Kantenslijpers

 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een kantenslijper? plus-icon

Een kantenslijper is een gereedschap dat wordt gebruikt om de staalkanten van ski's of snowboards te slijpen, waardoor ze scherp blijven voor een betere grip op de sneeuw.

Hoe gebruik ik een kantenslijper? plus-icon

Plaats de kantenslijper langs de rand van de ski of snowboard en beweeg deze langs de lengte van de kant met gelijkmatige druk. Herhaal dit proces voor beide kanten van elke ski of snowboard.

Kan ik een kantenslijper gebruiken voor zowel ski's als snowboards? plus-icon

Ja, veel kantenslijpers zijn geschikt voor zowel ski's als snowboards. Zorg er wel voor dat de kantenslijper compatibel is met de breedte en dikte van de kanten van je uitrusting

Hoe onderhoud ik mijn kantenslijper? plus-icon

Reinig de kantenslijper regelmatig om vuil en overtollige wax te verwijderen. Controleer ook of de hoeken nog steeds nauwkeurig zijn ingesteld en of er geen beschadigingen zijn aan de slijpsteen of het slijpwiel

Is het mogelijk om kantenslijpers aan te passen voor verschillende hoeken? plus-icon

Ja, sommige handmatige kantenslijpers worden geleverd met instelbare hoekmogelijkheden, waardoor je de slijphoek kunt aanpassen aan jouw voorkeuren en de omstandigheden van de sneeuw

Alles wat je moet weten over Kantenslijpers voor Snowboards en Ski's

Een van de lastigste aspecten van het zelf onderhouden van je snowboard is de slijpen van de staalkanten. Een goed geslepen staalkant verbetert niet alleen de grip en controle op de piste, maar verlengt ook de levensduur van je uitrusting. Kantenslijpers zijn speciale gereedschappen die zijn ontworpen om dit werk te vergemakkelijken en consistente resultaten te leveren. In onderstaande beschrijving zullen we dieper ingaan op alles wat je moet weten over snowboard kantenslijpers, inclusief verschillende soorten, technieken en tips voor optimaal gebruik.

kantenslijpers

Hoe gebruik je een kantenslijper?

Kantenslijpers zijn ontworpen om de staalkanten van snowboards en ski's te slijpen, waardoor ze scherp blijven en een goede grip op de sneeuw behouden. Door regelmatig slijpen blijven de randen van je snowboard of ski's in topconditie, wat essentieel is voor een veilige en plezierige rijervaring. Van de meeste kantenslijpers kan je de hoek waarin je de staalkant geslepen wilt hebben instellen. Zet het board in een geschikte klem. Haal de kantenslijper in een vloeiende beweging langs de staalkant van tip naar tail. Voer over de gehele lente van de staalkant gelijk druk uit op de kantenslijper. 

Verschillende soorten Kantenslijpers

In principe zijn er twee verschillende soorten kantenslijper. Snowboard kantenslijper waarmee je de hoek zelf aan kan passen naar je eigen wens. Daarnaast zijn er ook kantenslijpers met een vaste hoek.

 1. Kantenslijpers vaste hoek: Deze kantenslijpers vereisen handmatige bediening en zijn ideaal voor gebruik thuis of onderweg. Ze zijn meestal compact en draagbaar, waardoor ze gemakkelijk in een rugzak of reistas passen. Handmatige kantenslijpers zijn beschikbaar in verschillende stijlen en groottes, waaronder vijlen, stenen en gereedschappen met meerdere hoeken, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je behoeften past.
 2. Verstelbare Kantenslijpers: Verstelbare kantenslijpers bieden flexibiliteit en aanpasbaarheid voor verschillende hoeken en randprofielen. Deze slijpers zijn voorzien van instelbare geleiders of klemmen, waardoor je de hoek en diepte van het slijpen kunt aanpassen aan je specifieke behoeften. Verstelbare kantenslijpers zijn populair bij ervaren rijders die op zoek zijn naar maximale controle over hun slijpproces.
 

Hoe slijp je een staalkant met een kantenslijper?

Het slijpen van de staalkanten van je snowboard of ski's vereist zorgvuldigheid en nauwkeurigheid om consistente resultaten te bereiken. Hier zijn de algemene stappen die je moet volgen bij het gebruik van een kantenslijper:

 1. Zorg voor een goede voorbereiding: Zorg ervoor dat je snowboard of ski's schoon en droog zijn voordat je begint met slijpen. Verwijder vuil, stof en overtollige wax van de staalkanten om een soepel slijpproces te garanderen. Het beste kan je de staalkant roestvrij maken met een oxide steen. 
 2. Kies de juiste Hoek: Stel de kantenslijper in op de gewenste hoek voor het slijpen van de staalkanten. Dit kan variëren afhankelijk van je rijstijl, terrein en persoonlijke voorkeur. 
 3. Starten met Slijpen: Beweeg de kantenslijper gelijkmatig langs de staalkant van het snowboard of de ski's, met een gelijkmatige druk en beweging. Werk vanaf de tip naar de staart en herhaal indien nodig voor gelijkmatige slijtage.
 4. Controleer je Werk: Controleer regelmatig de scherpte en gelijkmatigheid van de staalkanten tijdens het slijpen. Pas indien nodig de druk en hoek aan om optimale resultaten te bereiken. Ga met je nagel over de staalkant. Wanneer je ziet dat de staalkant iets van je nagel afhaalt is de staalant scherp.
 5. Verwijder Overtollig Metaal: Veeg na het slijpen eventueel overtollig metaalstof van de staalkanten en base van het snowboard of de ski's. Reinig de base grondig om te voorkomen dat metaalstof zich ophoopt en de prestaties beïnvloedt. Hierna kan je de slijpbramen en de staalkant polijsten met een diamantvijl

 

Handige tips voor het gebruik van kantenslijpers

 

 • Oefen met Lichte Druk op de kantenslijper: Begin met lichte druk tijdens het slijpen en voer indien nodig geleidelijk de druk op om overmatige slijtage en beschadiging van de staalkanten te voorkomen.
 • Houd de Hoek Constant: Bewaar een constante hoek tijdens het slijpen om gelijkmatige resultaten te garanderen en te voorkomen dat de staalkanten ongelijk worden.
 • Gebruik Kwaliteitsgereedschap: Investeer in hoogwaardige kantenslijpers en accessoires voor duurzame en betrouwbare prestaties. In onze collectie vind je kantenslijpers van Holmenkol. Holmenkol kantenslijpers worden ook de professionals gebruikt.
 • Onderhoud je Slijpers: Houd je kantenslijpers schoon en vrij van vuil en metaalstof om optimale prestaties te garanderen en de levensduur van je gereedschap te verlengen.

 

snowboard kanten slijper

Snowboard kantenslijpers online kopen

Op zoek naar een goede snowboard kantenslijper? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In onze collectie snowboard onderhoudsartikelen vind je de beste kantenslijpers van Holmenkol. Bestel veilig en snel online zodat je snel zelf aan de slag kan. Wist je dat je bij ons ook terecht kan voor wax- en slijpartikelen en zelf complete waxsets en slijpsets? Heb je specialiste vragen over het slijpen van je snowboard? Neem gerust contact met osn op of kom langs in onze snowboardshop.