Arbor snowboards

  • Gratis verzenden vanaf € 49.95
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Biedt Arbor Snowboards speciale modellen voor vrouwen? plus-icon

Ja, Arbor Snowboards heeft specifieke modellen en collecties die zijn ontworpen voor vrouwelijke snowboarders, rekening houdend met pasvorm en prestaties.

Wat is de 'System Rocker' technologie op Arbor snowboards? plus-icon

 De 'System Rocker' technologie is een camberprofiel dat zorgt voor een speelse en vergevingsgezinde rit met verbeterde float in poedersneeuw.

Biedt Arbor ook bindingen en andere accessoires aan naast snowboards? plus-icon

Ja, Arbor biedt ook snowboardbindingen, kleding en andere accessoires aan die passen bij hun duurzame en stijlvolle benadering.

Waar komt de inspiratie voor de grafische ontwerpen van Arbor snowboards vandaan? plus-icon

De grafische ontwerpen van Arbor snowboards worden vaak geïnspireerd door de natuur, landschappen en ecologische bewustzijn, en kunnen variëren tussen seizoenen en collecties.

Zijn Arbor snowboards geschikt voor terreinparken en freestyle-rijden? plus-icon

Ja, Arbor heeft snowboardmodellen die geschikt zijn voor freestyle-rijden en het terreinpark, en die eigenschappen hebben die gericht zijn op tricks en sprongen.

Arbor snowboards kopen

Als er een merk is dat mooie snowboards maken is het Arbor wel. Een Arbor snowboard ziet er niet alleen erg mooi ooit door de houten topsheet maar de rijeigenschappen zijn ook ongekend! Arbor maakt al vanaf 1995 boards op een traditionele wijze met duurzame materialen en constructiemethoden.

Arbor snowboards

Wat maakt een Arbor snowboard zo uniek?

Het unieke aan een Arbor snowboard is de topheet. Geen een Arbor board is hetzelfde. Het merk was de eerste die de standaard plastic bovenlaag vervangen heeft door een houtfineer. Dit ziet er niet allen te gek uit maar de prestaties zijn hierdoor ook nog eens beter.

Arbor snowboards met PowerPly topsheets

De kenmerkende Powerply topsheets zijn gemaakt van een duurzame houten of bamboe toplaag. De natuurlijke nerf zorgt voor de stijl waar Arbor bekend om staat. De functie van de Powerply kan gezien worden als een extra laag glasvezel. Het producere van zo’n topsheet is een arbeidsintensieve klus. Dit maakt Arbor ook zo exclusief

Arbor snowboards met een snelle Sintered base

Arbor werkt met 3 types van belag. Hun beste en helaas ook duurste Sintered base snowboard zorgt voor ongekend glijvermogen en veel wax opname. Deze base kun je vinden op bijvoorbeeld de Arbor Coda. Daarnaast heb je de Crosslinked sintered base wat eigenlijk het beste van beiden is. Hij glijdt echt een stuk mooier dan een extruded base maar kan meer hebben en is makkelijker te repareren dan een Sintered base. En dan hebben we natuurlijk de extruded base wat minder onderhoud nodig heeft en veel misbruik kan hebben. Deze laatste base kun je vinden in de Arbor Element.

Arbor snowboards met camber

Ook uniek aan de snowboards van Arbor is dat de meeste modellen komen in twee varianten. Namelijk een rocker en een camber variant. Arbor snowboards met camber hebben een langere effectieve staalkant  voor maximale kantengrip en krachtige kantenwisselingen. Daarnaast zorgt de camber profiel voor meer respons en pop. Op de plaatsten waar de hakken en tenen de staalkant raken hebben de arbor snowboards GripTech. Hierdoor laat de boards zich makkelijk sturen en voelt het natuurlijker aan. Om te zorgen dat Arbor boards niet happen bij de tip en tail zijn er uprise fenders geplaatst. De staalkant ligt van de grond af waardoor de het board minder snel ingraaft en de kantenwissel natuurlijker aanvoelt. De GripTech samen met de Uprise Fenders en de camber profiel noemt Arbor The Camber System.

Arbor Snowboards met Rocker

Naast Camber heeft nagenoeg ieder Arbor snowboard ook een rocker variant, ook wel parabolische rocker genoemd door Arbor. De mate van rocker neet af richting de tip en tail. Over het algemeen hebben rocker snowboards minder grip. Dit komt omdat de effectieve staalkant korter is. Om dit te compenseren heeft Arbor snowboards GripTech toegepast. Op de plaatsten waar de hakken en tenen op de staalkant duwen loopt de staalkant iets naar buiten. Dit zorgt er voor dat iedere staalkant vier contactpunten heeft. De combinatie van Rocker en GripTech wordt door Arbor The Rocker System genoemd.

Stijvere Arbor Snowboards door Carbon

Niet in al hun boards zit carbon maar als ze dit wel doen kan dit bestaan uit 4 types, met veel carbon in een rechte lijn of onder een hoek. Dit kan zorgen voor meer leven, stijfheid of respons in een snowboard. Het carbon wordt altijd ingelegd in combinatie met een passende houten kern. Alle hout soorten die hiervoor worden gebruikt zijn FSC goedgekeurd.

Arbor Element

De Arbor Element is het snowboard waar het allemaal mee begon. De Element is al jaren de hoeksteen van het mooi merk en mag oprecht een van werelds beste all mountain snowboard genoemd worden. De rocker gecombineerd met GripTech geven een super comfortabel gevoel zonder verlies van grip en controle. De Arbor Element kan goed gecombineerd worden met de Hemlock snowboardbining.

Arbor Coda

De Arbor Coda is een freeride snowboard die zich zowel op de piste als in de poederthuis voelt. De System Camber combineer een parabolische camber met GripTech en opstaande staalkanten voor maximale respons, precisie en grip. De Coda heeft een Directional Twin shape wat inhoudt dat de nose iets langer is dan de tail waardoor het board nog prima switch te rijden is. Bang te zijn dat je niet als eerste beneden bent hoef je niet te zijn. Het board is voorzien van een supersnelle sintered base.

Arbor Shiloh

In 2020 kwam Arbor voor het eerst met de Shiloh. De Arbor Shiloh heeft exact dezelfde shape dan zijn grote broer Coda. De Shiloh is voorzien van een Biax glasvezel waar de Coda een kern heeft die verstevingd is met een mix van biax en triax vezel. Hierdoor is de Shiloh net even iets milder en vriendelijker. Onderschatten moet je de Shiloh zeker niet! Wij denken dat dit snowboard uit kan groeien tot een van de meest populaire Arbor snowboard uit de collectie

Arbor snowboards

Arbor Snowboardshop

Wij zijn dan ook trots om dit mooie snowboardmerk in ons assortiment te mogen hebben.

Naast Arbor snowboards hebben we ook Arbor bindingen in onze collectie.

Heb je vragen over welk Arbor snowboard het beste bij je past? Of welke lengte de beste is? Neem gerust contact met ons op via telefoon, Whatsapp of e-mail. Uiteraard ben je ook welkom in onze snowboardshop in Twente. Makkelijk bereikbaar en je kunt gratis voor de deur parkeren.