Wax verwijderaar

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is wax verwijderaar en waarvoor wordt het gebruikt? plus-icon

Wax remover is een reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen om oude waxresten en vuil van ski's en snowboards te verwijderen. Het wordt gebruikt om het belag schoon te maken en voor te bereiden op het aanbrengen van nieuwe wax.

Hoe gebruik ik wax verwijderaar? plus-icon

Breng de wax remover gelijkmatig aan op het belag van de ski's of snowboards. Laat het enige tijd intrekken en veeg vervolgens de overtollige wax en vuil weg met een schone doek of borstel

Hoe vaak moet ik wax verwijderaar gebruiken? plus-icon

Het wordt aanbevolen om wax remover te gebruiken telkens wanneer je de waxlaag opnieuw aanbrengt, dus meestal na elke paar ritten of wanneer de waxlaag er vies uitziet.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van wax verwijderaar? plus-icon

Enkele voordelen zijn een betere hechting van nieuwe wax, verbeterde glijprestaties en verlengde levensduur van ski's en snowboards door het verwijderen van vuil en oude waxresten

Kan ik wax verwijderaar gebruiken om de hele ski of snowboard schoon te maken? plus-icon

Ja, wax remover kan worden gebruikt om het hele belag van de ski of snowboard schoon te maken, waardoor het oppervlak grondig wordt gereinigd en voorbereid op nieuwe wax

Wax verwijderaar voor Ski's en Snowboards

Wax verwijderaar, ook wel bekend als wax remover of base cleaner, is een essentieel product voor het onderhoud van ski's en snowboards. In onderstaande beschrijving leggen we uit wat een waxverwijderaar is, waarvoro het dient en hoe je wax remover moet gebruiken. 

Wat is wax verwijderaar?

Wax verwijderaar is een reinigingsmiddel dat speciaal is ontworpen om oude waxresten, vuil en onzuiverheden van het belag van ski's en snowboards te verwijderen. Het is een essentieel onderdeel van het onderhoudsproces en zorgt voor een optimale voorbereiding van het belag voor het aanbrengen van nieuwe wax.

Wat is de samenstelling van Wax Remover

Wax remover is meestal samengesteld uit een mix van oplosmiddelen, reinigingsmiddelen en andere chemische stoffen die effectief zijn in het oplossen en verwijderen van waxresten. De exacte samenstelling kan variëren afhankelijk van het merk en het beoogde gebruik, maar veel voorkomende ingrediënten zijn onder andere citrusolie, alcohol en oplosmiddelen op basis van petroleum.

Wat zijn de voordelen van Wax verwijderaar?

Voordat je de base van je ski of snowboard opnieuw gaat voorzien van een verse laag hotwax die je de base eerst goed te reinigen. Dat kan op verschillende manieren. Een van de manieren is het reinigen met een Wax verwijderaar. Hieronder enkele voordelen van het reinigen van een base met een wax remover"

  • Grondige Reiniging: Wax remover verwijdert grondig oude waxresten, vuil en onzuiverheden van het belag, waardoor het oppervlak schoon en glad wordt voor optimale prestaties,
  • Verbeterde Waxhechting: Door het belag te reinigen met wax verwijderaar, kan nieuwe wax beter hechten en langer meegaan.
  • Verlengde Levensduur van Ski's en Snowboards: Regelmatig gebruik van wax verwijderaar helpt de levensduur van ski's en snowboards te verlengen door schade veroorzaakt door vuil en waxophoping te verminderen.

waxverwijderaar

Wanneer gebruik je een wax verwijderaar?

Wax verwijderaar kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder:

  • Voorbereiding voor Waxen: Het belag reinigen met wax remover voordat nieuwe wax wordt aangebracht voor optimale hechting en prestaties.
  • Onderhoud en Schoonmaak: Regelmatig gebruik van wax remover als onderdeel van het algemene onderhoudsproces om vuil en waxresten te verwijderen.
  • Reparaties en Restauraties: Wax remover kan worden gebruikt voor het verwijderen van oude en beschadigde waxlagen als onderdeel van reparaties en restauraties van ski's en snowboards.

Wax remover online kopen

Of j nu al een tijdje je eigen snowboard voorziet van wax of net begint.. je dient altijd je base te reinigen voordat je een nieuwe wax laag aanbrengt.  Bij ons ben je aan het juiste adres voor wax verwijderaar en alles wat je nodig hebt om je snowboard te waxen en slijpen. In onze webshop vind je een grote colectie snowboard onderhoud artikelen van o.a. Holmenkol en Oneball. Op zoek naar een complete wax set of slijp set? Dan ben je bij Sideways aan het juiste adres!