Snowboard schroevendraaiers

 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Welke maat schroevendraaier heb ik nodig voor mijn snowboardbindingen? plus-icon

De meeste snowboardbindingen gebruiken inbusschroeven, dus je hebt een inbussleutel nodig. Controleer de specificaties van je bindingen om te bepalen welke maat inbussleutel je nodig hebt, vaak is dit 4 mm.

Kan ik een schroevendraaier gebruiken om andere onderdelen van mijn snowboard aan te passen? plus-icon

Ja, naast bindingen kunnen schroevendraaiers worden gebruikt voor het aanpassen van andere onderdelen zoals de baseplates, highbacks en straps van snowboardbindingen, evenals voor het vervangen van onderdelen zoals edges en sidewalls

Zijn er schroevendraaiers met meerdere functies beschikbaar voor snowboarders? plus-icon

Ja, er zijn multifunctionele tools beschikbaar die verschillende soorten schroevendraaiers combineren met extra functies zoals een ratelsysteem, flessenopener en liniaal.

Wat zijn de voordelen van een schroevendraaier met een ratelfunctie voor snowboarders? plus-icon

Een schroevendraaier met een ratelfunctie maakt het aanpassen van bindingen gemakkelijker en sneller, vooral bij het vastdraaien van meerdere schroeven. Dit kan handig zijn tijdens het snowboarden als je snel aanpassingen wilt maken.

Zijn er schroevendraaiers met meerdere bits beschikbaar voor snowboarders? plus-icon

Ja, er zijn multifunctionele schroevendraaiers verkrijgbaar met meerdere verwisselbare bits, waardoor je verschillende soorten schroeven kunt aanpassen met één tool.

Snowboard schroevendraaier kopen

Snowboard schroevendraaiers zijn essentiële gereedschappen voor snowboarders, zowel voor beginners als voor ervaren rijders. Of je nu je bindingen moet aanpassen, een gebroken onderdeel moet vervangen, of gewoon een snelle reparatie moet uitvoeren op de piste, een goede snowboard schroevendraaier is onmisbaar. Heronder beschrijven wat een snowboardschroevendraaier precies is, inclusief de soorten en waar je op moet letten.

Verschillende soorten snowboard schroevendraaiers

Er zijn verschillende soorten snowboard schroevendraaiers beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke taken en situaties. De belangrijkste types zijn:

 1. Inbussleutel (Hex Key): Een inbussleutel is een veelvoorkomend type schroevendraaier voor snowboarders, die wordt gebruikt voor het aanpassen van bindingen, bevestigingsmiddelen en andere onderdelen die inbusschroeven gebruiken.
 2. Kruiskopschroevendraaier (Phillips Head Screwdriver): Deze schroevendraaier heeft een kruisvormige punt en wordt gebruikt voor het vastdraaien of losdraaien van kruiskopschroeven die vaak voorkomen op snowboardbindingen en andere accessoires.
 3. Platte kop schroevendraaier (Flathead Screwdriver): Deze schroevendraaier heeft een platte, sleufvormige punt en wordt gebruikt voor het aanpassen van schroeven met een platte kop, zoals die welke worden gebruikt voor het bevestigen van sommige bindingen.
 4. Multifunctionele tool: Sommige snowboard schroevendraaiers zijn ontworpen als multifunctionele tools, die verschillende soorten schroevendraaiers combineren met andere handige functies zoals een ratelsysteem, flessenopener, liniaal, en meer.

snowboardschroevendraaier

snowboard schroevendraaier

Hoe gebruik je een snowboard schroevendraaier?

Het gebruik van een snowboard schroevendraaier is over het algemeen eenvoudig, maar het is belangrijk om de juiste maat schroevendraaier te gebruiken en de schroeven niet te strak of te los aan te draaien. Hier zijn de basisstappen voor het gebruik van een snowboard schroevendraaier:

 1. Kies de juiste maat: Zorg ervoor dat de punt van de schroevendraaier perfect past in de sleuf of kop van de schroef.
 2. Plaats de schroevendraaier: Plaats de punt van de schroevendraaier stevig in de schroefkop en oefen gelijkmatige druk uit.
 3. Draai de schroef: Draai de schroef met de klok mee om aan te draaien en tegen de klok in om los te draaien. Zorg ervoor dat je niet te veel kracht uitoefent om beschadiging van de schroef of het onderdeel te voorkomen.
 4. Controleer de bevestiging: Controleer of de schroef stevig is vastgedraaid zonder te strak aan te draaien.

Snowboard schroevendraaier online kopen

Op zoek naar een goede snwboard schroevendraaier om je bindingen te monteren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben verschillende schroevendraaiers in onze collectie. Bestel veilig en snel zodat je ten alle tijden je bindingen kan verstellen op de piste indien nodig.