Snowboard slijpen

  • Gratis verzenden vanaf € 49.95
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Hoe vaak moet ik mijn snowboard slijpen? plus-icon

Dit hangt af van hoe vaak je snowboardt en de conditie van de sneeuw. Over het algemeen wordt aanbevolen om je snowboard na elke 5 tot 10 dagen op de piste te slijpen.

Wat heb ik nodig om mijn snowboard zelf te slijpen? plus-icon

Om zelf je snowboard te slijpen heb je een slijpsteen of vijl, een kantenslijper, een waxijzer en wax nodig. Je kunt ook een slijp- en waxset kopen die alle benodigde tools bevat.

Hoe weet ik welke slijphoek ik moet gebruiken? plus-icon

De meest voorkomende slijphoek voor snowboards is 90 graden voor de zijkant van het snowboard en 0 graden voor de basis. Gevorderde snowboarders kunnen experimenteren met verschillende hoeken voor specifieke rijstijlen.

Hoe kan ik controleren of mijn kanten scherp genoeg zijn? plus-icon

Gebruik je nagel om voorzichtig over de randen van je snowboard te krassen. Als je nagel gemakkelijk over de rand glijdt, is het tijd om je kanten te slijpen.

Kan ik mijn snowboard slijpen als ik geen ervaring heb? plus-icon

Als je geen ervaring hebt met het slijpen van snowboards, is het raadzaam om eerst instructies te volgen of het door een professional te laten doen om beschadiging aan je snowboard te voorkomen.

Snowboard slijpen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je snowboard en draagt bij aan een optimale prestatie op de piste. In deze uitgebreide omschrijving bespreken we alles wat je moet weten over snowboard slijpen, waarom het belangrijk is en hoe je het correct kunt uitvoeren.

snowboard slijpen

Wat is snowboard slijpen?

Snowboard slijpen is het proces waarbij de staalkanten van het snowboard worden geslepen om een scherpe en gelijkmatige rand te creëren. Deze scherpe randen zorgen voor een betere grip op de sneeuw en verbeteren de wendbaarheid en controle tijdens het snowboarden. Na verloop van tijd en na veel afdalingen kunnen de staalkanten bot worden en hun scherpte verliezen. Door regelmatig te slijpen, behoud je scherpe randen en optimaliseer je de prestaties van je snowboard.

Waarom is snowboard slijpen belangrijk?

Het slijpen van je snowboard is essentieel om een goede grip op de sneeuw te behouden. Botte staalkanten hebben minder grip op de sneeuw, waardoor je minder controle hebt over je snowboard en het moeilijker wordt om bochten te maken en te remmen. Scherpe staalkanten verbeteren de wendbaarheid van je snowboard en zorgen ervoor dat je gemakkelijk kunt reageren op veranderingen in de sneeuw en het terrein.

Daarnaast draagt snowboard slijpen bij aan de veiligheid tijdens het snowboarden. Met scherpe staalkanten kun je beter remmen en jezelf in noodsituaties stabiliseren, wat het risico op valpartijen en blessures vermindert.

Hoe vaak moet je snowboard slijpen?

Hoe vaak je je snowboard moet slijpen, hangt af van verschillende factoren, zoals hoe vaak je rijdt, de omstandigheden waarin je rijdt en je persoonlijke voorkeur. Over het algemeen wordt aanbevolen om je snowboard om de 4 tot 6 dagen rijden te slijpen. Als je veel op harde en ijzige pistes rijdt, kan het nodig zijn om vaker te slijpen, omdat deze omstandigheden de staalkanten sneller bot maken.

Als je merkt dat je snowboard minder goed reageert, minder grip heeft of moeilijk te controleren is, is het waarschijnlijk tijd om je snowboard te slijpen.

Hoe slijp je een snowboard?

Het slijpen van een snowboard kan gedaan worden met behulp van een slijpsteen, een slijptool of een slijpmachine. Hier is een algemeen stappenplan voor het slijpen van je snowboard met een slijpsteen:

  1. Reinig de staalkanten: Begin met het reinigen van de staalkanten met een borstel om vuil en overtollige wax te verwijderen.
  2. Gebruik een vijl: Plaats de vijl op de staalkant en beweeg deze in een gelijkmatige beweging van het begin naar het einde van het snowboard. Herhaal dit proces aan beide zijden van het snowboard totdat de staalkanten scherp zijn.
  3. Verwijder bramen: Gebruik een diamantvijl om eventuele bramen of oneffenheden op de staalkanten te verwijderen.
  4. Polijst de staalkanten: Gebruik een diamantvijl om de staalkanten te polijsten en een gladde afwerking te creëren.
  5. Borstel het belag: Borstel het belag met een belagborstel om eventuele slijpsel te verwijderen en het snowboard te reinigen.

Kortom, snowboard slijpen is van cruciaal belang voor een optimale prestatie en veiligheid op de piste. Door regelmatig te slijpen, behoud je scherpe staalkanten en verbeter je de grip en wendbaarheid van je snowboard. Als je twijfelt over het slijpen van je snowboard, is het aan te raden om dit te laten doen door een professional in een snowboardwinkel. Zo ben je verzekerd van een nauwkeurige slijping en kun je vol vertrouwen de piste op.

Snowboard Slijp materiaal kopen?

Wat goed dat je zelf aan de slag gaat met snowboard slijpen! Bij ons ben je aan het juiste adres voor je uitrusting om aan de slag te gaan met snowboard onderhoud. Je vindt in onze collectie materialen om te waxen en slijpen van de beste merken zoals Holmenkol en Oneball. Bestel veilig en snel online en wij zorgen ervoor dat je razendsnel aan het werk kan om je snowboard weer gereed te maken voor je volgende trip!

snowboard zelf slijpen