Gnu snowboards

De coole GNU snowboards

GNU komt van vroeger maar heeft volgens eigen zeggen zelfs de toekomst al gezien. Door de jaren heen zijn ze nooit gestopt bij het maken van een goed met de hand gemaakt snowboard. Het moet altijd beter. Dit zal ook hun motto blijven.

Dit in combinatie met coole kunstenaars die zorgen voor de mooie prints, ook zijn ze erg druk met het organiseren van evenementen. Kortom, GNU bestaat voor het snowboarden.

Alle GNU Snowboards worden met de hand gemaakt door snowboarders voor snowboarders in Amerika. Daarnaast worden alle Gnu snowboards voorzien van goede wax van OneBall. Elk GNU snowboard gaat dus ready to go de deur uit.

Dit alles doen ze allemaal gezellig samen in de Mervin fabriek al sinds 1977. Hierbij staat het klimaat voorop. Alle boards worden gemaakt met milieuvriendelijke materialen en ook zijn de snowboards helemaal te recyclen als bijna het enige snowboard merk in de wereld. In deze Fabriek worden ook de Lib Tech en Roxy snowboard gemaakt.

Weet je precies welk Gnu snowboard je wilt? Kijk dan snel verder. Kijk hier voor onze complete snowboard collectie.

gnu snowboards

Opbouw van een GNU board

Binnen GNU werken ze met 3 verschillende basis shapes en zijn sommige boards Asymmetrisch, deze boards zijn toepasselijk genaamd “Asym”.

  1. Original Banana shape

Met rocker tussen je voeten en een kleine camber buiten je voeten, zorgt dit voor een natuurlijke manier van bochten draaien en goed veel grip op de staalkant tussen je bindingen. Daarnaast zorgt de Rocker shape ook voor veel float en dus een surf gevoel op de poedersneeuw. Het stuk camber buiten de bindingen zorgt voor pop en controle.

  1. C2 “The perfect hybrid”

Gemaakt voor het “normale snowboarden”. Deze C2 vorm heeft meer camber buiten de bindingen als een Banana shape. Dit zorgt voor meer precisie, grip, pop en controle tijdens het boarden. Het stuk rocker tussen de bindingen zorgt voor een natuurlijk draai vermogen. Deze C2 komt in een variant met meer camber de C2X en een milde variant de C2E.

  1. C3 “The world’s best camber”

Gemaakt voor het echte werk. Met de C3 camber shape heb je een kleine rocker tussen je voeten. Wel heeft hij extreem veel meer camber buiten de bindingen dan een C2 of banana shape. Hierdoor heb je meer grip, pop en stabiliteit. Ben jij niet bang voor een uitdaging kijk dan zeker naar de C3 boards van GNU.

Asymmetrische GNU snowboards

Lang geleden in een board meeting met veel snowboarders bij elkaar is er vastgesteld dat elk menselijk lichaam anders is. Wat heeft dit te maken met snowboarden? Nou je backside (hak) bocht is anders als je frontside (teen) bocht. Dit heeft te maken met de druk die je kunt zetten en hoe je lichaam buigt. De asymmetrische snowboards van GNU hebben dus een andere radius aan de backside dan aan de frontside kant. Elke bocht voelt dus perfect aan met een GNU Asym snowboard.

GNU Snowboard Technieken

Naast de bovenstaande shapes en het Asymmetrische verhaal zitten er natuurlijk nog meer mooie stukjes techniek in de snowboards van GNU. Een van de bekendste is natuurlijk Magna Traction, deze kartelmess achtige staalkanten zorgen voor meer contactpunten met de sneeuw, 7 maar liefst in plaats van de 2 die je bij een traditionele camber kan verwachten. Hierdoor heb je meer grip op ijs en harde pistes en meer gevoel van grip omdat het board ook eerder contact maakt bij de bindingen. Deze techniek kun je ook kennen van de Lib-Tech snowboards.

 

gnu snowboard

Wat maakt Gnu snowboards uniek?

Gnu snowboards onderscheiden zich door hun unieke en innovatieve ontwerpen. Het merk is bekend om zijn voortdurende toewijding aan vooruitstrevende technologieën en milieuvriendelijke productieprocessen. Wat Gnu echt uniek maakt, is hun gebruik van geavanceerde "Banana" rocker profielen, zoals de "Original Banana" en "C2X", die zorgen voor een speelse en vergevingsgezinde rijervaring.

Gnu is ook toonaangevend in het gebruik van milieuvriendelijke materialen en productiemethoden, zoals het gebruik van duurzame houtkernen en bio-plastic topsheets. Bovendien staan ze bekend om hun originele en opvallende graphics, die het merk een eigenzinnige en artistieke uitstraling geven. Al deze aspecten maken Gnu snowboards uniek en geliefd bij snowboarders die op zoek zijn naar een combinatie van prestaties, innovatie en milieuvriendelijkheid.

Gnu snowboardsets

Is je keuze gevallen op een te gek snowboard van Gnu? Zoek je daar ook nog een goede binding op om de set helemaal compleet te maken? Wij hebben alvast een aantal mooie Gnu snowboardsets voor je samengesteld. Wij hebben Gnu snowboards samengesteld met snowboardbindingen van Bent Metal. Deze bindingen passen qua kleurstellingen en specificaties perfecte op de boards van Gnu. Net zo heel gek aangezien de bindingen en boards uit dezelfde fabriek. Namelijk Mervin. Zit je gewenste set er niet tussen? Of heb je graag een Gnu snowboard met Flow bindingen? Neem contact met ons op en laat weten welke set je voor ogen hebt. Wij maken dan altijd een mooie setaanbieding voor je.

Gnu Essential Service

Dit seizoen zal de Gnu Mullair niet meer in de collectie zitten. Door omstandigheden is Nicolas geen teamrijder meer van het merk. De Mullair zal vanaf dit seizoen de Gnu Essential Service heten. Het is nog steeds een Freeride snowboard met een C3 camber en een tapered tail.

De nieuwste GNU Snowboards

Ook bij GNU snowboards voor 2021 zie je steeds meer Rocker boards langzaam veranderen in Hybride Rockers of zelfs Cambers. Dit jaar hebben wij als Sideways meer GNU boards ingekocht en zelfs een aantal damesmodellen waaronder de Gloss en de Chromatic.

Bekijk ons totale aanbod aan Dames en Heren snowboards of kom langs in onze showroom in Oldenzaal. Populaire boards volledig op voorraad waaronder de gnu carbon credit, de gnu billy goat, gnu riders choice en gnu mullair zijn ons niet onbekend.

Waarom een Gnu snowboard bij Snowboards.nl kopen?

Je keuze is gevallen op een te gek snowboard van Gnu. Gefeliciteerd! Bij Sideways ben je aan het juiste adres voor Gnu Snowboards. Wij hebben al een geruime tijd ervaring met het merk Gnu. Wij kunnen je daarom perfect adviseren welk model het beste bij je past. Koop je bij ons een snowboard? Dan maken wij deze helemaal gereed zodat je gelijk de piste op kan. Wij voorzien het nieuwe snowboard van een verse laag hotwax welke wij handmatig aan brengen. Daarnaast polijsten we de staalkanten zodat deze extra scherp zijn.

Twijfel je nog tussen een Gnu board en een ander snowboard? Wellicht kunnen we je helpen om de juiste keuze te maken. Om je extra zekerheid te geven dat je de juiste keus maakt geven we je een tevredenheidsgarantie. Bevalt het board, na een week snowboarden niet? Kom terug naar onze winkel. Je laat de huurprijs vallen en voor het resterende bedrag kan je een nieuw board uit zoeken.