Onderhoudssets

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een snowboard onderhoudsset? plus-icon

Een snowboard onderhoudsset is een verzameling van tools en producten die nodig zijn voor het onderhoud en de verzorging van een snowboard. Deze sets bevatten meestal items zoals wax, schrapers, borstels, kantenslijpers en andere benodigdheden voor het behouden van de prestaties en duurzaamheid van een snowboard.

Wat zit er meestal in een standaard snowboard onderhoudsset? plus-icon

Een standaard snowboard onderhoudsset bevat doorgaans wax, een waxijzer, een schraper, een borstel voor het aanbrengen van wax, een borstel voor het reinigen van de base, een kantenslijper, en soms ook extra accessoires zoals polijstmiddel of reparatiekits voor kleine schade.

Kan ik mijn snowboard onderhoudsset gebruiken voor het onderhoud van ski's? plus-icon

Ja, veel snowboard onderhoudssets zijn ook geschikt voor het onderhoud van ski's. De basisprincipes van het waxen en slijpen zijn vergelijkbaar voor zowel snowboards als ski's, dus de tools en producten in de set kunnen vaak voor beide worden gebruikt

Waar kan ik een snowboard onderhoudsset kopen? plus-icon

Snowboard onderhoudssets koop je veilig en snel in onze webshop of kom langs in onze snowboardshop

Hoe lang gaan snowboard onderhoudssets mee? plus-icon

De levensduur van een snowboard onderhoudsset hangt af van de kwaliteit van de tools en producten, evenals de frequentie van gebruik. Met zorgvuldig gebruik en regelmatig onderhoud kunnen de meeste sets meerdere seizoenen meegaan voordat ze moeten worden vervangen.

Snowboard onderhoudssets: voor perfecte prestaties in de sneeuw

Wanneer je een fanatieke snowboarder bent dan weet je dat het onderhouden van je snowboard een must is. Een goed onderhouden snowboard glijdt beter en heeft een betere grip. Een goede snowboard onderhoudsset mag dan ook niet ontbreken. Bij ons ben je aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar complete snowboard onderhoudsssets om je snowboard in perfectie condite te houden. In onze collectie vind je snowboard slijp- en waxsets van o.a. Holmenkol en Oneball

 

snowboard onderhoudsset

Snowboard Onderhoudsset om een snowboard zelf te  waxen

De meeste snowboarders laten hun board 1x per jaar waxen. of dat voldoende is wanneer je een hele week gaat snowboarden? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Door de wrijving van je base met de sneeuw ontstaat er een dun water filmpje. Dit water zal afgevoerd moeten worden wil je glijden. Wax zorgt voor de versnelling van het waterafvoer. Wanneer je een week gaat snowboarden en de sneeuw is nat door de hoge temperatuur, dan verliest de base van je snowboard sneller zijn wax dan wanneer het ijskoud is. In de meeste winkels wordt je snowboard machinaal gewaxt. Dat is op zich prima. Echter komt er niet het maximale wax in je base van je board. Wij adviseren dan ook om je snowboard te waxen met hotwax die je aanbrengt met een waxijzer.  In onze snwboard onderhoudssets vind je alle benodigde artikelen of je base goed te onderhouden voor maximale glij prestaties.

Snowboard onderhoudssets voor het slijpen van de staalkanten van je board

Wanneer je altijd goede grip verwacht wanneer je gaat snowboarden dan is het regelematig slijpen van de staalkanten van je snowboard een must. Wij bieden dan ook Snowboards onderhoudssets aan waarin alle benodigde artikelen zitten waarje de staalkant van je snowboard kan slijpen zodat je altijd een perfecte grip ondervindt. Geregeld krijgen we de vraag; Hoe vaak moet ik mijn snowboard slijpen? Dat hangt af in welke omstandigheden je of gesnowboard hebt. Wanneer de piste vrij ijzig is mag het logisch zijn dat de staalkanten van je board  sneller bot en minder scherp zal worden. Ligt er niet veel sneeuw en zijn er steentjes zichtbaar? Dan heb je al snel bramen aan de staalkant van je snowboard

Zelf onderhoud plegen met een complete Snowboard onderhoudsset

Ben je van plan zelf je snowboard te gaan onderhouden? Dan mag een goede en complete snowboard onderhoudsset niet ontbreken. Misschien vind je het in het begin een beetje spannend om zelf aan de slag te gaan. Het zelf onderhouden van je snowboard is geen hogere wiskunde. Wanneer je een beetje handig bent en je bent in het bezit van een snowboard onderhoudsset om je snowboard zelf te waxen en slijpen dan gaat je dat zeker lukken. Je merkt als snel dat je er steeds beter in wordt. Het allermooiste is dat je ook nog eens een beter resultet ervaar dan wanneer je je snowboard wegbrengt voor een onderhoudsbeurt. Ga zelf aan de slag en ervaar meer snowboardplezier!

Complete Snowboard onderhoudsset kopen bij Snowboards.nl

Bestel je snowboard onderhoudsset makkelijk en snel op Snowboards.nl. Wil je beginnen met het zelf onderhouden van je snowboard en heb je tips of uitleg nodig? Kom dan langs in onze snowboardshop. We helpen je graag op weg en leren je de beginselen van het zelf onderhouden van je snowboard

complete snowboard onderhoudsset