Lib Tech snowboards

Lib Tech snowboards bestellen

Lib Tech snowboards maakt al heel lang geweldige snowboards. Sinds dag 1 is Lib Tech een merk door snowboarders - voor snowboarders. Mede bekend door het eerste werkende rocker board op de markt. De Lib tech Skate Banana.

De overtuiging bij de mannen van Lib tech snowboards is dat alles mogelijk is. Als je erover kunt dromen kun je het ook maken. Met de zogenoemde 'kraftsmen' bouwen ze al jaren de beste handgemaakte boards. Deze kraftsmen zijn allen zelf snowboarders die voor jou het beste board willen maken.

lib tech snowboard kopen

Dit doen ze allemaal gezellig samen in de Mervin fabriek. Hierbij staat het klimaat voorop. Alle Lib Tech boards worden gemaakt met milieuvriendelijke materialen en ook zijn de Lib Tech snowboards als een van de weinige snowboardmerken geheel recyclebaar. Lib Tech maakt volgens eigen zeggen s'werelds beste boards: 'The dream boards'.

Ook voor dit seizoen komen de mannen van Lib Tech weer met een te gekke collectie snowboards. Naast de bekende modellen als de Orca, Skate Banana en de Travis Rice Pro komen ze voor de volgende seizoenen met een nieuw pro model. De Lib-tech Golden Orca. Deze Orca presteert nog beter in de verse poeder. De nose en tail zijn net weer even iets langer dan de huidige Orca.

Opbouw van Lib tech snowboards

Bij Lib Tech werken ze met 3 verschillende shapes.

  1. Original Banana shape

Rocker tussen je bindingen en een milde camber buiten je bindingen. Dit zorgt voor een natuurlijke vorm van draaien en veel druk op de kanten. Daardoor ervaar je veel grip. Ook zorgt deze vorm voor veel float en dus een surf gevoel in ongeprepareerde sneeuw. De camber zorgt voor meer controle en pop in het board.

libtech banana

  1. C2 “The perfect hybrid”

Dit board is ontwikkeld voor het normale snowboarden. De C2 shape heeft een stuk meer camber buiten je voeten dan de banana shape. Wel heeft de C2 nog steeds rocker tussen de bindingen. Meer camber zorgt voor meer controle en precisie tijdens het snowboarden. Ook zorgt meer camber voor meer druk op de kanten en meer pop. De C2 komt in 2 varianten, de C2X (xtreme) en de C2E (easy). Het verschil tussen beide is de hoeveelheid camber in het board.

snowboard libtech

C3 “The world’s best camber”

Dit board is ontwikkeld voor het serieuze werk. De C3 camber heeft een hele milde rocker tussen de bindingen. Daarnaast heeft dit board extreem veel meer camber buiten de bindingen dan de Banana shape. Dit resulteert in meer grip, stabiliteit en pop. Wel vereist het meer kracht en techniek om hier lekker op te boarden. Ben je niet bang voor een uitdaging? Bekijk deze boards dan zeker.

Lib Tech snowboard

Voordelen van Lib Tech snowboards

Lib Tech snowboards bieden een breed scala aan voordelen die ze geliefd maken bij snowboarders van alle niveaus. Deze snowboards worden gekenmerkt door hun innovatieve technologieën, duurzame constructie en geweldige prestaties in diverse omstandigheden.

Een van de belangrijkste voordelen van Lib Tech snowboards is hun gebruik van geavanceerde technologieën, zoals de C2X contour en Magne-Traction. De C2X contour combineert de veelzijdigheid van camber tussen de bindingen met een speelse rocker in de tip en tail, wat zorgt voor uitstekende grip en controle in bochten en tegelijkertijd voor vergevingsgezindheid bij landingen. Magne-Traction, met zijn golfsnede zijranden, biedt ongeëvenaarde grip op ijzige en harde ondergronden, waardoor je vertrouwen krijgt in lastige omstandigheden.

