Park snowboards

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een park snowboard?

Een park snowboard, ook wel eens een freestyle snowboard genoemd, is een type snowboard dat specifiek is ontworpen voor het rijden in snowparks en het uitvoeren van tricks. Deze snowboards hebben eigenschappen die gericht zijn op wendbaarheid, pop en stabiliteit bij het uitvoeren van freestyle manoeuvres.

Wat is het beste park snowboard?

Het bepalen van het "beste" park snowboard hangt af van verschillende factoren, waaronder je rijstijl, persoonlijke voorkeuren en individuele behoeften. Er zijn veel uitstekende park snowboards op de markt van verschillende merken.

Wat kost een park snowboard?

De prijs van een park snowboard varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de kwaliteit, de technologieën die worden gebruikt en eventuele extra functies. Over het algemeen liggen de prijzen van park snowboards tussen de €300 en €800. Er zijn echter ook goedkopere of duurdere opties, afhankelijk van je budget en de specifieke kenmerken die je zoekt.

Hoe lang moet een park snowboard zijn?

De lengte van een park snowboard hangt af van verschillende factoren, waaronder je lengte, gewicht, rijstijl en persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen geldt dat park snowboards iets korter kunnen zijn dan snowboards voor andere disciplines. Dit komt doordat kortere snowboards wendbaarder zijn en gemakkelijker te draaien, wat voordelig kan zijn bij het uitvoeren van tricks en manoeuvres in het park.

Waarom kiezen voor een park snowboard?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een park snowboard, afhankelijk van je interesses en rijstijl. Wanneer je de voorkeur geeft aan speels rijden, wendbaarheid, pop en stabiliteit is een park snowboard een geode keuze.

Fun park snowboard kopen

Niets is mooier dan op een zonnige dag met je vrienden lekker te freestylen in het fun park. Een fun park snowboard is hierbij een must have. Een park snowboard kenmerkt zicht door een directional twin of een volledige true twin shape. Bij een twin shape zijn de tip en tail beide even lang en breed. Het board is dus volledig symmetrisch. Het voordeel is dat je met zo'n snowboard in beide richtingen aan kan komen rijden en landen. Een goed park board helpt je om het maximale uit schansen, ook wel kickers genoemd, boxen, rails en halfpipes te halen.

In onze shop vind je fun park snowboards van de beste merken zoals  BataleonJonesLib-TechRoxyArborBurtonNidecker, Rome, Capita en Gnu.

park snowboard

Kenmerken van een jib en park snowboard

Zoals hierboven al beschreven, hebben park snowboards veelal een twin shape. Daarnaast is de sidecut symmetrisch en de flex in de tip en tail identiek. Ook zijn de meeste park snowboards softer in de flex dan bijvoorbeeld freeride snowboardsHierdoor hebben ze een vriendelijk karakter en straffen ze niet te snel af wanneer je bijvoorbeeld na een trick niet goed landt.

Voordelen Park snowboard

Een park snowboard kopen biedt tal van voordelen voor snowboarders die zich willen uitleven in het snowpark. Deze speciaal ontworpen snowboards zijn perfect afgestemd op het uitvoeren van tricks, jumps, en jibben. Park snowboards hebben meestal een twin-tip vorm, wat betekent dat ze voor- en achterwaarts rijden even gemakkelijk maken. Dit maakt het ideaal voor switch-rijden en landingen. Ze hebben ook een zachte flex, waardoor ze vergevingsgezinder zijn en beter reageren op bewegingen. Bovendien hebben park snowboards vaak een rocker-profiel, waardoor ze wendbaarder zijn bij lage snelheden en beter geschikt zijn voor het freestylen. Dit alles maakt ze de perfecte keuze voor snowboarders die plezier willen beleven aan het uitvoeren van tricks en trucs in het funpark.

park snowboard kopen

Rocker of camber park snowboard

De keuze tussen een camber of rocker park snowboard hangt enigszins af van je persoonlijke voorkeur en wat voor type parkrijder je bent. Wanneer je een gevorderde parkrijder bent en al grote kicker kunt springen zal wellicht de voorkeur gaan naar een camber snowboard. Deze hebben net even wat meer power en pop. Ben je meer van de groundtricks of begin je net met park rijden? Dan is wellicht een fun park snowboard met rocker een betere keuze. Deze zijn weer iets vriendelijker zodat je niet iedere keer afgestraft wordt wanneer je een foutje maakt.

Waarop letten tijdens kopen park snowboard?

Bij het kopen van een park snowboard zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden. Kijk naar het boardtype, zoals een twin-tip design voor eenvoudig switch-rijden. Zoek naar een zachte flex om het uitvoeren van tricks te vergemakkelijken. Het snowboard moet duurzaam zijn om de impact van landingen in het snowpark te weerstaan. Overweeg een rocker-profiel voor betere wendbaarheid. Controleer ook of het snowboard geschikt is voor jouw vaardigheidsniveau en rijstijl. Een goed passende maat is essentieel voor balans en controle. Vergeet niet om snowboard bindingen en snowboardschoenen te kiezen die compatibel zijn met het park snowboard voor een optimale ervaring.

Fun park snowboard online kopen

Bij Snowboards.nl ben je voor het kopen van een park snowboard aan het juiste adres. In onze uitgebreide collectie snowboards vind je park boards voor zowel heren als dames. Ben je op zoek naar een park snowboard, kijk dan ook eens naar park bindingen. Niet alle bindingen zijn namelijk even geschikt om gebruikt te worden in het funpark. Heb je advies nodig over een park snowboard? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze snowboardshop om deze mooie snowboards te bezichtigen. Wij helpen je graag met het zoeken naar het beste snowboard voor jou!