Camber snowboards

  • Gratis verzenden vanaf € 49.95
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een camber snowboard? plus-icon

Een camber snowboard, ook wel bekend als een traditioneel camber snowboard, is een type snowboard waarbij het midden van het board (tussen de bindingen) naar boven buigt, terwijl de tip en tail contact maken met de grond. Dit creëert een boogvorm die het midden van het board van de sneeuw verhoogt.

Bij een directional twin snowboard is de flexibiliteit meestal iets stijver bij de tail (achterkant) dan bij de tip (voorkant). Dit geeft het board meer stabiliteit en controle bij hoge snelheden en zorgt voor betere prestaties in poedersneeuw. De bindingen zijn doorgaans iets meer naar achteren geplaatst dan bij een gewoon twin board, waardoor het board een iets meer directioneel karakter krijgt.

Voordelen van een camber snowboard plus-icon

Het camber-profiel zorgt voor een goede krachtoverdracht en kantengrip doordat het board in het midden wordt voorgespannen. Dit geeft het board stabiliteit en pop, waardoor het geschikt is voor agressief carven, snelle afdalingen en krachtige bochten op harde, geprepareerde pistes.

Nadelen van een camber snowboard plus-icon

Het camber-profiel kan echter ook zorgen voor minder vergevingsgezindheid en minder stabiliteit in variabele terrein- en sneeuwomstandigheden Met name in diepe poedersneeuw. Het kan ook moeilijker zijn om bochten te maken voor beginners, omdat het board meer weerstand biedt en sneller hapt.

Camber snowboard alleen voor gevorderde? plus-icon

Nee, een camber snowboard is niet alleen voor gevorderde snowboarders. Hoewel camber snowboards bekend staan om hun responsiviteit en kracht, kunnen ze ook geschikt zijn voor rijders van verschillende niveaus, afhankelijk van hun voorkeuren, vaardigheden en de omstandigheden waarin ze rijden.