Daarnaast staat Lib Tech bekend om hun milieuvriendelijke productieprocessen. De snowboards worden met milieubewuste materialen en methoden vervaardigd, zoals gerecycled kunststof, bio-gebaseerde kunstharsen en houten kernen uit duurzame bossen.

Lib Tech snowboards zijn ook zeer duurzaam en gaan lang mee. Ze worden met de hand gebouwd in de Verenigde Staten en zijn ontworpen om bestand te zijn tegen ruige omstandigheden, wat resulteert in een snowboard dat seizoen na seizoen zijn prestaties behoudt.

Of je nu een beginnende snowboarder bent die zijn vaardigheden wil verbeteren, of een ervaren rijder op zoek naar high-performance snowboards, Lib Tech heeft een model voor elke rijstijl en voorkeur. Met hun innovatieve technologieën, duurzame constructie en uitstekende prestaties, zijn Lib Tech snowboards een uitstekende keuze voor snowboarders die het beste uit hun snowboardervaring willen halen.

 

Snowboard Lib Tech technieken

Naast de bovenstaande shapes zitten er natuurlijk nog meer mooie stukjes techniek in de snowboards van Lib. Een van de bekendste is natuurlijk Magna Traction. Deze kartelmes achtige staalkanten zorgen voor meer contactpunten met de sneeuw; 7 contactpunten maar liefst, in plaats van de 2 die je bij een traditionele camber kan verwachten. Hierdoor heb je meer grip op ijs en harde pistes. 

De snowboards van Lib Tech worden ook uitgerust met veel mooie hout soorten, denk hierbij aan Aspen, Paulowna, Beuk en Balsahout. Deze worden allemaal verdeeld in de verschillende constructies met namen als, Firepower, Horsepower, Climax en de Orginal power construction. Ook zijn er natuurlijk verschillende manieren van glasvezel inleg en type bases.

lib tech snowboards

Mervin, Het brein achter Lib Tech snowboards

De Mervin Manufacturing-fabriek is de plek waar de beroemde Lib Tech snowboards worden gemaakt. Gelegen in Sequim, Washington, Verenigde Staten, staat deze fabriek bekend om zijn toewijding aan innovatie, milieuvriendelijkheid en hoogwaardige productie.

Wat de Mervin-fabriek onderscheidt, is hun voortdurende streven naar duurzaamheid en milieubewuste productie. Ze zijn trots op hun gebruik van milieuvriendelijke materialen en productiemethoden. Zo maken ze gebruik van gerecyclede kunststoffen, bio-gebaseerde harsen en houten kernen uit duurzame bossen om hun snowboards te construeren. Dit alles met als doel om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en een positieve impact op het milieu te hebben.

Een ander aspect dat de Mervin-fabriek uniek maakt, is hun nadruk op handgemaakt vakmanschap. In tegenstelling tot veel andere snowboardfabrikanten, geloven ze sterk in het behoud van een ambachtelijke aanpak bij het bouwen van hun snowboards. Hierdoor kunnen ze elk snowboard zorgvuldig met de hand afwerken en controleren op kwaliteit. Dit resulteert in snowboards van ongeëvenaarde kwaliteit en prestaties.

Bovendien is de Mervin-fabriek de thuisbasis van enkele van de meest innovatieve technologieën in de snowboardindustrie. Van hun beroemde C2X contour die een perfecte balans biedt tussen camber en rocker, tot hun Magne-Traction-zijranden die ongeëvenaarde grip op ijs en harde sneeuw bieden, elke Lib Tech snowboard is doordrenkt met baanbrekende technologieën die rijders een voorsprong geven op de berg.

Kortom, de Mervin Manufacturing-fabriek is een plaats waar passie voor snowboarden en respect voor het milieu samenkomen. Met hun toewijding aan duurzaamheid, handgemaakt vakmanschap en innovatieve technologieën, blijft Mervin een toonaangevende speler in de snowboardindustrie en blijven ze snowboarders wereldwijd inspireren met hun hoogwaardige Lib Tech snowboards.

