Warme vaste snowboard wax

 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is warme vaste wax en hoe werkt het? plus-icon

Warme vaste wax is een type wax dat wordt gebruikt om de basis van een snowboard te behandelen voor verbeterde glij-eigenschappen. Het wordt aangebracht op de basis en vervolgens gesmolten met behulp van een warmtebron, waardoor het diep in de poriën van de basis kan doordringen voor maximale absorptie en prestaties.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van warme vaste wax? plus-icon

Warme vaste wax biedt verbeterde glij-eigenschappen, bescherming tegen slijtage, verbeterde duurzaamheid, consistente prestaties en verbeterde kantengrip op de sneeuw.

Is warme vaste wax moeilijk aan te brengen? plus-icon

Met de juiste techniek is het aanbrengen van warme vaste wax niet moeilijk. Het vereist wat oefening en geduld om een gelijkmatige en consistente laag aan te brengen.

Heb ik speciale apparatuur nodig om warme vaste wax aan te brengen? plus-icon

Ja, je hebt een waxijzer nodig om de wax te smelten en aan te brengen op de basis van je snowboard. Een waxijzer kan worden gekocht of gehuurd bij de meeste ski- en snowboardwinkels.

Kan ik warme vaste wax aanbrengen zonder ervaring? plus-icon

Hoewel enige ervaring helpt, is het mogelijk om warme vaste wax aan te brengen met geduld en zorgvuldige aandacht voor de instructies. Het bekijken van tutorials kan ook nuttig zijn voor beginners.

warme vaste wax

Zelf je snowboard waxen met warme vast wax

Het waxen van je snowboard is van groot belang om optimale prestaties op de piste te garanderen. Een van de meest effectieve methoden om je snowboard te waxen is met behulp van warme vaste wax. In onderstaande beschrijving zullen we dieper ingaan op warme vaste wax, inclusief wat het is, hoe het werkt, de voordelen ervan, en hoe je het correct kunt toepassen om je snowboard te verbeteren.

Wat is Warme Vaste Wax?

Warme vaste wax, ook wel bekend als hot wax, is een type wax dat wordt gebruikt om de base van een snowboard te behandelen voor betere glij-eigenschappen en bescherming tegen slijtage. Het wordt aangebracht op de onderkant van het snowboard en gesmolten met behulp van een waxijzer, waardoor de hot wax diep in de poriën van de base kan doordringen voor maximale absorptie en langdurige effectiviteit.

Hoe Werkt Warme Vaste Wax?

Warme vaste wax werkt door een dunne laag wax gelijkmatig aan te brengen over de base van het snowboard en deze vervolgens te verwarmen met een waxijzer tot de wax smelt en diep in de poriën van de basis doordringt. Dit creëert een glad oppervlak dat minder weerstand ondervindt tijdens het glijden over de sneeuw, wat resulteert in verbeterde glij-eigenschappen en snelheid op de piste.

Voordelen van het gebruik van Hot Wax

 1. Verbeterde glij-eigenschappen: Warme vaste wax zorgt voor een glad en glijdend oppervlak dat minder wrijving ondervindt tijdens het snowboarden, waardoor je snelheid en manoeuvreerbaarheid op de piste toenemen.
 2. Bescherming tegen Slijtage: Door de basis van je snowboard te behandelen met warme vaste wax, vormt zich een beschermende laag die de basis beschermt tegen slijtage en schade veroorzaakt door ruwe oppervlakken en elementen.
 3. Verbeterde Duurzaamheid: De diepe penetratie van warme vaste wax in de poriën van de basis zorgt voor een langdurige bescherming en prestaties, waardoor de levensduur van je snowboard wordt verlengd.
 1. Consistente Prestaties: Warme vaste wax biedt consistente en voorspelbare prestaties onder verschillende sneeuwcondities, waardoor je vertrouwen hebt in de prestaties van je snowboard, ongeacht de omstandigheden.
 2. Verbeterde Kantengrip: Door de verminderde wrijving en weerstand die wordt geboden door warme vaste wax, kunnen de kanten van je snowboard beter in contact blijven met de sneeuw, wat resulteert in verbeterde grip en controle tijdens het carven en manoeuvreren.

Hoe Breng je Warme Vaste Wax aan op je Snowboard?

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de basis van je snowboard schoon en droog is voordat je begint met waxen. Verwijder eventueel vuil, stof en oude waxresten met een waxremover en een koper borstel.
 2. Verwarming van de Wax: Smelt de warme vaste wax met behulp van een waxijzer op de juiste temperatuur. Raadpleeg de instructies op de verpakking van de wax voor de aanbevolen smelttemperatuur. De wax mag nooit roken. Rookt de hot wax? Zet dan de temperatuur van het waxijzer lager.
 3. Aanbrengen van de Wax: Breng de gesmolten wax gelijkmatig aan over de basis van je snowboard, werkend vanaf de tip naar de tail. Zorg ervoor dat de wax gelijkmatig verdeeld is over het hele oppervlak van de base.
 4. Uitharden en Afkoelen: Laat de wax volledig uitharden en afkoelen voordat je het snowboard gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de wax diep in de poriën van de basis kan doordringen en optimale prestaties kan bieden.
 5. Afwerking: Nadat de wax is uitgehard, schraap je overtollige wax van de basis met behulp van een plastic schraper. Borstel vervolgens de basis met een paardenhaar borstel om een glad en glanzend oppervlak te creëren

Warme vast wax voor je snowboard online kopen

Wat goed dat je zelf aan de slag gaat met het waxen van je snowboar dmet warme hot wax. Bij ons ben je aan het juiste adres voor alles wat je nodig hebt om je snowboard te waxen en slijpen. In onze webshop vind je een grote colectie snowboard onderhoud artikelen van o.a. Holmenkol en Oneball. Op zoek naar een complete wax set of slijp set? Dan ben je bij Sideways aan het juiste adres!

hot wax