Capita snowboards

Capita snowboards

Op zoek naar te gek Capita snowboards? Dan bij je bij Sowboards.nl aan het juiste adres! In onze collectie snowboards vind je uiteraard boards va het Oostenrijkse merk Capita. De boards worden met de hand gemaakt met 100% schone energie in hun eigen fabriek, The Mothership genaamd. Mars1: Mothership Advanced Research Station 1 is voltooid in 2016 en is de meest technologische geavanceerde en ecologische verantwoorde productiefaciliteit in de snowboardindustrie. Ben je milieubewust ingesteld? Dan is een Capita snowboard wellicht jouw favoriete merk.

Duurzame Capita snowboards

Naast investeringen in schone energie, is de bemanning van Capita snowboards (The Mothership) ook toegewijd om zichzelf uit te dagen om nieuwe manieren te vinden om verantwoord te produceren en veiligere, duurzamere en recyclebare materialen te vinden voor gebruik in de bouw.

capita snowboards

Capita snowboards gebruikt op water gebaseerde, UV-uithardende en oplosmiddelvrije inkten bij het printen en nul giftige lak bij het aanbrengen van de bovenlaag (dankzij de gepatenteerde PLT-technologie), plantaardige bioharsen in de constructie en FSC-gecertificeerde houten kernen.

Wat maakt dit snowboard uniek

De houten kern van een Capita snowboard is het hart en de ziel van de rijervaring. Dit essentiële element bepaalt de belangrijkste karaktereigenschappen van een snowboard en fungeert als de primaire bouwsteen voor al het andere dat in een Capita board past. Alle Capita snowboards beginnen met een gespecialiseerde houten kern die zorgt voor een uniforme flex, meer controle bij het draaien en een ongelooflijk snelle respons. Verschillende houtsoorten, samen met aangepaste kernprofielen, helpen elk board een uniek gevoel en gerichte flex te geven.

capita snowboards

Ontdek de Populairste Modellen van Capita Snowboards - Ontworpen voor Uitstekende Prestaties

Capita Snowboards staat bekend om zijn hoogwaardige en innovatieve snowboardproducten, en hun populairste modellen zijn geliefd bij snowboarders van alle niveaus. Hier zijn enkele van de meest gewilde Capita snowboardmodellen:

  1. Capita Defenders of Awesome (DOA): De DOA is een veelgeprezen freestyle snowboard dat bekend staat om zijn veelzijdigheid en responsieve rijgedrag. Het is geliefd bij freestylers en all-mountain rijders vanwege de krachtige camberprofiel en de speelse flex.

  2. Capita Mercury: De Mercury is ontworpen voor de avontuurlijke all-mountain rijders. Met een hybride camberprofiel en een lichtgewicht constructie biedt het een perfecte mix van stabiliteit en wendbaarheid voor diverse terreinen en omstandigheden.

  3. Capita Kazu Kokubo Pro: Dit snowboard is in samenwerking met de legendarische snowboarder Kazu Kokubo ontworpen. Met een directionele shape en een camberprofiel biedt het een uitstekende controle en stabiliteit bij hoge snelheden en in diepe poedersneeuw.

  4. Capita Ultrafear: Voor de freestyle liefhebbers is de Ultrafear een populaire keuze. Met een reverse camberprofiel en een twin shape, is het perfect voor parkrijden en creatieve tricks.

Deze populaire modellen van Capita Snowboards zijn zorgvuldig ontworpen om uitstekende prestaties te leveren en de rijervaring naar nieuwe hoogten te tillen. Of je nu een freestyler, all-mountain rijder of poedersneeuw fan bent, er is een Capita snowboard voor iedereen. Kies voor de vertrouwde kwaliteit en innovatie van Capita en beleef het ultieme snowboardavontuur.