Lib tech skate banana

Het bekendste board uit de lijn van Libtech snowboards is natuurlijk de Lib Tech skate banana. Dit typische rocker board was een van de eerste werkende rockers op de markt. Dit komt door de BTX banana shape. Hierdoor draai je supermakkelijk om je eigen as en hapt het board op geen enkel terrein. Door de toevoeging van Magne-traction aan de sk8 banana heb je ook nog eens ontzettend veel grip. Zelfs op ijs of harde stukken sneeuw blijft het board grip houden. Magne-traction werkt als een kartelmes op de sneeuw. Deze feature zie je terug op alle lib tech snowboards.

Lib tech T Rice pro

In samenwerking met Travis Rice heeft Lib-tech meerdere pro boards uitgebracht. De meest bekende zijn natuurlijk de Lib tech T-rice pro en de TRS. Sinds 2018/2019 is hier de Lib Tech Orca bijgekomen. Dit laatste board is een echte alleskunner die zich pas echt als een vis in het water voelt buiten de pistes.

Lib Tech Snowboardsets

Naast Lib Tech Fabriceert Mervin ook snowboards voor Gnu en Roxy, evenals Bent Metal snowboardbindingen. Deze bindingen passen perfect op Lib Tech snowboards qua specificaties en kleurstellingen. Dus wil je een snowboardset van Lib Tech met goede snowboardbindingen? Kijk dan zeker eens naar Bent metal bindingen.

Hoe slijp je Lib Tech snowboards?

Doordat de snowboards voorzien zijn van Magna-Traction zijn de staalkanten wat lastiger te slijpen. Wanneer je jouw Lib Tech board zelf wil slijpen zal je een korte vijl moeten gebruiken. Mocht je geen korte vijl in je bezit hebben. dan kan je een langere vijl schuin in de houder steken. Kortere vijlen krijg je makkelijker over de 7 hobbels heen. Gebruik je een te lange vijl dan pak je niet de geheel staalkant mee. Heb geen ervaring met het slijpen van een snowboard? Wij helpen je graag. Wij kunnen jouw Lib-Tech snowboard onderhouden of het slijpen en waxen demonstreren zodat je het de volgende zeer kan doen.

Lib tech snowboards 2023

Voor de winter van 2023 zitten er meer Camber snowboards in de collectie van Lib-Tech als ooit tevoren. De toch groeiende trend van het Carve snowboards en grotere vraag naar snowboards met Camber is hier de oorzaak van. Wel zijn nog steeds alle boards voorzien van Magna-Traction en waar mogelijk een rocker tussen de bindingen voor het gemakkelijke draaien.

Waarom een Lib-Tech snowboard bij Snowboards.nl kopen?

Wij hebben al meer dan 14 jaar ervaring met de verkoop van Lib Tech snowboards. Hierdoor kennen wij de producten van Lib-Tech door en door. Zo kunnen we perfect adviseren welke Lib Tech snowboard het beste bij je past. Lib-Tech snowboards worden geleverd met een minimale wax laag. Wij vinden ze zelfs ietwat droog. Daarom waxen we ieder Lib-Tech snowboard die bij ons gekocht of besteld wordt met de hand. De hotwax brengen we aan met een strijkijzer waardoor de wax in de base trekt. Zo kan je zorgeloos op wintersport zonder zelf eerste je snowboard te waxen.

Wil je meer informatie over Lib Tech snowboards? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze snowboardshop in Oldenzaal. Wij laten graag onze collectie snowboard zien onder het genot van een bak koffie. Bestel je liever online? Bestellingen voor 17:00 uur worden dezelfde dag nog verstuurd met PostNL. Wij rekenen geen verzendkosten voor het versturen van snowboards.

Bekijk ons totale aanbod aan Lib Tech snowboards online of kom langs in onze showroom in Oldenzaal.