Directional twin snowboards

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een snowboard met een directional twin shape? plus-icon

Een snowboard met een directional twin shape is een type snowboard dat elementen combineert van zowel een directional snowboard als een true twin snowboard. Een directional twin shape snowboard heeft een symmetrische vorm in de breedte, wat betekent dat de tip en tail dezelfde vorm en lengte hebben. Dit maakt het board geschikt om zowel voorwaarts als switch te rijden. Het verschil met een twin snowboard zit in de flexibiliteit en de positionering van de bindingen.

Bij een directional twin snowboard is de flexibiliteit meestal iets stijver bij de tail (achterkant) dan bij de tip (voorkant). Dit geeft het board meer stabiliteit en controle bij hoge snelheden en zorgt voor betere prestaties in poedersneeuw. De bindingen zijn doorgaans iets meer naar achteren geplaatst dan bij een gewoon twin board, waardoor het board een iets meer directioneel karakter krijgt.

Wat is het beste snowboard met een directional twin shape? plus-icon

Het bepalen van het beste snowboard met een directional twin shape is afhankelijk van individuele voorkeuren, rijstijl, niveau en de specifieke terreinen waarop je wilt rijden. Er zijn echter enkele populaire en hoogwaardige snowboardmodellen met een directional twin shape die consistent goede prestaties leveren en veel lof ontvangen van snowboarders. Wanneer je vragen hebt welke directional twin snowboard het beste bij je past kan je altijd contact met ons opnemen.

Wat is het voordeel van een directional twin shape? plus-icon

Een snowboard met een directional twin shape biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere snowboardvormen. Enkele voordelen zijn de veelzijdigheid, de shape combineert eigenschappen van een directional en een true twin shape. Stabiliteit, de stijvere tail van een directional twin shape zorgt voor meer stabiliteit, vooral bij hogere snelheden. Drijfvermogen in de poeder doordat de bindingen iets naar achteren zijn geplaatst maar desondanks is het ook mogelijk om switch te rijden.

Wanneer kiezen voor een snowboard met een directional twin shape? plus-icon

Dankzij de combinatie van de symmetrische vorm en de iets stijvere tail, biedt een directional twin shape snowboard een goede balans tussen freestyle-kenmerken en all-mountain prestaties. Het stelt rijders in staat om te genieten van zowel freestyle-tricks in het park als snelle afdalingen op de berg. Het is een populaire keuze voor snowboarders die een veelzijdig board willen dat geschikt is voor verschillende terreinen en rijstijlen.

Kan je switch rijden met een snowboard met een directional twin shape? plus-icon

Ja, je kunt switch rijden met een snowboard met een directional twin shape. Een snowboard met een directional twin shape is speciaal ontworpen om rijders in staat te stellen zowel voorwaarts als switch te rijden.

Het symmetrische ontwerp van de directional twin shape betekent dat de tip en tail dezelfde vorm en lengte hebben, waardoor je gemakkelijk switchen kunt rijden en tricks kunt uitvoeren in beide richtingen. De bindingen zijn vaak iets meer naar achteren geplaatst dan bij een gewoon ttrue win board, waardoor het board een iets meer directional karakter krijgt. Dit kan de prestaties en controle tijdens het switch rijden verbeteren.

Directional twin snowboard; één van de meest veelzijdig shapes 

Een snowboard kan verschillende vormen hebben. Een veel voorkomende variant is een directional twin snowboard. Dit wil zeggen dat in de meeste gevallen de vorm symmetrisch is maar dat de bindingen iets naar achteren zijn geplaatst. Het naar achteren plaatsen van de bindingen wordt ook wel setback genoemd. Een groot voordeel van setback is dat een langere nose het board beter laat insturen en het zorgt voor meer float wanneer je de verse poeder in duikt. Daarnaast verloopt het flexpatroon ook niet helemaal symmetrisch. De nose van het board is dan soepeler en de tail weer wat stijver. Dit maakt een directional twin snowboard erg veelzijdig en geeft het board andere eigenschappen dan een directional shape snowboard of een true twin shape snowboard.

snowboard directional twin

Voordelen van een snowboard met een directional shape

Een snowboard met een directional twin shape combineert de voordelen van zowel een directional als een twin shape, waardoor het een veelzijdige en populaire keuze is voor snowboarders van alle niveaus. Met een symmetrische shape en flex, ziet het board eruit als een twin, wat betekent dat zowel de nose als de tail dezelfde vorm en lengte hebben. Dit maakt het gemakkelijk om zowel voorwaarts als switch (achterwaarts) te rijden en maakt het ideaal voor freestyle-rijden, tricks en het rijden van het park.

Echter, het onderscheidende kenmerk is dat de flexibiliteit, stijfheid en setback van het board zijn afgestemd op een lichte richting, waarbij de nose iets langer en breder is dan de tail. Deze directional aspecten verbeteren de prestaties op de berg. Met de directional twin krijg je meer stabiliteit en grip bij hoge snelheden, en betere controle bij het rijden in poedersneeuw of op steile hellingen.

Het board behoudt echter genoeg freestyle-capaciteiten om tricks en sprongen uit te voeren. Dit maakt het een favoriete keuze voor all-mountain rijders die graag een beetje van alles willen proberen - van freestyle-tricks in het park tot het verkennen van het hele bergterrein. Het is ook geschikt voor freestyle-rijders die af en toe buiten het park willen rijden.

Kortom, de directional twin shape biedt een uitgebalanceerde mix van stabiliteit, controle en speelsheid, waardoor snowboarders een geweldige ervaring krijgen, ongeacht hun rijstijl of de omstandigheden op de berg.

directional twin shape

Directional twin snowboards van de beste merken 

In onze uitgebreide collectie snowboards vind je directional twin shapes van de beste merken zoals BataleonJonesLib-TechRoxyArborBurtonNidecker, Rome, Capita en Gnu. Ieder merk heeft weer hun eigen kijk op het bouwen van een snowboard en bepaalde shapes. Welke de het directional twin snowboard is? Dat hangt af van je persoonlijke voorkeur. Wil je graag meer informatie of wil je de directional twin snowboards liever in het echt zien? Kom dan langs in onze snowboardshop. Weet je precies welk snowboard je zoekt? Kijk dan snel tussen de dames en heren snowboards om te kijken of jouw favoriete directional twin snowboard er tussen staat.

directional twin shape snowboards

Directional Twin snowboard online kopen

Welkom bij onze online winkel, waar je gemakkelijk een snowboard met directional twin shape kunt kopen! Deze veelzijdige boards zijn perfect voor snowboarders van alle niveaus, of je nu een freestyle-fanaat bent of de hele berg wilt verkennen. Met een symmetrische shape en flex bieden onze directional twin snowboards een perfecte balans tussen freestyle-plezier en all-mountain prestaties.

Onze collectie omvat topmerken en modellen, zorgvuldig geselecteerd voor hun kwaliteit en prestaties. Met gedetailleerde productbeschrijvingen en afbeeldingen kun je elk board in detail bekijken voordat je een keuze maakt.

Koop je snowboard met directional twin shape bij ons en profiteer van snelle en betrouwbare verzending. Ons deskundige team staat klaar om je te helpen bij eventuele vragen, zodat je het perfecte board kunt vinden dat past bij jouw rijstijl en wensen. Begin vandaag nog met jouw snowboardavontuur en bestel eenvoudig online!