Capita

Gelamineerd glasvezel wordt gebruikt aan de boven- en onderkant van de houten kern van een Capita snowboard om het te beschermen tegen waterschade en is ook een belangrijk onderdeel bij het beheersen van de sterkte en flex van de boards. Bij het aanbrengen van de hars gebruiken ze een gemechaniseerd doseersysteem dat nauwkeurig een berekende hoeveelheid hars per board levert om ervoor te zorgen dat de juiste verhouding hars tot glasvezel wordt bereikt. Dit proces elimineert mogelijke droge plekken, voorkomt declinatie en zorgt ervoor dat er geen gewicht wordt toegevoegd door overtollig hars. Alle Capita snowboards zijn op deze manier gemaakt.

De populairste Capita snowboards

Dat Capita zich in een korte tijd heeft gevestigd tussen de grote merken is geen nieuws meer. Modellen als de Capita Super D.O.A en Merc als de Capita Mercury hebben grotendeels voor de populariteit gezorgd. Ook heet Capita een eigen team aan pro riders zoals Scott Stevens, Jess Kimura en Kazu Kokubo. Capita is een van de meerst innovatieve en creatieve snowboardmerken op de markt dat vooral het maken van plezier helemaal bovenaan de prioriteitenlijst heeft staan. Bij capita kun je terecht voor vrijwel alle soorten snowboards. Zoek je een rocker snowboard, camber snowboard of een flat snowboard? Capita heeft het!

capita snowboards met verschillende profielen

Capita Snowboards biedt een divers scala aan snowboardprofielen, ook wel bekend als camberprofielen, die zijn ontworpen om verschillende rijstijlen en terreinen aan te pakken. Het camberprofiel verwijst naar de manier waarop het snowboard zich gedraagt onder druk en kan een grote impact hebben op de prestaties en het gevoel van het board tijdens het rijden. Hier zijn enkele van de verschillende profielen die Capita aanbiedt:

  1. Traditional Camber: Dit is het klassieke camberprofiel waarbij het board een boog heeft in het midden, met de contactpunten aan de uiteinden. Traditioneel camber zorgt voor uitstekende pop, stabiliteit en grip op de sneeuw, wat het ideaal maakt voor ervaren rijders die van agressief rijden houden.

  2. Flat Camber: Bij een flat camberprofiel zijn er geen bochten in het board, wat resulteert in een vlakke onderkant. Dit zorgt voor een stabiel en vergevingsgezind rijgedrag, perfect voor beginners en freestyle rijders die veel jibben en trucs doen.

  3. Reverse Camber/Rocker: Reverse camber, ook bekend als rocker, heeft een opwaartse boog in het midden van het board, waardoor de contactpunten dichter bij het midden komen te liggen. Dit creëert een speels en vergevingsgezind gevoel, waardoor het board gemakkelijk in bochten kan draaien en ideaal is voor poedersneeuw en freestyle rijden.

  4. Hybride Camber: Hybride camberprofielen combineren verschillende camber- en rocker-elementen om de voordelen van beide te benutten. Een populaire variant is de camber tussen de bindingen met rocker in de neus en staart, waardoor het board stabiliteit, pop en wendbaarheid krijgt.

Het kiezen van het juiste camberprofiel is essentieel om de gewenste rijervaring te bereiken. Voor agressieve rijders die op zoek zijn naar snelheid en precisie, is traditioneel camber ideaal. Als je liever een speels en vergevingsgezind gevoel wilt, kies dan voor een rocker-profiel. Voor veelzijdigheid en all-mountain prestaties kunnen hybride camberprofielen een uitstekende keuze zijn. Wat je rijstijl ook is, Capita heeft het perfecte camberprofiel om je snowboardervaring naar een hoger niveau te tillen.

 

Capita uitrusting

Capita snowboard kopen bij Snowboards.nl

Weet je precies welk Capita snowboard je wilt kopen? Bestel het board dan veilig en snel op Snowboards.nl. Wij versturen het board dan razendsnel gratis naar je toe. Heb je meer informatie nodig over welk Capita board het beste bij je past of wat de beste lengte voor je is? Kom dan langs in onze snowboardshop om de Capita snowboards te bewonderen.

Bekijk onze gehele collectie snowboards

 

g wat meer informatie of wil je de collectie in het echt bekijken? Kom dan langs in onze  snowboardshop. De shop is makkelijk bereikbaar en je kunt gratis parkeren voor de deur