Extruded base snowboards

 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een extruded base? plus-icon

Een extruded base is een type basis (onderkant) van een snowboard. Het wordt gevormd door het extrusieproces, waarbij gesmolten polyethyleen (PE) door een matrijs wordt geperst en vervolgens wordt afgekoeld om de uiteindelijke vorm van de basis te creëren. Dit in tegenstelling tot een sintered base, die wordt gemaakt door het samenpersen van fijne PE bolletjes onder hoge druk en hitte.

Bij een directional twin snowboard is de flexibiliteit meestal iets stijver bij de tail (achterkant) dan bij de tip (voorkant). Dit geeft het board meer stabiliteit en controle bij hoge snelheden en zorgt voor betere prestaties in poedersneeuw. De bindingen zijn doorgaans iets meer naar achteren geplaatst dan bij een gewoon twin board, waardoor het board een iets meer directioneel karakter krijgt.

Voordelen van een extruded base? plus-icon

Een extruded base vereist over het algemeen minder onderhoud dan een sintered base. Het oppervlak van een extruded base is dichter en minder poreus, waardoor het minder snel vuil, stof en andere verontreinigingen absorbeert. Dit betekent dat het snowboard minder vaak gewaxt hoeft te worden en over het algemeen minder aandacht en onderhoud vergt.

Nadelen van een extruded base? plus-icon

Over het algemeen biedt een extruded base minder glijprestaties in vergelijking met een sintered base. Het oppervlak is minder glad en heeft een hogere wrijvingscoëfficiënt, wat resulteert in minder snelheid op de sneeuw. Dit kan van invloed zijn op de algehele prestaties van het snowboard, met name bij het rijden op vlakke stukken.

Snowboard met extruded base alleen voor beginners? plus-icon

Nee, een snowboard met een extruded base is niet alleen geschikt voor beginners. Hoewel een extruded base vaak wordt aanbevolen voor beginners vanwege de lagere kosten, het onderhoudsgemak en de vergevingsgezindheid, kan het ook geschikt zijn voor snowboarders op verschillende ervaringsniveaus, afhankelijk van hun voorkeuren en rijstijl.

Snowboard met extruded base

De base van een snowboards is gemaakt van een soort plastic. Dit wordt polyethyleen genoemd. Het materiaal kan op verschillende manieren verwerkt worden waardoor de eigenschappen van de base variëren. Simpel gezegd kan je stellen dat een snowboard met extruded base is gemaakt van gesmolten polyethyleen waar een laken van gemaakt is. Dit laken is in de vorm van het board gesneden en onder het snowboard geplakt. Dat is een goedkopere manier van produceren waardoor een snowboard met een extruded base relatief goedkoop is in vergelijking met sintered base snowboard. Hierdoor zie je veelal bij beginners tot gevorderde snowboards een extruded base. snowboards met een extruded base zijn er in allerlei soorten. Van carving snowboards tot park en freestyle snowboards.

snowboard extruded base

Voordeel van een extruded base

Een snowboard met een extruded base heeft verschillende voordelen vanwege de unieke eigenschappen van dit type basis:

 1. Gemakkelijk onderhoud: Een extruded base vereist minder onderhoud dan een sintered base. Het is minder poreus en absorbeert minder wax, waardoor het minder vaak gewaxt hoeft te worden.
 2. Duurzaamheid: Extruded bases zijn over het algemeen duurzamer en beter bestand tegen krassen en beschadigingen dan sintered bases. Dit maakt het board langer meegaan en geschikt voor snowboarders die op zoek zijn naar een board dat lang meegaat.
 3. Prijsgunstig: Snowboards met een extruded base zijn vaak betaalbaarder dan die met een sintered base. Dit maakt ze een aantrekkelijke optie voor beginnende snowboarders of rijders met een beperkt budget.
 4. Gemakkelijke reparaties: Mocht de extruded base beschadigd raken, dan zijn reparaties vaak eenvoudiger en goedkoper dan bij een sintered base.
 5. Soepele rit: Extruded bases hebben doorgaans een lage wrijvingscoëfficiënt, wat resulteert in een soepelere en minder plakkerige rit op sneeuw.

Hoewel extruded bases mogelijk niet dezelfde prestaties en glijvermogen bieden als sintered bases, bieden ze nog steeds tal van voordelen en zijn ze geschikt voor verschillende niveaus van snowboarders, vooral voor diegenen die op zoek zijn naar een onderhoudsarme en duurzame optie.

snowbaord met een extruded base

Nadeel van een extruded base

Hoewel snowboards met een extruded base enkele voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen waar rekening mee moet worden gehouden:

 1. Minder glijprestaties: In vergelijking met sintered bases hebben extruded bases over het algemeen minder glijvermogen. Ze kunnen trager zijn op vlakke stukken en geprepareerde pistes, vooral als de sneeuwcondities hard en ijsachtig zijn.
 2. Minder responsiviteit: Extruded bases bieden doorgaans minder responsiviteit dan sintered bases. Dit kan het gevoel van controle en precisie beïnvloeden, vooral bij hoge snelheden of bij het uitvoeren van snelle bochten.
 3. Moeilijker waxen: Hoewel extruded bases minder vaak gewaxt hoeven te worden, kunnen ze moeilijker zijn om te waxen dan sintered bases. De wax dringt niet zo diep door in de base, waardoor het moeilijker kan zijn om een optimale waxlaag te bereiken.
 4. Beperktere prestaties in poedersneeuw: Extruded bases hebben meer wrijving dan sintered bases, wat kan resulteren in minder drijfvermogen in diepe poedersneeuw. Ze zijn mogelijk niet zo geschikt voor off-piste rijden in diepe sneeuwomstandigheden.
 5. Beperkte opties: Snowboards met extruded bases zijn over het algemeen minder gebruikelijk dan die met sintered bases, wat de beschikbaarheid van modellen en merken kan beperken.

Ondanks deze nadelen kunnen snowboards met extruded bases nog steeds een geschikte keuze zijn voor snowboarders van verschillende niveaus en voor bepaalde rijstijlen. Het is belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en rijomstandigheden bij het kiezen van een snowboard.

Extruded base snowboard kopen online

Op Snowboards.nl ben je aan het juiste adres voor een extruded base snowboard. In onze collectie vind je snowboards van de beste merken als  BataleonJonesLib-TechRoxyArborBurtonNidecker, Rome, Capita en Gnu. Bestellen doe je veilig en snel. Heb je meer informatie nodig of wil je graag de snowboards in het echt zien? Kom dan langs in onze snowboardshop.