Rocker snowboards

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een rocker snowboard?

Een rocker snowboard, ook wel bekend als een reverse camber snowboard, is een type snowboard waarbij de tip en tail omhoog gebogen zijn, terwijl het middengedeelte (onder de bindingen) dichter bij de sneeuw ligt.

Voordelen van een rocker snowboard

De rocker-vorm zorgt ervoor dat de contactpunten van het snowboard dichter bij het midden liggen, waardoor het board gemakkelijker te draaien is en een speels en vergevingsgezind gevoel heeft. Het verhoogde deel in de tip en tail helpt bij het voorkomen van vastlopen in diepe sneeuw, omdat het drijfvermogen verbetert. Dit maakt rocker snowboards vooral geschikt voor freestyle-rijden, beginners, parkrijders en rijden in poedersneeuw.

Nadelen van een rocker snowboard

Het is belangrijk op te merken dat rocker snowboards minder stabiliteit en kantengrip kunnen hebben in hardere en ijzige omstandigheden in vergelijking met andere snowboardvormen, zoals camber of hybrid camber. Daarom kan het kiezen van een snowboard met een bepaald profiel afhangen van je rijstijl, ervaring en de specifieke omstandigheden waarin je wilt rijden. Lib-tech en Gnu snowboard hebben Magne-Traction toegepast om gripverlies te compeseren

Wanneer kiezen voor een rocker snowboard

Je kunt overwegen om te kiezen voor een rocker snowboard wanneer je bv freestyle wilt rijden, de rocker vorm zorgt voor een speels en vergevingsgezind gevoel. Ook wanneer je van plan bent om veel poeder te gaan rijden kan een rocker snowboard veel voordelen bieden. De verhoogde tip en tal helpt bij het verbeteren van drijfvermogen. Voor beginnende snowboarders kan een rocker snowboard een goede keuze zijn. De rocker-vorm maakt het board gemakkelijker te draaien en geeft beginners meer controle en stabiliteit, waardoor ze sneller vertrouwen kunnen opbouwen en hun vaardigheden kunnen verbeteren.

Rocker snowboard alleen voor beginners?

Nee, een rocker snowboard is niet alleen voor beginners. Hoewel rocker snowboards vaak worden aanbevolen voor beginners vanwege hun vergevingsgezinde en gemakkelijk te draaien karakter, kunnen ze ook geschikt zijn voor gevorderde en ervaren snowboarders, afhankelijk van hun voorkeuren en de omstandigheden waarin ze rijden.

Rocker snowboards van de beste merken

Heb jij je oog laten vallen op een rocker snowboard? Dan ben je bij Snowboards.nl aan het juiste adres. In onze uitgebreide collectie snowboards vind je rocker boards van de beste merken zoals Lib TechBurtonArborGnu, Rome, Capita en Roxy. Camber en rocker beschrijven de ronding van een snowboard als je ze van de zijkant bekijkt. Een rocker snowboard heeft een ander profiel dan een flat snowboard, omdat de voor en de achterkant licht omhoog staan. 

rocker snowboards

Het ontstaan van dit profiel

In de vroege jaren 2000 hadden snowboards allemaal een traditionele camber spanning. Halverwege de eerste decennia kwam er een nieuwe techniek die de snowboardconstructie voor altijd veranderde. De populariteit van rocker heeft geleid tot vele variaties die gericht zijn op het verbeteren van de prestaties in bijna ieder terrein. De meeste voorkomende types rocker boards zijn Rocker/reverse camber snowboard & Hybrid rocker snowboard. 

Revers camber snowboards

Een reverse camber snowboard, ook wel V-rocker genoemd, is in wezen het tegenovergestelde van camber snowboard. Het is een uitgebalanceerde boog die omhoog buigt vanuit het midden van het board. De vorm lijkt erg veel op de vloerrail van een vintage schommelstoel. In het Engels wordt zo’n stoel rocking chair genoemd. Weet je gelijk waar de term rocker vandaan komt.

Voordelen van rocker snowboards

Een rocker snowboard biedt verschillende voordelen voor snowboarders, vooral in specifieke omstandigheden. De opwaartse kromming van het board in het midden (rocker) zorgt voor gemakkelijk draaien, voorkomt vastlopen in poedersneeuw en maakt het board speelser. Het verbetert de float in diepe sneeuw en vermindert de kans op het vangen van de randen, waardoor het vergevingsgezinder is voor beginners. Bovendien maakt de rocker het eenvoudiger om te butteren en freestyle-tricks uit te voeren. De nadruk op het contact met de nose en tail zorgt voor verbeterde controle bij het draaien en freestylen. Als zodanig is een rocker snowboard ideaal voor freestyle-rijders, poederritten en voor snowboarders die van een speelse en vergevingsgezinde rit houden.

rocker snowboards

Rocker snowboards voor beginners

Soms wordt wel eens gezegd dat rocker snowboards voor beginners of freestyle georiënteerde snowboarders zijn. Dit klopt niet helemaal. Ja, rocker boards rijden heel vriendelijk en doordat de tip en tail omhoog staan zal het board niet snel happen. Dat is een voordeel voor beginners en freestylers, en veel beginner snowboards hebben dus een rocker. Maar je hebt ook rocker snowboards met veel pop en power die zich heel strak laten sturen en stabiel zijn op hoge snelheden. Er zijn dus ook goede snowboards voor gevorderden met een rocker. Kortom: De keuze voor rocker is een voorkeurskwestie.

Een rocker snowboard is gunstiger dan een camber snowboard omdat het beter presteert in poedersneeuw en vergevingsgezinder is. De opwaartse kromming in het midden van het board voorkomt vastlopen in diepe sneeuw, terwijl het de float verbetert. Het rocker design maakt het gemakkelijker om te draaien en freestyle-tricks uit te voeren, en het minimaliseert het risico op het vangen van randen, waardoor het ideaal is voor beginners. Camber snowboards hebben een meer traditionele boogvorm, wat zorgt voor betere pop en precisie op harde pistes, maar ze zijn minder vergevingsgezind in poedersneeuw en vereisen meer technische vaardigheden.

Rocker snowboards online kopen

Een rocker snowboard koop je veilig en snel op Snowboards.nl. Heb je meer informatie of advies nodig over een snowboard? Neem dan gerust contact op of kom langs in onze snowboardshop om de rocker boards in het echt te bekijken. In onze winkel vindt je dezelfde dames en heren snowboards met rocker als in onze webshop. Onze snowboardshop is makkelijk bereikbaar en de auto kan gratis voor de deur geparkeerd worden.