Burton

Het snowboardmerk Burton: Innovatie, Passie en Leiderschap in de Snowboardwereld

Als het om snowboarden gaat, is er geen merk dat meer iconisch en invloedrijk is dan Burton. Als pionier in de snowboardindustrie heeft Burton een diepgaande impact gehad op de sport sinds de oprichting in 1977. Van het ontwikkelen van de eerste snowboard tot het leiden van de industrie met innovatieve technologieën, blijft Burton een toonaangevend merk dat bekend staat om zijn kwaliteit, prestaties en toewijding aan de snowboardgemeenschap. In deze categorietekst zullen we dieper ingaan op de geschiedenis, filosofie, technologieën en het assortiment van Burton Snowboards.

burton

Geschiedenis van Burton

Het verhaal van Burton begon in 1977 toen Jake Burton Carpenter zijn eerste snowboard ontwikkelde in zijn Vermont woonplaats. Destijds werd snowboarden vaak gezien als een buitenbeentje sport, maar Jake was vastbesloten om het te populariseren en te ontwikkelen. In de loop der jaren heeft Burton een enorme groei doorgemaakt en heeft het de sport naar nieuwe hoogten gebracht.

In de jaren 80 groeide Burton uit tot een van de meest erkende merken in de snowboardwereld. Ze lanceerden innovatieve producten en brachten het snowboarden naar een breder publiek. In 1985 introduceerden ze het eerste snowboard met metalen kanten, wat de prestaties en controle verbeterde. Daarna volgden tal van andere primeurs, waaronder de introductie van EST-bindingen, die een directere verbinding tussen snowboard en rijder mogelijk maken.

In de 21e eeuw blijft Burton het voortouw nemen in de snowboardindustrie met een voortdurende focus op technologische innovatie en duurzaamheid. Hun inzet voor milieubewustzijn en betrokkenheid bij de snowboardgemeenschap zijn enkele van de factoren die Burton tot een geliefd merk maken bij zowel professionals als amateurs.

burton

Filosofie en Missie van Burton

De filosofie van Burton is altijd geweest om snowboarden voor iedereen toegankelijk te maken en de grenzen van de sport te verleggen. Ze geloven in de kracht van snowboarden als een manier om mensen met elkaar te verbinden, grenzen te verleggen en plezier te hebben in de buitenlucht. Burton streeft naar het creëren van producten van de hoogste kwaliteit, die de snowboardervaring verbeteren en de passie voor de sport versterken.

Een ander essentieel aspect van Burton's filosofie is hun inzet voor duurzaamheid en milieubewustzijn. Ze begrijpen dat de toekomst van de sport afhankelijk is van het beschermen van de natuurlijke omgeving waarin het plaatsvindt. Burton streeft naar duurzame productiepraktijken, het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk en het ondersteunen van initiatieven die de wintersportomgeving beschermen.

Technologische Innovaties van Burton

Burton staat bekend om zijn technologische innovaties die de snowboardervaring aanzienlijk hebben verbeterd. Enkele van de opvallende technologieën zijn:

  1. The Channel: Geïntroduceerd in 2011, is The Channel een montagesysteem dat een onbeperkte aanpassing van bindingposities mogelijk maakt. Hierdoor kunnen snowboarders hun bindingen precies afstellen op hun rijstijl en voorkeuren.

  2. EST Bindingen: Burton's EST-bindingen zijn ontworpen om te werken met The Channel-montagesysteem en bieden een directere verbinding tussen snowboard en rijder. Dit zorgt voor een betere controle en boardgevoel.

  3. Flying V: Burton's Flying V-camberprofiel combineert camber en rocker om de prestaties en wendbaarheid van het snowboard te verbeteren. Het biedt stabiliteit op hoge snelheden en speelsheid bij freestyle tricks.

  4. Carbon Highlights: Door carbonvezels strategisch in het board te plaatsen, zorgen Burton's Carbon Highlights voor extra pop, responsiviteit en kracht zonder extra gewicht.

  5. Ankle Hammock: Geïntroduceerd in hun bindingen, zorgt de Ankle Hammock voor een stevige pasvorm van de snowboardboot, waardoor kracht efficiënter wordt overgedragen naar het board.

burton

Het assortiment van Burton

Burton mag trosts zijn op hun breed assortment aan snowboard artikelen. Ieder seizoen brengt Burton weer met een grote en vernieuwde colelctie op de markt. Bekijk dan ook snel onze gehele colletie Burton met o.a.: