All mountain snowboards

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een all mountain snowboard? plus-icon

 

Een all mountain snowboard is een veelzijdig type snowboard dat is ontworpen om te presteren op verschillende terreinen en in diverse omstandigheden op de berg. Het is geschikt voor snowboarders die graag de hele berg willen verkennen en zich willen aanpassen aan verschillende rijstijlen, zoals freeriden, piste-rijden en zelfs een beetje freestyle.

Waarom kiezen voor een all mountain snowboard? plus-icon

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een all mountain snowboard, afhankelijk van je interesses en rijstijl. Wanneer je de voorkeur geeft aan veelzijdigheid, allround prestaties, diversiteit en gemakkelijk leren? Dan is een all mountain snowboard een goede keuze.

Wat kost een all mountain snowboard? plus-icon

De prijs van een all mountain snowboard kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de kwaliteit, de technologieën die worden gebruikt en eventuele extra functies. Over het algemeen liggen de prijzen van all mountain snowboards tussen de €300 en €800. Er zijn echter ook goedkopere of duurdere opties, afhankelijk van je budget en de specifieke kenmerken die je zoekt.

Wat is het beste all mountain snowboard? plus-icon

Het bepalen van het beste all mountain snowboard is subjectief en hangt af van individuele voorkeuren, rijstijl en ervaringsniveau. Er zijn echter verschillende all mountain snowboards die over het algemeen goed worden beoordeeld en populair zijn onder snowboarders

Hoe lang moet een all mountain snowboard zijn? plus-icon

De lengte van een all mountain snowboard hangt af van verschillende factoren, waaronder je lengte, gewicht, rijstijl en voorkeuren. Over het algemeen wordt een all mountain snowboard +/- 20cm onder lichaamsgewicht genomen.

All mountain snowboard kopen

Heb je niet specifiek een bepaalde stijl van snowboarden? Benut je het liefst de hele berg? Dan is een all mountain snowboard de beste keuze. Op je nu lekker op de piste wilt cruisen, een rondje in het park of verse lijnen wilt trekken in de verse poeder. Een all mountain board is in principe een alleskunner en zal je op ieder terrein overal doorheen loodsen. In onze collectie snowboards vind je all mountain snowboards van de beste merken zoals, BataleonJonesLib-TechRoxyArborBurtonNidecker, Rome, Capita en Gnu.

Wat is een all twin mountain snowboard?

Zoals de naam al zegt is een all twin mountain snowboard een board waarmee je op bijna de gehele berg goed uit de voeten kan. In de meeste gevallen hebben deze boards een Directional Twin shape. Dit wil zeggen dat de vorm van het board aan de voorkant en achterkant hetzelfde is maar dat de bindingen iets naar achteren zijn geplaatst. Het naar achteren plaatsen wordt ook wel setback genoemd. Als er gesproken wordt over bijvoorbeeld 2 cm setback dan houdt dat in dat de beide bindingen 2 cm naar achteren zijn geplaatst. De nose, ook wel tip genoemd, is dan automatisch iets langer dan de tail. Hierdoor stuurt het board beter in en zorgt het voor meer lift in de poeder.

allmountain snowboard kopen

Verschillende type snowboards

All mountain snowboards hebben veelal een directional Twin shape. Dit houdt in dat de vorm van het board aan beide kanten hetzelfde is en dat de bindingen iets meer naar achteren zijn geplaatst. Het naar achteren plaatsen van de bindingen wordt ook wel setback genoemd. Toch rijdt niet ieder all mountain board hetzelfde. Sommige all mountain boards zijn meer freeride georiënteerd waar de andere weer meer freestyle georiënteerd zijn. Je kan dan ook wel zeggen dat de meeste snowboards in het all mountain segment zitten. Of je nu een beginner bent of een expert, een all mountain snowboard zorgt ervoor dat je altijd plezier op de berg beleeft.

allmountain snowboards

 

all mountain snowboards

Voordelen van een allmountain snowboard

Een allmountain snowboard biedt talrijke voordelen voor snowboarders die graag op verschillende terreinen en in uiteenlopende omstandigheden willen rijden. Met zijn veelzijdige eigenschappen is het de ideale keuze voor snowboarders die graag de hele berg willen verkennen.

Een van de belangrijkste voordelen van een allmountain snowboard is de veelzijdigheid. Deze boards zijn ontworpen om zowel op de piste als buiten de gebaande paden goed te presteren. Ze kunnen moeiteloos over verschillende sneeuwcondities glijden, waaronder poedersneeuw, ijs en slush.

Kortom, een allmountain snowboard biedt de flexibiliteit om de hele berg te verkennen en past zich aan aan verschillende omstandigheden, waardoor het een uitstekende investering is voor snowboarders die van variatie en avontuur houden op de piste en daarbuiten.

De beste all mountain snowboards

Het is moeilijk om het beste all mountain twin snowboard te benoemen. Dit hangt natuurlijk af van je niveau of je rijstijl. Wel heeft ieder merk een snowboard welke ieder jaar weer populair is zoals de Jones Mountain Twin, Bataleon Goliath, Lib Tech Travis Rice Pro, Burton Custom en voor de dames Jones Twinsister, Burton Feelgood of de Bataleon Pushup.

Het funpark ontdekken met het board

Een rondje in het funpark kan prima met een all mountain board. Switch landen is geen probleem. De meeste all mountain snowboards zijn weer net even iets stijver dan een specifiek park snowboard. Dus wanneer je geregeld indoor gaat boarden of de meeste tijd doorbrengt in een funpark, dan kan je beter kiezen voor een freestyle snowboard / park snowboard. 

All mountain snowboard online kopen

Leuk dat je op zoek bent naar een nieuw all twin mountain snowboard. Op snowboards.nl ben je aan het juiste adres! Je kan makkelijk en snel filteren op bepaalde eigenschappen die jij belangrijk vind. Zo vind jij snel een snowboard die goed bij je wensen past. Ben je op zoek naar een all mountain snowboard? Kijk dan ook eens naar all mountain bindingen. Heb je liever persoonlijk contact of heb je vragen? Kom dan langs in onze winkel. Wij hebben altijd een mooie collectie all mountain boards op voorraad voor zowel mannen als vrouwen