Soft flex snowboards

 • Gratis verzenden vanaf € 49.95
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een snowboard met een softe flex? plus-icon

Een snowboard met een softe flex is een snowboard dat relatief flexibel is. De flex verwijst naar de mate waarin een snowboard buigt onder druk. Een softe flex betekent dat het snowboard gemakkelijk buigt, waardoor het speelser en vergevingsgezinder is en makkelijker instuurt.

Voordelen van snowboard met een softe flex? plus-icon

Een snowboard met een softe flex biedt verschillende voordelen, met name voor beginners en freestyle-rijders. Een softe flex maakt het snowboard gemakkelijker te buigen en te draaien. Dit maakt het board wendbaarder en zorgt voor een betere controle, vooral bij het maken van bochten. Beginners zullen het gemakkelijker vinden om de basisprincipes van snowboarden te leren met een softe flex. Een softe flex zorgt voor meer vergevingsgezindheid wanneer je fouten maakt. Het board zal minder snel uit balans raken bij onhandige bewegingen of onjuiste techniek, waardoor beginners meer vertrouwen krijgen en minder snel vallen

Voor freestyle-rijders biedt een softe flex meer speelbaarheid en responsiviteit bij het uitvoeren van tricks en het rijden in het snowpark. Het gemakkelijker genereren van flex bij het afspringen van hellingen maakt het mogelijk om hoger te springen en zachter te landen

Nadelen van snowboard met een softe flex? plus-icon

Hoewel een snowboard met een softe flex verschillende voordelen biedt, zijn er ook enkele mogelijke nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. Een softe flex kan minder stabiliteit bieden bij hoge snelheden, vooral op ruwere of ijzige pistes. Het gebrek aan stijfheid kan leiden tot trillingen en het vermogen van het board om snelheid vast te houden beïnvloeden.

Een softe flex kan moeilijker zijn om agressieve carves mee te maken. Bij het snijden van scherpe bochten op hoge snelheden kan een softe flex minder responsief en minder stabiel aanvoelen. Rijders die de voorkeur geven aan krachtige en snelle carving-stijlen geven mogelijk de voorkeur aan een snowboard met een stijvere flex.

Bij het rijden op steile hellingen kan een softe flex minder grip en stabiliteit bieden. De flexibiliteit kan het moeilijker maken om de randen goed in de sneeuw te graven, wat resulteert in verminderde controle en vertrouwen op steiler terrein.

Snowboard met softe flex alleen voor beginners? plus-icon

Nee, een snowboard met een softe flex is niet alleen voor beginners. Hoewel beginners vaak profiteren van de vergevingsgezindheid en speelbaarheid van een softe flex, kunnen ook meer ervaren rijders en gevorderde snowboarders genieten van de eigenschappen van een softe flex, afhankelijk van hun voorkeuren en rijstijl.

Voor beginners biedt een softe flex de voordelen van gemakkelijke controle, wendbaarheid en vergevingsgezindheid. Het maakt het leren van basisvaardigheden en het opbouwen van vertrouwen gemakkelijker, wat essentieel is in de beginfase van het snowboarden

Soft flex snowboards kopen

Voordat je een snowboard gaat kopen moet je voor jezelf eerst bepalen wat je niveau is en wat je er precies mee wilt doen. Wanneer je net begonnen bent met snowboarden is het te adviseren om een snowboard te kopen met een soft flex. Een soft flex snowboard is vriendelijker en straft niet gelijk ieder foutje af. Het snowboard laat zich gemakkelijk sturen en geeft je vertrouwen bij het onder de knie krijgen van de techniek.

Soft flex snowboards om te jibben

Ben je een geoefende freestyler en ben je veelal in het funpark te vinden dan is een snowboard met een soft flex ook ideaal. Een freestyle of parksnowboard is niet ideaal om gas te geven op de piste. Daar heb je immers carving snowboards en freeride snowboards voor. Wel zijn deze boards makkelijk in de flex te duwen waardoor ze ideaal zijn voor “groundtricks”. Ben je meer van het railen en box rijden? Dan heb je een Jib snowboard nodig. Jibben is de basis van bijna alle trick die je doet in het park.

soft flex snowboard

Voordelen van een snowboar dmet een soft flex

Een snowboard met een soft flex heeft verschillende voordelen vanwege de eigenschappen die het biedt aan snowboarders. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van een soft flex snowboard:

