het bezit van een goed Freeride snowboard en zoek je er een paar goede freeride snowboard bindingen bij? Dan ben je bij Snowboards.nl aan het juiste adres. In onze collectie vind je snowboardbindingen die perfect zijn voor freeride van de beste merken zoals Clew, Bataleon, Nidecker, Flow, Burton, Rome, Union en Bent Metal. Weet je al welke freeride binding je nodig hebt? Bestel hem dan veilig en snel online.

De beste freeride bindingen

In onze collectie vind je snowboard bindingen voor allerlei verschillende type rijders. Zoek je het liefst de verse poeder op en ben je meestal naast de piste te vinden? Dan ben je een echte freerider. Naast een geschikt freeride board zijn goede freeride snowboard bindingen ook van belang. Over het algemeen zijn freeride georiënteerde bindingen stijver dan bijvoorbeeld een freestyle binding. Een ander kenmerk is dat freeride bindingen een hogere high-back hebben. Hierdoor geven ze meer support en reageren directer.

Kenmerken van freeride bindingen

Freeride bindingen zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van snowboarders die graag off-piste avonturen beleven, poedervelden verkennen en steile hellingen afdalen. Deze bindingen zijn speciaal ontworpen om stabiliteit, responsiviteit en controle te bieden in uitdagende omstandigheden, zoals diepe sneeuw, ruw terrein en variabele pistes.

Enkele kenmerken van freeride bindingen zijn:

  1. Stijve flex: Freeride bindingen hebben meestal een stijvere flex dan park- of all-mountain bindingen. Deze stijfheid biedt betere ondersteuning en controle, vooral bij hoge snelheden en agressief bochtenwerk.
  2. Highback: Freeride bindingen hebben vaak een hogere en meer stevige highback om extra ondersteuning en krachtoverdracht te bieden tijdens het rijden op ruig terrein.
  3. Brede en verstelbare straps: De straps van freeride bindingen zijn vaak breder en kunnen verstelbaar zijn om een goede pasvorm en comfort te garanderen. Dit minimaliseert ook drukpunten en verbetert de algehele responsiviteit.
  4. Responsieve baseplate: De baseplate van freeride bindingen is ontworpen om krachtoverdracht te optimaliseren en directe controle over het board mogelijk te maken, zodat snowboarders snel kunnen reageren op veranderende omstandigheden.
  5. Canting: Sommige freeride bindingen hebben canting, waarbij de voetbedden lichtjes worden gekanteld om de natuurlijke uitlijning van de benen te verbeteren en vermoeidheid te verminderen tijdens lange ritten.

Met deze kenmerken bieden freeride bindingen de stabiliteit, precisie en controle die ervaren snowboarders nodig hebben om uitdagend terrein te overwinnen en vol vertrouwen de bergen te verkennen. Ze zijn ideaal voor snowboarders die graag buiten de gebaande paden gaan en op zoek zijn naar avontuur in de diepe poedersneeuw.

freeride-bindingen

freeride-snowboard-bindingen

Waarop letten bij het kopen van een freeride snowboard binding?

Bij het kopen van freeride bindingen zijn er verschillende belangrijke aspecten om in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat je de juiste bindingen kiest die bij je rijstijl en behoeften passen.

Stijfheid en responsiviteit zijn essentieel bij freeride bindingen. Deze bindingen hebben meestal een stijvere flex om stabiliteit en controle te bieden bij hoge snelheden en in uitdagend terrein. Kies bindingen met een highback en baseplate die bij je voorkeuren passen.

Het comfort en de pasvorm zijn ook cruciaal. Zorg ervoor dat de bindingen goed passen bij je snowboardboots en dat de straps stevig en comfortabel om je voeten zitten zonder drukpunten te veroorzaken.

Hoogwaardige materialen en constructie zijn belangrijk voor duurzaamheid en prestaties in ruige omstandigheden. Kijk naar bindingen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en die goed zijn geconstrueerd.

Verstelbaarheid is een pluspunt bij freeride bindingen. Controleer of de highback en forward lean verstelbaar zijn, zodat je de bindingen kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren.

Compatibiliteit met het montagesysteem van je snowboard is ook belangrijk. Zorg ervoor dat de bindingen goed passen op je snowboard, bijvoorbeeld met een 4x4 of Channel systeem.

Het lezen van beoordelingen en recensies van andere snowboarders kan ook nuttig zijn om inzicht te krijgen in de prestaties en duurzaamheid van de bindingen.

Door rekening te houden met deze factoren en te kijken naar bindingen die passen bij je ervaringsniveau en freeride stijl, kun je de juiste freeride bindingen vinden die je een optimale prestatie en plezier bieden tijdens je avonturen buiten de gebaande paden

Freeride snowboardbindingen online kopen bij Snowboards.nl

Weet je precies welke Freeride snowboard bindingen op je board passen? Bestel de bindingen dan veilig en snel online. Heb je meer informatie nodig om tot de juiste keuze te komen? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze snowboard shop. Naast te gekke dames snowboard bindingen vind je uiteraard ook een ruime collectie snowboards en snowboard schoenen in onze winkel en webshop. 

Bekijk snel onze gehele collectie snowboard bindingen