True twin snowboards

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een snowboard met een true twin shape? plus-icon

Een snowboard met een true twin shape heeft een symmetrische vorm in zowel de lengte als de breedte. Dit betekent dat de tip en tail dezelfde vorm, lengte en flexibiliteit hebben, waardoor het board perfect symmetrisch is. Met andere woorden, het board ziet er hetzelfde uit, ongeacht of je voorwaarts of switch (achterwaarts) rijdt. Een true twin shape snowboard is speciaal ontworpen voor speels willen rijden op de psite als rijders die veel in het funpark zitten. De shape biedt een evenwichtig gevoel bij het landen van sprongen of het uitvoeren van rails en maakt het gemakkelijk om de rijrichting te veranderen zonder enig verschil in prestaties.

Bij een directional twin snowboard is de flexibiliteit meestal iets stijver bij de tail (achterkant) dan bij de tip (voorkant). Dit geeft het board meer stabiliteit en controle bij hoge snelheden en zorgt voor betere prestaties in poedersneeuw. De bindingen zijn doorgaans iets meer naar achteren geplaatst dan bij een gewoon twin board, waardoor het board een iets meer directioneel karakter krijgt.

Wat is het beste snowboard met een true twin shape? plus-icon

Het bepalen van het beste snowboard met een true twin shape is subjectief en afhankelijk van individuele voorkeuren, rijstijl, niveau en de specifieke terreinen waarop je wilt rijden. Er zijn echter verschillende populaire en hoogwaardige snowboardmodellen met een true twin shape die bekend staan om hun uitstekende prestaties. Advies nodig om een goede keuze te maken? Neem gerust contact met ons op.

Wat is het voordeel van een snowboard met een true twin shape? plus-icon

Het true twin shape snowboard is populair onder freestyle-rijders vanwege de symmetrie, wendbaarheid en de mogelijkheid om tricks uit te voeren in beide richtingen. Het biedt een evenwichtige en veelzijdige rijervaring voor freestyle-rijden en kan ook geschikt zijn voor all-mountain rijden, afhankelijk van de specifieke eigenschappen van het board.

Wanneer kiezen voor een snowboard met een true twin shape? plus-icon

Je kunt overwegen om te kiezen voor een snowboard met een true twin shape in de volgende situaties: Wanneer je voornamelijk geïnteresseerd bent in freestyle-rijden, zoals het uitvoeren van tricks in het snowpark, het rijden van rails en het maken van sprongen. Ook wanneer je veel switch wilt rijden is een snowboard met een true twin shape te adviseren. De symmetrische vorm en de gelijke bindingpositie zorgen voor een gelijkmatige balans en controle, ongeacht de rijrichting. Maar ook als je een all mountain rijder bent kan je true twin shape een optie zijn. Hoewel het board in de eerste plaats gericht is op freestyle, kan het ook presteren op verschillende terreinen en omstandigheden, waardoor je veelzijdigheid hebt bij het verkennen van de bergen

Kan je off piste met een true twin shape snowboard? plus-icon

Ja, je kunt zeker off-piste rijden met een true twin shape snowboard. Hoewel true twin shape snowboards oorspronkelijk zijn ontworpen voor freestyle-rijden en tricks, zijn er veel modellen die ook goede prestaties leveren in off-piste omstandigheden.

Het symmetrische ontwerp van de directional twin shape betekent dat de tip en tail dezelfde vorm en lengte hebben, waardoor je gemakkelijk switchen kunt rijden en tricks kunt uitvoeren in beide richtingen. De bindingen zijn vaak iets meer naar achteren geplaatst dan bij een gewoon ttrue win board, waardoor het board een iets meer directional karakter krijgt. Dit kan de prestaties en controle tijdens het switch rijden verbeteren.

True twin snowboard kopen

Ben je een echte freestyler en ben je meestal in het park te vinden? Dan kan je niet zonder een goed true twin snowboard. Een true twin snowboard is volledig symmetrisch, en is daardoor anders dan een directional snowboard. Dit houdt in dat de voorkant en de achterkant even lang en even breed zijn. Dit maakt dat snowboards met deze vorm in feite geen voor of achterkant hebben. Deze snowboards zijn dus heel geschikt om mee te draaien tijdens het boarden, ook wel switch rijden genoemd. Ideaal als je lekker speels wit rijden. Daarnaast staan de bindingen (anders dan bij een directional twin snowboard) gecentreerd op het board. Dit houdt in dat de afstand van het midden van de voorste binding tot het contactpunt van de nose gelijk is aan de afstand van het midden van de achterste binding tot het contactpunt op de tail van het board.

true twin snowboard

Voordelen van een snowboard met true twin shape

Een snowboard met een true twin shape biedt een reeks voordelen die het tot een favoriete keuze maken voor veel snowboarders, vooral degenen die zich richten op freestyle-rijden en het uitvoeren van tricks.

