Snowboard P-tex sticks

 • Gratis verzenden vanaf € 49.95
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een P-Tex stick en hoe wordt het gebruikt voor belagreparatie? plus-icon

Een P-Tex stick is een stuk polyethyleen dat wordt gebruikt om beschadigingen aan het belag van ski's en snowboards te repareren. Het wordt verwarmd, aangebracht op het beschadigde gebied en vervolgens gepolijst voor een gladde afwerking

Welke soorten beschadigingen kunnen worden gerepareerd met een P-Tex stick? plus-icon

Een P-Tex stick kan worden gebruikt om krassen, groeven, gaten en scheuren in het belag te repareren.

Hoe verwarm ik een P-Tex stick voor gebruik? plus-icon

Een P-Tex stick kan worden verwarmd met behulp van een aansteker, kaars of een speciaal P-Tex reparatiepistool. Het moet voorzichtig worden verhit totdat het smelt en een vloeibare consistentie krijgt

Hoe lang duurt het voordat een gerepareerd belag met P-Tex is uitgehard? plus-icon

De uithardingstijd van een gerepareerd belag met P-Tex kan variëren, afhankelijk van factoren zoals omgevingstemperatuur en de dikte van de aangebrachte P-Tex. Over het algemeen duurt het enkele minuten tot enkele uren voordat het volledig is uitgehard.

Kan ik een P-Tex reparatie zelf doen of moet ik naar een professional gaan? plus-icon

Het repareren van belagschade met P-Tex kan thuis worden gedaan met de juiste gereedschappen en technieken. Echter, voor complexe reparaties of als je niet zeker bent van je vaardigheden, kan het raadzaam zijn om een ​​professionele ski- of snowboardservicedienst te raadplegen.

P-Tex sticks voor het raparatie van ski- en Snowboardbase

Een P-Tex sticks zijn een onmisbaar hulpmiddel voor skiërs en snowboarders, waarmee ze beschadigingen aan het belag van hun ski of snowboard effectief kunnen repareren. Hieronder een beschrijven wat P-Tex sticks precies zijn en hoe je ze verwerkt.

P-Tex Sticks

Wat zijn P-Tex stick? 

Een P-Tex stick, ook wel bekend als een belagreparatiestick, is een stuk kunststof dat wordt gebruikt om beschadigingen aan het belag van ski's en snowboards te repareren. Het is samengesteld uit polyethyleen (PTEX), een duurzaam en veerkrachtig materiaal dat bestand is tegen de ruwe omstandigheden van de bergen.

Waar gebruik je P-Tex sticks voor?

De belangrijkste functie van P-Tex stick is om beschadigingen aan het belag te vullen en te repareren. Dit omvat krassen, groeven en gaten in je base. Door het beschadigde plek te vullen met P-Tex en het vervolgens te polijsten en af te werken herstel je de base waardoor deze weer mooi glad is wat resulteert in betere glijprestaties.

ptex sticks

Verschillende soorten P-Tex sticks

P-Tex sticks heb je in twee soorten. Zwarte P-Tex en doorzichtige P-Tex. Wanneer je base van je ski of snowboard volledig zwart is kan je kiezen voor zwarte reparatie sticks. Wanneer je een gekleurde base hebt of een doorzichtige met daaronder kleur, dan kan je kiezer voor clear of doorzichtige P-Tex sticks. Hierdoor zie de de P-Tex niet meer terug. Gebruik je in deze situatie zwarte P-Tex? Dan zal je altijd zwarte strepen blijven zien.

Hoe verwerk je P-Tex stick voor snowboard reaparatie?

Het verwerken van een P-Tex stick voor belag reparatie vereist zorgvuldige voorbereiding en uitvoering. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het repareren van het belag van ski's en snowboards met een P-Tex stick:

Stap 1: Voorbereiding van het Oppervlak

 1. Reinig het beschadigde gebied grondig met een zachte borstel om vuil, stof en losse deeltjes te verwijderen.
 2. Gebruik een ontvettingsmiddel, zoals isopropylalcohol, om eventuele resterende vuil- en vetresten te verwijderen.
 3. Laat het oppervlak volledig drogen voordat u verder gaat.

Stap 2: Verwarmen van de P-Tex Stick

 1. Gebruik een aansteker, kaars of een speciaal P-Tex reparatiepistool om de P-Tex stick voorzichtig te verwarmen.
 2. Houd de P-Tex stick boven de vlam of het verwarmingselement en beweeg hem heen en weer totdat hij begint te smelten en een vloeibare consistentie krijgt.
 3. Zorg ervoor dat u de P-Tex stick niet te veel verhit om verbranding te voorkomen.

Stap 3: Toepassing van de P-Tex

 1. Breng de gesmolten P-Tex gelijkmatig aan op het beschadigde gebied van het belag.
 2. Vul alle krassen, groeven, gaten en scheuren met de gesmolten P-Tex, waarbij u ervoor zorgt dat het volledige beschadigde gebied bedekt is.
 3. Gebruik een metalen schraper of een ander gereedschap om de P-Tex gelijkmatig te verspreiden en glad te strijken voor een gelijkmatige afwerking.

Stap 4: Uitharding

 1. Laat de gerepareerde P-Tex volledig uitharden volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de dikte van de aangebrachte P-Tex.
 2. Zorg ervoor dat het gerepareerde gebied tijdens het uithardingsproces niet wordt verstoord of aangeraakt om een ​​optimale hechting te garanderen.

Stap 5: Verwijderen overtollige P-Tex

 1. Verwijder de overtollige P-Tex met een schraper. Het beste gaat dit met een aluminium schraper