Freeride snowboards

  • Gratis verzenden vanaf € 49.95
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een freeride snowboards? plus-icon

Een freeride snowboard is een type snowboard dat speciaal is ontworpen voor off-piste rijden en het verkennen van ongeprepareerde terreinen buiten de aangewezen pistes. Het is bedoeld voor snowboarders die genieten van avontuurlijke afdalingen in diepe poedersneeuw, steile hellingen en uitdagend terrein.

Wat zijn kenmerken van een freeride snowboard? plus-icon

Kenmerken van een freeride snowboard zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van rijden in off-piste omstandigheden en het verkennen van diverse terreinen. Enkele kenmerken zijn; Een directional shape, Relatief stijve flex, Camber profiel en een setback stance.

Hoe lang moet een freeride snowboards zijn? plus-icon

De lengte van een freeride snowboard hangt af van verschillende factoren, waaronder je lengte, gewicht, rijstijl en voorkeurenEen freeride snowboard rijdt je over het algemeen 2 tot 4 cm langer dan een all mountain snowboard.

Wanneer kiezen voor een freeride snowboard? plus-icon

Je zou kunnen kiezen voor een freeride snowboard als je geïnteresseerd bent in het rijden buiten de geprepareerde pistes en het verkennen van off-piste terrein. Freeride snowboards zijn ontworpen om goed te presteren in diverse terreinomstandigheden, met name in diepe poedersneeuw, steile hellingen en ruwe ondergronden.

Wat kost een freeride snowboard? plus-icon

De prijs van een freeride snowboard kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het model, de technologieën en de kwaliteit van het snowboard. Over het algemeen liggen de prijzen van freeride snowboards in een breed prijsbereik, variërend van ongeveer 300 euro tot 1000 euro of meer.

Freeride snowboard kopen

Ben je wanneer je in de skilift zit altijd op zoek naar mogelijkheden om de verse poeder in te duiken? Dan ben je zeker een echter freerider. Wanneer je geregeld buiten de gebaande paden gaat zal je enorm profiteren van een geschikt freeride snowboard. Bij Snowboards.nl ben je aan het juiste adres voor je gehele snowboarduitrusting. Wij hebben freeride snowboards op voorraad van de beste merken. Daarnaast helpen we je graag met het vinden van het juiste board zodat jij je maximaal uit kan leven in de sneeuw. Bekijk snel onze collectie snowboards voor heren of dames.

Wat is een freeride snowboard?

Er worden verschillende termen gebruikt om diverse boards aan te duiden. Een freeride snowboards kenmerkt zich door de shape. De meeste Freeride georiënteerde snowboard hebben een directional shape. Dit wil zeggen dat de bindingen naar achteren zijn geplaatst. Hierdoor heb je een langere nose en een kortere tail. Het voordeel hiervan is dat je hierdoor beter een bocht in kan sturen en kan carven op de strak geprepareerde piste. Daarnaast hebben freeride boards een tapered tail. Dit wil zeggen dat de tail smaller is dan de nose. Een brede tip of nose blijft beter drijven in de poeder. Door de smallere achterkant zak je achter iets dieper door de sneeuw zodat je minder kracht op je achterste been hoeft te zetten om je board boven de poeder te houden.

freeride snowboards

Wat kenmerkt een freeride snowboard?

Een freeride snowboard is een board waarmee je zowel op de piste als buiten de piste goed uit de voeten kan. Een freeride snowboard kan je herkennen aan de shape. Nagenoeg alle freeride boards hebben een directional shape. Naast de langere nose hebben deze boards ook meestal een tapered tail. De tail is dan is smaller dan de nose/tip. Een directional shape stuurt strakker op de pisten en zorgt voor meer drijfvermogen in de poeder. De combinatie van een smallere tail en dat je meer achterop je snowboard staat, zorgt ervoor dat de achterkant van het board iets wegzakt in de poeder. Hierdoor blijft de nose goed “drijven” en je hoeft minder druk op je achterste been te houden. En dat scheelt een hoop branderige benen!

