Complete snowboard onderhoudssets

Onderhoudssets: Een must voor optimale prestaties in de sneeuw

Als fanatieke snowboarder weet je dat het onderhoud van je snowboard van groot belang  is om maximale prestaties en plezier op de piste te garanderen. Een goed onderhouden snowboard glijdt soepel over de sneeuw, biedt betere controle en gaat langer mee. Om je snowboard in topconditie te houden, is een complete snowboard onderhoudsset een must-om in je bezit te hebben. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan snowboard onderhoudsets, samengesteld met hoogwaardige producten van gerenommeerde merken zoals Oneball, Dakine, en Holmenkol.

onderhoudssets

Onderhoudsset om een snowboard of ski te waxen

De meeste wintersporters laten hun ski of snowboard 1x per jaar waxen. Is dat voldoende onderhoud voor uw ski of snowboard? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Door de wrijving van je base met de sneeuw ontstaat er een dun water filmpje. Dit water zal afgevoerd moeten worden wil je glijden. Wax zorgt voor de versnelling van het waterafvoer. Mocht je een week op wintersport gaan en de sneeuw is nat door de hoge temperatuur, dan verliest de base van je ski of snowboard sneller zijn wax dan wanneer het ijskoud is. In de meeste winkels worden de ski’s en snowboards machinaal gewaxt. Dat is op zich prima. Echter komt er niet het maximale wax in je base. Wij adviseren dan ook om je snowboard of ski te waxen met hotwax die je aanbrengt met een waxijzer.  In onze onderhoudssets vind je alle benodigde artikelen of je base goed te onerhouden voor maximale glij prestaties.

Onderhoudssets voor het slijpen van de staalkanten

Wanneer je altijd goede grips verwacht dan is het regelematig slijpen van de staalkanten een must. Wij bieden dan ook onderhoudssets aan waarin alle benodigde artikelen zitten waarje de staalkant van je ski of snowboard kan slijpen zodat je altijd een perfecte grip ondervindt. Geregeld krijgen we de vraag; Hoe vaak moet je slijpen? Dat hangt af in welke omstandigheden je geskied of gesnowboard hebt. Wanneer de piste vrij ijzig is mag het logisch zijn dat de staalkant sneller bot en minder scherp zal worde. Ligt er niet veel sneeuw en zijn er steentjes zichtbaar? Dan heb je al snel bramen aan de staalkant. 

Zelf onderhoud plegen met een complete onderhoudsset

Ben je van plan zelf je ski of snowboard te gaan onderhouden? Dan mag een goede en complete onderhoudsset niet ontbreken. Misschien vind je het in het begin een beetje spannend om zelf aan de slag te gaan. Het zelf onderhouden is geen hogere wiskunde. Wanneer je een beetje handig bent en je bent in het bezit van een onderhoudsset om je ski of snowboard zelf te waxen en slijpen dan gaat je dat zeker lukken. Je merkt als snel dat je er steeds beter in wordt. Het allermooiste is dat je ook nog eens een beter resultet ervaar dan wanneer je je ski of snowboard wegbrengt voor een onderhoudsbeurt.

Complete onderhoudsset kopen bij Snowboards.nl

Bestel je onderhoudsset makkelijk en snel op Snowboards.nl. Wil je beginnen met het zelf onderhouden van je snowboard en heb je tips of uitleg nodig? Kom dan langs in onze snowboardshop. We helpen je graag op weg en leren je de beginselen van het zelf onderhouden van je snowboard.

complete onderhoudssets