Technische snowboard jassen

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een technische snowboardjas? plus-icon

Een technische snowboardjas is een speciaal ontworpen kledingstuk dat snowboarders beschermt tegen de elementen tijdens het snowboarden. Het is gemaakt van geavanceerde materialen en biedt specifieke functies voor prestaties op de berg.

Wat onderscheidt een technische snowboardjas van een reguliere winterjas? plus-icon

Technische snowboardjassen zijn ontworpen met functies die zijn afgestemd op de behoeften van snowboarders, zoals waterdichte en ademende materialen, ventilatieopeningen, sneeuwvangers en zakken voor het opbergen van essentiële spullen tijdens het snowboarden.

Zijn technische snowboardjassen waterdicht? plus-icon

Ja, de meeste technische snowboardjassen zijn waterdicht en gemaakt van materialen zoals Gore-Tex of andere waterdichte membranen om water buiten te houden, zelfs in natte en sneeuwachtige omstandigheden.

Zijn technische snowboardjassen geschikt voor alle weersomstandigheden? plus-icon

Ja, technische snowboardjassen zijn ontworpen om te presteren in diverse weersomstandigheden, van zonnige dagen tot zware sneeuwval. Door lagen toe te voegen of te verwijderen kun je de jas aanpassen aan de omstandigheden.

Welke eigenschappen moet ik zoeken in een technische snowboardjas? plus-icon

Enkele belangrijke eigenschappen om naar te zoeken zijn waterdichtheid, ademend vermogen, isolatie, ventilatieopeningen, sneeuwvangers, verstelbare manchetten en capuchons.

Wat is een technische snowboardjas?

Een technische snowboardjas is een speciaal ontworpen jack dat is afgestemd op de behoeften van snowboarders tijdens hun avonturen op de berg. In tegenstelling tot gewone snowboardjassen, zijn technische snowboardjassen gemaakt van geavanceerde materialen en hebben ze specifieke kenmerken die zijn ontworpen om bescherming en comfort te bieden in wisselende weersomstandigheden en tijdens intense activiteiten.

Deze technische jassen zijn doorgaans voorzien van waterdichte en ademende materialen, zoals Gore-Tex, die voorkomen dat water van buiten naar binnen dringt, terwijl ze tegelijkertijd vocht van binnenuit afvoeren. Daarnaast hebben technische snowboardjassen vaak extra functies zoals verstelbare capuchons, sneeuwvangers, ventilatieritsen en talrijke zakken om te voldoen aan de specifieke behoeften van snowboarders.

Waarom kiezen voor een technische snowboardjas?

Er zijn verschillende redenen waarom snowboarders kiezen voor technische snowboardjassen. Ten eerste bieden deze jassen optimale bescherming tegen de elementen. Of het nu gaat om harde wind, hevige regen of diepe sneeuw, een technische snowboardjas is ontworpen om snowboarders droog en warm te houden, ongeacht de weersomstandigheden. Dit zorgt voor meer comfort en verlengt de tijd die snowboarders kunnen doorbrengen op de berg.

Bovendien zijn technische snowboardjassen vaak zeer duurzaam. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage, schuren en scheuren die kunnen optreden tijdens het snowboarden. Dit verlengt de levensduur van de jas en zorgt ervoor dat snowboarders kunnen vertrouwen op hun uitrusting, seizoen na seizoen.

Daarnaast bieden technische snowboardjassen een scala aan functies die zijn afgestemd op de behoeften van snowboarders. Van verstelbare capuchons tot ventilatieritsen en talrijke zakken voor het opbergen van essentials, deze jassen zijn ontworpen met het oog op functionaliteit en gemak tijdens het snowboarden.

technische snowboardjas

Waterkolom van een technische snowboardjas

De waterkolom is een maatstaf voor de waterbestendigheid van een technische snowboardjas. Het geeft aan hoeveel waterdruk de stof kan weerstaan voordat het begint door te lekken. Hoe hoger de waterkolom, hoe beter de waterbestendigheid van de jas.

Technische snowboardjassen hebben over het algemeen een waterkolom van minimaal 10.000 mm, wat voldoende is om bescherming te bieden tegen lichte regen en sneeuwval. Voor meer extreme omstandigheden, zoals zware regen of sneeuw, worden jassen met een waterkolom van 20.000 mm of hoger aanbevolen.

Naast de waterkolom hebben technische snowboardjassen vaak getapete naden en waterdichte ritsen om te voorkomen dat water binnendringt door openingen. Dit zorgt voor maximale bescherming tegen de elementen en houdt snowboarders droog en comfortabel tijdens hun avonturen op de berg.

Kortom, technische snowboardjassen zijn essentiële uitrusting voor snowboarders vanwege hun optimale bescherming, duurzaamheid, functionaliteit, ademend vermogen en waterbestendigheid. Door te kiezen voor een technische snowboardjas kunnen snowboarders genieten van hun favoriete activiteit zonder zich zorgen te maken over de weersomstandigheden.

technische snowboardjassen

Ademend vermogen van een technische snowboardjas

Een belangrijk kenmerk van technische snowboardjassen is hun ademend vermogen. Dit verwijst naar het vermogen van de jas om vocht van binnenuit af te voeren, terwijl het tegelijkertijd waterdicht blijft aan de buitenkant. Dit is essentieel voor snowboarders, omdat intense activiteit kan leiden tot transpiratie, wat kan leiden tot oververhitting en ongemak als het niet effectief wordt afgevoerd.

Materialen zoals Gore-Tex worden vaak gebruikt in technische snowboardjassen vanwege hun uitstekende ademende eigenschappen. Deze materialen zijn voorzien van kleine poriën die waterdamp doorlaten, maar watermoleculen blokkeren, waardoor snowboarders droog en comfortabel blijven, zelfs tijdens intensieve activiteiten.

Daarnaast hebben veel technische snowboardjassen ventilatieritsen onder de armen die kunnen worden geopend om extra luchtstroom mogelijk te maken wanneer dat nodig is. Dit helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur en voorkomt oververhitting tijdens het snowboarden.

technisch snowboardjack

Technische snowboadrjas kopen

Op zoek naar een technische jas die je lekekr warm en droog houdt tijdens het snowboarden? Dan ben je bij ons aan het goede adres. In onze collectie snowboardkleding vind je technische jassen van de beste merken zoals, Airblaster, Burton, Pinquin, Quicksilver en ThirtyTwo. Bestel veilig en snel online of kom langs in onze snowboardshop.