Het kenmerkende kenmerk van een true twin snowboard is dat het volledig symmetrisch is, wat betekent dat de nose en tail exact hetzelfde zijn in vorm, lengte en breedte. Hierdoor kan het board in beide richtingen worden bereden, waardoor het ideaal is voor rijders die graag switch (achterwaarts) willen rijden, zoals in het snowpark. Freestyle-rijders profiteren van het gemakkelijk kunnen landen en rijden in beide richtingen, waardoor het uitvoeren van tricks en sprongen eenvoudiger wordt.

Een ander voordeel van de true twin shape is de gelijkmatige flexibiliteit over het hele board. Dit geeft rijders een gevoel van balans en consistentie bij het uitvoeren van trucs, ollies en nollies, zowel op de piste als in het park. Het maakt het board ook vergevingsgezinder bij landingen, omdat de symmetrie ervoor zorgt dat het board gelijkmatiger reageert.

True twin snowboards zijn ook veelzijdig en geschikt voor all-mountain rijden. Hoewel ze voornamelijk geliefd zijn bij freestyle-rijders, kunnen ze ook goed presteren op geprepareerde pistes en in verschillende sneeuwomstandigheden. Dit maakt ze een goede keuze voor snowboarders die graag van het park naar de rest van de berg gaan en verschillende stijlen van rijden willen uitproberen.

Kortom, een snowboard met een true twin shape biedt een uitgebalanceerde mix van symmetrie, veelzijdigheid en speelsheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor freestyle-rijders en iedereen die graag switch-rijden wil verkennen. Met hun vergevingsgezinde flex en all-mountain capaciteiten kunnen true twin snowboards zowel beginners als ervaren snowboarders voorzien van urenlang plezier op de berg

True twin shape

 

true twin shape snowboards

Een snowboard voor freestyle en park rijders

True twin snowboards zijn populair onder freestylers en park rijders. Daarnaast is een snowboard met een twin shape ook geschikt voor een all mountain rijder. Wel is het dan raadzaam om de bindingen iets naar achteren te plaatsten wanneer er veel verse sneeuw gevallen is en je naast de piste gaat boarden. Zo creëer je net even wat meer float en ontlast je je achterste been. Ben je van plan het funpark in te gaan met je true twin freestyle snowboard? Zorg dan voor geschikte freestyle bindingen en freestyle snowboard schoenen!

Waarom kiezen voor een snowboard met een true twin shapen i.p.v. een directional shape

Het belangrijkste voordeel van een snowboard met een true twin shape ten opzichte van een directional shape is de veelzijdigheid en vrijheid die het biedt aan freestyle-gerichte snowboarders.

Met een true twin snowboard kunnen snowboarders zowel voorwaarts als switch (achterwaarts) rijden, omdat de nose en tail exact hetzelfde zijn in vorm, lengte en breedte. Dit maakt het ideaal voor freestyle-rijden, het uitvoeren van tricks en het rijden in het snowpark. Het biedt rijders een consistent en evenwichtig gevoel bij het landen van sprongen en het uitvoeren van trucs, wat resulteert in verbeterde prestaties en meer vertrouwen.

snowboard met een true twin shape

In tegenstelling tot een true twin heeft een directional snowboard een duidelijk onderscheid tussen de nose en tail, waardoor het voornamelijk is ontworpen om in één richting te rijden, meestal met de nose naar voren. Dit maakt het directional board uitstekend voor all-mountain rijden, vooral op steile hellingen en in diepe poedersneeuw, waar stabiliteit en grip belangrijk zijn.

Kortom, het voordeel van een snowboard met true twin shape is dat het snowboarders de vrijheid geeft om hun rijstijl en tricks in beide richtingen te verkennen, terwijl het tegelijkertijd nog steeds voldoende prestaties biedt voor all-mountain rijden. Het is de ideale keuze voor freestyle-enthousiastelingen die willen genieten van creatieve en veelzijdige ritten op de hele berg. Aan de andere kant, als je de nadruk legt op meer stabiliteit en controle op ruige terreinen, dan kan een directional snowboard een betere optie zijn

True twin snowboards van de beste merken

Op zoek naar een goed true twin snowboard? Dan ben je bij Snowboards.nl aan het juiste adres. In onze collectie vind je dames en heren snowboards van de beste merken. Denk hierbij aan BataleonJonesLib-TechRoxyArborBurtonNidecker, Rome, Capita en Gnu. Bestellen doe je makkelijk en veilig online. Heb je meer informatie nodig of wil je de boards graag in het echt zien? Kom dan langs in onze snowboardshop om de true twin snowboards te bewonderen.

Bekijk snel onze gehele collectie snowboards