Vloeibare snowboard wax

 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is vloeibare wax? plus-icon

Vloeibare wax voor snowboards is een type wax dat speciaal is ontworpen om de glijprestaties van snowboards te verbeteren. Het wordt aangebracht op de basis van het snowboard om wrijving te verminderen en een soepelere rit te creëren

Hoe verschilt vloeibare wax van andere soorten wax? plus-icon

Vloeibare wax heeft een vloeibare consistentie, waardoor het gemakkelijk aan te brengen is zonder het gebruik van een waxijzer. Het biedt snelheid en gemak bij het waxen van snowboards. 

Hoe breng ik vloeibare wax aan op mijn snowboard? plus-icon

Je kunt vloeibare wax rechtstreeks op de basis van je snowboard aanbrengen door het gelijkmatig te verdelen en vervolgens met een zachte doek of kurk in te wrijven

Kan ik vloeibare wax gebruiken als mijn snowboard al gewaxt is met een andere soort wax? plus-icon

Ja, je kunt vloeibare wax gebruiken op een snowboard dat al gewaxt is met een andere wax. Zorg er wel voor dat de basis van je snowboard schoon is voordat je de vloeibare wax aanbrengt.

11. Kan ik vloeibare wax aanbrengen zonder ervaring? plus-icon

Ja, vloeibare wax is relatief eenvoudig aan te brengen en vereist geen speciale vaardigheden of ervaring. Volg gewoon de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

Vloeibare Wax: Optimale Glijprestaties voor Ski's en Snowboards

Het onderhouden van je ski's of snowboard is essentieel om te genieten van optimale prestaties op de piste. Een effectieve methode om je uitrusting te verzorgen is het gebruik van vloeibare snowboard wax. In onderstaande beschrijving zullen we dieper ingaan op vloeibare wax, inclusief wat het is, hoe het werkt, de voordelen ervan, en hoe je het correct kunt toepassen om de glijprestaties van je ski's of snowboard te verbeteren.

vloeibare wax

Wat is Vloeibare Wax?

Vloeibare wax is een type wax dat speciaal is ontworpen voor gebruik op ski's en snowboards om de glijprestaties te verbeteren. Het is samengesteld uit hoogwaardige wassoorten en additieven die zijn geoptimaliseerd voor verschillende sneeuwcondities en temperaturen. De vloeibare vorm maakt het gemakkelijk aan te brengen en zorgt voor een gelijkmatige dekking over de gehele basis van de ski's of snowboard.

Hoe Werkt Vloeibare Snowboard Wax?

Vloeibare snowboard wax werkt door een beschermende laag te vormen op de base van je ski's of snowboard, waardoor wrijving met de sneeuw wordt verminderd en de glijprestaties worden verbeterd. Het wordt aangebracht op de schone en droge basis van de ski's of snowboard en vervolgens uitgesmeerd met vilt of doekje. Na het aanbrengen moet de wax een tijdje uitharden voordat je de piste op gaat. Vloeibare wax is niet te vergelijken met Hot Wax welke je dient aan te brengen middels een waxijzer. Vloeibare wax is ideaal om mee te nemen tijdens je wintersport om je ski of snowboard halverwege even bij te waxen. De basis van een goed gewaxte ski of snowboard blijft altijd hotwax.

Voordelen van het gebruik van vloeibare wax:

 1. Verbeterde Glijprestaties: Vloeibare snowboard wax zorgt voor een glad en glijdend oppervlak dat minder weerstand ondervindt tijdens het snowboarden, waardoor je snelheid en manoeuvreerbaarheid op de piste toenemen.
 2. Eenvoudig aan te brengen: De vloeibare vorm van de wax maakt het gemakkelijk aan te brengen op de basis van ski's en snowboards met behulp van een kurk of doekje. Dit maakt het een handige optie voor zowel beginners als ervaren rijders.
 3. Snelle Droogtijd: Vloeibare snowboard wax heeft over het algemeen een snelle droogtijd, waardoor je snel weer de piste op kunt na het aanbrengen.
 4. Veelzijdigheid: Vloeibare snowboard wax kan worden gebruikt voor zowel ski's als snowboards en is geschikt voor alle soorten sneeuwcondities, van droge poedersneeuw tot natte voorjaarssneeuw.

Hoe Breng je Vloeibare Snowboard Wax aan?

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de basis van je ski's of snowboard schoon en droog is voordat je begint met waxen. Verwijder eventueel vuil, stof en oude waxresten met een waxremover en een nylon borstel.
 2. Aanbrengen van de Wax: Breng een dunne laag vloeibare snowboard wax aan op de basis van je ski's of snowboard met behulp van een kurk, vilt of doekje. Werk in gelijkmatige bewegingen vanaf de staart naar de neus.
 3. Uitharden: Laat de wax volledig uitharden en afkoelen voordat je de piste op gaat. Dit zorgt ervoor dat de wax goed kan hechten aan de basis en optimale prestaties kan bieden.
 4. Afwerking: Nadat de wax is uitgehard, kun je overtollige wax verwijderen met behulp van een plastic schraper. Borstel vervolgens de basis met een nylon borstel om een glad en glanzend oppervlak te creë

vloeibare wax

Vloeibare wax voor je snowboard online kopen

Op zoek naar vloeibare wax om je snowboard tijdens de wintersport van extra wax te voorzien? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In onze collectie vind je alle benodigdheden om je snowboard te waxen en slijpen. Daarnaast hebben we ook complete sets, waxsets en slijpsets op voorraad. Betsel veilig en snel jouw waxijzer online zodat je snel aan de slag kan!