 1. Speelsheid: Soft flex snowboards zijn flexibeler dan stijvere boards, waardoor ze zeer speels zijn en gemakkelijk te buigen zijn. Dit maakt ze ideaal voor freestyle-rijders die graag trucs willen uitvoeren, zoals butters, presses en jibs.
 2. Gemakkelijk te controleren: De zachtere flex maakt het snowboard vergevingsgezinder en gemakkelijker te controleren, vooral bij lagere snelheden. Dit is voordelig voor beginners en minder ervaren snowboarders die hun vaardigheden willen ontwikkelen.
 3. Jibbing: Voor snowboarders die graag jibben op rails en boxes, biedt een soft flex snowboard de nodige flexibiliteit om stabiel te landen en gemakkelijk over obstakels te glijden.
 4. Soepel rijden: Soft flex snowboards hebben meestal een soepele rijervaring, wat resulteert in een comfortabele rit, vooral op vlakke stukken en geprepareerde pistes.
 5. Ideaal voor lichtere rijders: Zachtere flex snowboards zijn vaak geschikter voor lichtere snowboarders, omdat ze minder kracht vereisen om te buigen en te sturen.
 6. Goed in poedersneeuw: Soft flex snowboards kunnen gemakkelijk in de poedersneeuw drijven en bieden een surfachtige ervaring voor rijders die graag off-piste gaan.

Kortom, een snowboard met een soft flex is perfect voor snowboarders die op zoek zijn naar een speelse en vergevingsgezinde rit, ideaal voor freestyle-rijden, jibbing en off-piste avonturen. Het is ook een uitstekende keuze voor beginners en lichtere rijders die een gemakkelijk te controleren en comfortabel snowboard willen ervaren.

soft flex snowboard

Nadelen van een snowboard met een soft flex

Hoewel snowboards met een soft flex veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen waar rekening mee moet worden gehouden:

 1. Minder stabiliteit op hoge snelheden: Een soft flex snowboard kan minder stabiel aanvoelen bij hoge snelheden, vooral op ruige en geprepareerde pistes. Het kan meer trillingen ervaren en minder responsief zijn dan stijvere boards.
 2. Minder precisie bij het carven: De zachtere flexibiliteit van het snowboard kan het moeilijker maken om scherpe en precieze bochten te maken op hoge snelheden. Het kan ook minder grip bieden bij het carven op harde ijsachtige pistes.
 3. Beperkte prestaties in diepe poedersneeuw: Hoewel soft flex snowboards een speelse ervaring bieden in poedersneeuw, kunnen ze minder drijfvermogen hebben dan stijvere boards, waardoor het moeilijker kan zijn om in diepe poedersneeuw te rijden.
 4. Minder pop en kracht voor sprongen: Soft flex snowboards kunnen minder pop en kracht bieden bij het uitvoeren van grote sprongen, vooral in vergelijking met stijvere boards. Dit kan van invloed zijn op de hoogte en afstand van de sprongen.
 5. Niet ideaal voor gevorderde rijders: Voor gevorderde snowboarders die technische uitdagingen zoeken en geavanceerde prestaties willen, kan een soft flex snowboard beperkt zijn in zijn mogelijkheden.

Ondanks deze nadelen zijn soft flex snowboards nog steeds populair bij freestyle-rijders, beginners en snowboarders die op zoek zijn naar een speelse en vergevingsgezinde rit. Het is belangrijk om je rijstijl, niveau en de omstandigheden waarin je rijdt in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste snowboard.

Soft flex snowboard voor beginner

Het voordeel van een soft flex snowboard voor beginners is dat deze boards zich makkelijk laten sturen. Zowel in de lengte als in de torsie hebben de boards een soft flex. Wanneer je met te weinig ervaring op een te stijf snowboard rijdt is het moeilijker om de techniek goed onder de knie te krijgen. In plaats van de staalkant het werk te laten doen ben je dan snel geneigd om met je achterste been te gaan trappen. Dit kost kracht en je leert jezelf zo niet de optimale techniek aan. Wil je een wat meer vergevingsgezind snowboard met toch nog een hoog potentieel? Overweeg dan eens een medium flex snowboard.

Snowboard met een lage flex online bestellen

Bij Snowboards.nl ben je aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar een snowboard met een soft flex. In onze collectie vind je snowboards van de beste merken zoals BataleonJonesLib-TechRoxyArborBurtonNidecker, Rome, Capita en Gnu.

In onze shop vind je snowboard kleding en snowboards voor zowel dames als heren. Heb je meer informatie nodig over snowboards? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze snowboardshop.