Directional snowboards

  • Gratis verzenden vanaf € 49.95
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een snowboard met een directional shape? plus-icon

Een snowboard met een directional shape is een type snowboard waarbij de voorkant (nose) en de achterkant (tail) van het snowboard niet symmetrisch zijn. Bij een directional shape is de nose meestal langer, breder en ronder dan de tail. Dit ontwerp is bedoeld om het snowboard te optimaliseren voor het rijden in één richting, meestal met de voorkant naar beneden.

Wat is het voordeel van een directional shape? plus-icon

Het voordeel van een directional shape bij een snowboard is dat het ontwerp is geoptimaliseerd voor specifieke rijomstandigheden en rijstijlen. Je kiest voor een snowboard met een directional shape wanneer je gaat voor stabiliteit en controle en een breed inzetbaar snowboard.

Wat is het beste snowboard met een directional shape? plus-icon

Er zijn veel snowboardmerken en modellen met een directional shape die als uitstekend worden beschouwd. Het beste snowboard met een directional shape hangt echter af van je individuele voorkeuren, rijstijl en niveau van ervaring. Wat voor de ene persoon het beste snowboard is, kan voor een ander misschien niet hetzelfde zijn.

Kan je switch rijden met een snowboard met een directional shape? plus-icon

Ja, het is mogelijk om switch te rijden met een snowboard met een directional shape, maar het kan wat uitdagender zijn dan met een true twin snowboard. Een snowboard met een directional shape heeft meestal een voorkant (nose) en een achterkant (tail) die niet symmetrisch zijn, waarbij de nose langer en breder kan zijn dan de tail. Dit ontwerp is geoptimaliseerd voor het rijden in één richting, meestal met de voorkant naar beneden.

Directional snowboard kopen

Een directional snowboard laat zich het beste één kant oprijden en kenmerkt zich door een langere en bredere nose in vergelijking tot de tail. De tail van een directional snowboard is meestal smaller wat ook wel tapered wordt genoemd. De directional shape vind je nagenoeg altijd in freeride georiënteerde snowboards terug. Dus ben je iemand die graag de poeder induikt of het liefst strakke lijnen op de piste rijdt? Dan is een snowboard met een directional snowboard de beste keuze. In onze webshop vind je snowboards met een directionele shape van de beste merken zoals BataleonJonesLib-TechRoxyArborBurtonNidecker, Rome, Capita en Gnu.

Directional snowboards presteren uitstekend in de verse poeder

Wanneer je regelmatig off piste te vinden bent en het liefst verse poeder opzoekt heb je zeker een goed freeride snowboard  met een directional shape nodig. Het voordeel van zo’n shape is dat de bredere en langere nose goed boven de sneeuw blijft drijven. Dit wordt ook mogelijk gemaakt door de korte tail. Hierdoor sta je meer achterop het snowboard waardoor het board een goede “lift” krijgt. Je zal merken dat je veel minder druk op je achterste been hoeft te zetten om de nose van het board boven de sneeuw te houden.

directional snowboard

Voordeel van snowboard met een directional shape

Een snowboard met een directional shape biedt tal van voordelen voor rijders die graag de hele berg willen verkennen. Met een duidelijk onderscheid tussen de nose (voorkant) en tail (achterkant), is het directional snowboard ontworpen om voornamelijk in één richting te rijden, meestal met de nose naar voren gericht. Dit zorgt voor meer stabiliteit en controle bij hoge snelheden, vooral op steile hellingen en diepere poedersneeuw. De shape maakt het gemakkelijker om bochten te maken en verbetert de float in diepe sneeuw. Het is bijzonder geschikt voor freeride en all-mountain rijders die willen genieten van snelle runs en avontuurlijke terreinen, terwijl het nog steeds de mogelijkheid biedt om enkele trucs uit te voeren op geprepareerde pistes.

 

snowboard met directional shape

Directional snowboard shape voor ongekende carve eigenschappen 

Ook wanneer je lekker gas wilt geven en wilt carven is een directional snowboard de meest geschikte keuze. De bredere nose zorgt ervoor dat het board snel reageert wanneer je het snowboard op zijn kant zet. De bocht uitsturen doe je weer door meer druk op de smallere en stijvere tail te zetten.

Kort samengevat: een directional snowboard is zeer geschikt voor carven en freeriden. Een True Twin snowboard is ideaal in het park en om te freestylen. Een directional twin snowboardis meer geschikt voor de all mountain / freestyle georiënteerde snowboarder.

Vandaar dat de meeste all mountain snowboards en freestyle snowboards een directional twin shape hebben. De meeste park snowboards en freestyle snowboards hebben een true twin shape. De meeste carve snowboards en freeride snowboards hebben een directional shape.

Directional snowboard online kopen bij snowboards.nl

Bij snowboards.nl ben je aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar een directional snowboard voor zowel dames als heren. Ook voor snowboard schoenen en snowboard bindingen ben je bij onze winkel of webshop aan het juiste adres. Heb je meer informatie of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel om de snowboards in het echt te bekijken!