Snowboard waxen

 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Hoe vaak moet ik mijn snowboard waxen? plus-icon

Dit hangt af van hoe vaak je snowboardt en de conditie van de sneeuw. Over het algemeen wordt aanbevolen om je snowboard elke 5 tot 10 dagen op de piste te waxen.

Wat heb ik nodig om mijn snowboard zelf te waxen? plus-icon

Om zelf je snowboard te waxen heb je een waxijzer, wax en een waxkrabber nodig. Je kunt ook een waxset kopen die alle benodigde tools bevat.

Hoe weet ik welke wax ik moet gebruiken voor mijn snowboard? plus-icon

Er zijn verschillende soorten wax beschikbaar voor verschillende temperatuur- en sneeuwomstandigheden. Raadpleeg de instructies van de waxfabrikant of vraag advies in een wintersportwinkel.

Hoe lang moet ik de wax op mijn snowboard laten zitten voordat ik het eraf haal? plus-icon

Laat de wax ongeveer 20 tot 30 minuten afkoelen voordat je het eraf schraapt met een waxkrabber.

Kan ik normale kaarsenwas gebruiken om mijn snowboard te waxen? plus-icon

Nee, het is belangrijk om speciale snowboardwax te gebruiken, omdat deze is ontworpen om goed te hechten aan de basis van het snowboard en zorgt voor een betere glijprestatie.

snowboard wax

Snowboard wax kopen

Snowboard wax is een essentieel onderdeel van het onderhoud van je snowboard en speelt een cruciale rol bij het behouden van een optimale prestatie op de piste. In deze uitgebreide beschrijving bespreken we alles wat je moet weten over snowboard wax, waarom het belangrijk is en hoe je het correct kunt aanbrengen.

Wat is snowboard wax?

Snowboard wax is een speciale wasachtige substantie die wordt aangebracht op het belag (de onderkant) van het snowboard. Deze was helpt om wrijving tussen het snowboard en de sneeuw te verminderen, waardoor je soepeler en sneller over de sneeuw glijdt. Tegelijkertijd biedt snowboard wax ook bescherming aan het belag tegen beschadigingen en zorgt het ervoor dat het snowboard langer meegaat.

Waarom is snowboard wax belangrijk?

Het waxen van je snowboard is essentieel om een optimale glijprestatie te behouden. Na verloop van tijd en na een aantal afdalingen zal het belag van je snowboard slijten en kan het ruw en droog aanvoelen. Dit kan leiden tot wrijving tussen het snowboard en de sneeuw, waardoor je langzamer gaat en minder controle hebt over je board. Door regelmatig snowboard wax aan te brengen, behoud je een glad en glijdend oppervlak, wat zorgt voor een soepelere en snellere rit op de piste. 

Daarnaast biedt snowboard wax bescherming aan het belag tegen beschadigingen, zoals krassen en deuken. De was fungeert als een beschermlaag, waardoor het belag minder snel beschadigd raakt door scherpe objecten en stenen op de piste. Dit verlengt de levensduur van je snowboard en zorgt ervoor dat je er langer van kunt genieten.

Het waxen van je snowboard is vooral belangrijk als je veel op kunstsneeuw rijdt. Kunstsneeuw kan ruwer en schraler zijn dan natuurlijke sneeuw, wat sneller slijtage aan het belag veroorzaakt. Door regelmatig te waxen, voorkom je dat het belag uitdroogt en beschadigd raakt door de kunstsneeuw.

snowboard wax

Hoe vaak moet je snowboard waxen?

Hoe vaak je je snowboard moet waxen, hangt af van verschillende factoren, zoals hoe vaak je rijdt, de omstandigheden waarin je rijdt en je persoonlijke voorkeur. Over het algemeen wordt aanbevolen om je snowboard ongeveer om de 4 tot 6 dagen rijden te waxen, maar dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden.

Als je veel op kunstsneeuw rijdt of merkt dat je snowboard minder goed glijdt, kan het nodig zijn om vaker te waxen. Ook als je veel off-piste rijdt en veel in aanraking komt met rotsen en scherpe voorwerpen, is het verstandig om vaker te waxen om het belag te beschermen.

snowboard wax kopen

Hoe wax je een snowboard?

Het waxen van een snowboard is niet moeilijk, maar het vereist wel enige voorbereiding en aandacht voor detail. Hier is een algemeen stappenplan voor het waxen van je snowboard:

 1. Reinig het belag: Begin met het grondig reinigen van het belag met een belagreiniger om vuil, vet en oude wax te verwijderen.
 2. Kies de juiste wax: Er zijn verschillende soorten snowboard wax verkrijgbaar, variërend van koudere temperaturen tot warmere temperaturen. Kies de wax die geschikt is voor de temperatuur van de omstandigheden waarin je gaat rijden.
 3. Smelt de wax: Smelt de wax met behulp van een waxijzer totdat het gelijkmatig over het belag kan worden verspreid.
 4. Breng de wax aan: Giet de gesmolten wax gelijkmatig over het belag en verdeel het met het waxijzer over de hele lengte van het snowboard. Zorg ervoor dat het belag volledig is bedekt met een dunne laag wax.
 5. Laat de wax afkoelen: Laat de wax enige tijd afkoelen, zodat het goed kan hechten aan het belag.
 6. Schraap overtollige wax weg: Schraap voorzichtig overtollige wax weg met een plastic belag schraper. Zorg ervoor dat je dit in één vloeiende beweging doet, zodat je een glad oppervlak krijgt.
 7. Borstel het belag: Borstel het belag met een belagborstel om de wax verder te verspreiden en een glad oppervlak te creëren.

Kortom, snowboard wax is van vitaal belang voor het behouden van een optimale glijprestatie en het beschermen van het belag van je snowboard. Door regelmatig te waxen, verleng je de levensduur van je snowboard en kun je meer plezier beleven aan je ritten op de piste.

Snowboard wax kopen?

Wat goed dat je zelf aan de slag gaat met snowboard waxen! Bij ons ben je aan het juiste adres voor je uitrusting om aan de slag te gaan met snowboard onderhoud. Je vindt in onze collectie materialen om te waxem en slijpen van de beste merken zoals Holmenkol en Oneball. Bestel veilig en snel online en wij zorgen ervoor dat je razendsnel aan het werk kan om je snowboard weer gereed te maken voor je volgende trip!