Voordelen van een freeride snowboard

Een freeride snowboard biedt tal van voordelen voor avontuurlijke snowboarders die graag buiten de gebaande paden willen gaan. Deze gespecialiseerde boards zijn ontworpen om te presteren in ongeprepareerde sneeuw en off-piste omstandigheden.
Het belangrijkste voordeel van een freeride snowboard is de uitstekende drijfvermogen in diepe poedersneeuw. Met een bredere neus en smalere staart kunnen freeride snowboards gemakkelijk door diepe sneeuw glijden, waardoor je moeiteloos kunt zweven en genieten van adrenaline gevulde afdalingen.
Freeride snowboards hebben vaak een stijver en responsiever flexpatroon, wat zorgt voor stabiliteit en controle bij hoge snelheden en ruig terrein.
Het ontwerp van een freeride snowboard maakt het ook mogelijk om door bomen en technische afdalingen te manoeuvreren, waardoor je meer mogelijkheden hebt om het terrein te verkennen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

freeride snowboard kopen

Lange en korte freeride snowboards

Over het algemeen rijdt je een freeride snowboards 2-4 cm langer dan een all mountain snowboard. Tegenwoordig zie je steeds meer kortere freeride snowboards. Je kunt deze “korte boards” korter rijden omdat ze breder zijn. Korte freeride snowboards zijn wendbaarder in de poeder en ideaal om tussen de boompjes te slalommen. Ook op de piste kan je een hoop lol beleven aan zo’n kort freeride snowboard. Ben je meer van de grote en lange bochten en ga je voor maximale snelheid? Dan is een lange freeride snowboard een goede keuze. Een goede optie is dan de Jones Flagship. Wil je liever wat speelser rijden en ben je veelal op de rand van de piste te vinden? Dan is een korte freeride snowboard een goede keuze. Een leuk voorbeeld hiervan is de Bataleon partywave

Wat is de ideale lengte van een freeride snowboard?

De ideale lengte van een freeride snowboard hangt van verschillende factoren af. Een belangrijk aspect is je lengte en gewicht. Over het algemeen worden freeride snowboards langer gereden van bv een freestyle snowboard. Zoek je een freeride snowboard waarmee je op de piste maximaal gas wil geven en de voorkeur hebt aan grote en lange bochten? Kies dan een wat langere lengte +/- 2-4 cm langer dan een all mountain snowboard.

Tegenwoordig zie je ook veel kortere freeride snowboards. Deze type boards zijn speciaal ontwikkeld om ze ook kort te rijden. De boards zijn heel wendbaard en hebben net zoveel drijfvermogen als een langere omdat ze ook breder zijn om de lengte te compenseren. Deze boards zijn weer ideaal wanneer je graag tussen de bomen door.

Wanneer kiezen voor een freeride snowboard?

Geregeld krijgen we de vraag waarom je moet kiezen voor een freeride snowboard in plaats van een all mountain board. Laten we voorop stellen dat plezier op de berg voorop staat. Heb je al wat weken ervaring en ben je een type boarder die van maximale snelheid houdt en graag buiten de piste board?  Ga je meestal met skiërs en ben je zelden in het funpark te vinden? Dan is een freeride snowboard een geschikte keuze.

Freeride snowboard online bestellen bij snowboards.nl

Op Snowboards.nl bestel je veilig en snel jou nieuwe freeride snowboard van je favoriete merk. Je vindt bij ons boards van BataleonJonesArborLib Tech, BurtonGnuRoxy, Nidecker en THE Boardscompany. Kijk daarnaast ook eens naar freeride bindingen als je op zoek bent naar een freeride snowboard. Heb je meer informatie of advies nodig? Neem gerust contact met ons op zodat we je kunnen helpen met de zoektocht naar jouw nieuwe board. Wil je liever de snowboards, snowboard bindingen en boots in het echt zien en voelen? Kom dan langs in onze snowboardshop.