SP bindingen

Sp bindingen

Alles over SP bindingen

SP bindingen zijn ontwikkeld door het bedrijf SP United, dat in 1999 werd opgericht in het zonnige Californië. Na de oprichting hebben een SP bindingen een reputatie opgebouwd als een van de beste producenten van snowboard bindingen op de markt.

SP bindingen zijn ontstaan door een groe snowboarders die ontevreden waren over de beperkte keuze aan snowboardbindingen op de markt. Ze waren op zoek naar een lichtgewicht, flexibel en sterke binding, die aan de behoeften van verschillende snowboarders kon voldoen. In 2002 bracht SP United hun eerste SP snowboard binding op de markt. De SP1 kreeg al snel een cultstatus onder een grote groep fanatieke snowboarders. Sindsdien zijn SP bindingen doorontwikkeld door het toepassen van nieuwe echnologieën en ontwerpen. In 2007 kwamen ze met hun Fastex systeem wat het merk uiteindelijk op de kaart gezet heeft. Het SP Fastec systeem is een snel instapsysteem waarmee snowboarders makkelijk en snel in en uit hun bindingen kunnen stappen. Je hoeft je handschoenen er niet voor uit te doen en dit alles zonder het inleveren van directheid en controle.

SP bindingen met Fastec systeem

SP bindingen woorden ook geregeld Fastec bindingen genoemd. De naam Fastec komt van fast technology en verwijst naar het snelle en handige instapsysteem dat SP snowboardbindingen heeft. In tegenstelling tot traditionele strap bindingen waarbij je de straps iedere keer handmatig dient vast te maken, hebben Fastec bindingen een enkele strap die met een simpele beweging vastklikt en losgemaakt kan worden. Dit zorgt voor een snelle en comfortabele in- en uitstap. Ideaal wanneer je op wintersport gaat met een groep skiërs of wanneer je moeite hebt met het sluiten van traditionele bindingen en niet zin hebt om iedere keer op je kont te gaan zitten.

fastec bindingen

Voordelen van SP bindingen met Fastec

SP bindingen met Fastec hebben enkele voordelen ten opzichte van traditionele bindingen. SP bindingen kunnen snel en eenvoudig woorden aangepast om een comfortabele en directe pasvorm te bieden zonder dat je je handschoenen hoeft uit trekken. Daarnaast zorgt de grote voorgevormde strap voor een betere krachtoverbreng waar SP bindingen meer controle en respons bieden bij het draaien en manoeuvreren.

SP bindingen

Waarom kiezen voor SP bindingen

Kortom, SP snowboardbindingen zijn een uitstekende keuze voor boarders van alle niveaus die op zoek zijn naar gemak, comfort, stabiliteit en prestaties tijdens hun wintersport. Met hun innovatieve ontwerpen, responsieve constructie en breed scala aan kleuren en ontwerpen, zijn SP bindingen een van de meest populaire en betrouwbare snowboardbindingen op de markt.

SP bindingen kopen.

Op zoek naar een mooi setje SP bindingen om op je snowboard te monteren? Dan ben je bij Snowboards.nl aan het juiste adres. In onze collectie vind je een mooie selectie SP bindingen voor zowel dames als heren en voor ieder niveau. Bestel je SP bindingen online in onze webshop dan versturen we deze razendsnel naar u op. Wil je de Fastec bindingen liever in het echt komen bekijken of heb je meer informatie nodig? Kom dan langs in onze snowboardshop en laat je adviseren. Naast SP bindingen hebben we nog meer merken waarmee je super snel in en uit kan stappen. Bekijk dus ook onze collectie Flow bindingen en Clew bindingen