Jones

Welkom in de wereld van Jones

Jones staat al jaren bekend om hun hoge kwaliteit jones snowboards. Onder toeziend oog van Jeremy Jones bouwen ze hoge kwaliteit producten zoalssnowboard tassensnowboard bindingen en de beste heren en dames snowboards.

Jeremy Jones is zelf al jaren een professioneel snowboarder. Jones heeft gewerkt aan films op Netflix als, Higher, Further en Bigger. Jeremy Jones is dit begonnen met 1 doel voor ogen; het maken van de beste snowboards. De producten van Jones moeten een perfecte balans hebben tussen duurzaamheid en prestaties. Dit alles doen ze ook met oog voor detail en het behoud van de winter. Ook zijn ze erg gericht op mensen informeren over de gevaren van lawines en het proberen te voorkomen hiervan.

Jones snowboard materiaal

De populairste boards van Jones

Jones bekendste board is waarschijnlijk de Jones Mountain Twin en de dames variant hiervan: De Jones Twin Sister. Voor het grootste gedeelte is de lijn van Jones toch gericht op all mountain en freeride snowboards. Denk hierbij aan echte off piste boards en splitboards. Een bekend freeride snowboard uit de serie is de Jones Flagship. Jones gebruikt ook 3D technieken als Spoon waarbij de neus opstaande randen heeft waardoor er ongekend veel float ontstaat. Ook zorgt spoon voor een makkelijkere kantwissel tussen je hak & teen bocht.

Jones Big Horn series voor mannen met grote voeten

Jones heeft met de Big Horn series speciaal voor mannen met grote voeten bredere boards gefabriceerd. In de volksmond worden deze ook wel wide boards genoemd. Wide boards worden aangeraden wanneer je schoenmaat groter is dan 44,5. Wanneer je met te grote voeten op een “normaal” snowboard staat steken de voeten en de hakken te ver over de rand van het snowboard. Wanneer je het board op zijn kant zet zal je dan merken dat je hakken of de neuzen van de schoen de sneeuw raken waardoor je grip gaat verliezen. Dus heb je schoenmaat 44,5 of groter? Kies een Jones snowboard uit de Big Horn series.

Jones

Jones

Wat is nieuw in de collectie van Jones voor 2023

Ook voor de winter van 22/23 is het weer volop genieten met de collectie van Jones. Zo is de Mountain Twin in een compleet nieuwe shape uitgevoerd voor dit jaar. Dit geldt ook voor de dames variant de Twin sister. Deze bevat nu ook meer Spoon in de nose en tail. Dit jaar nieuw in de collectie is de Jones Stratos. Een nieuw all-mountain freeride & freestyle snowboard in een directional shape. De Jones Stratos heeft een speels boardgevoel dankzij de smalle sidecut en de vriendelijke flex. Daarnaast zorgt de 10 mm tapered tail in combinatie met de 3D contour base een ongekende float in de poeder.

Jones Backcountry veiligheid

Naast een mooie collectie aan normale snowboards hebben ze ook veel splitboards, Daarnaast geeft Jones veel informatie en proberen ze mensen te onderwijzen over hoe je goed om kan gaan met de bergen, de natuur en de sneeuw. Hoe je moet handelen in het geval van een lawine is hier ook onderdeel van.

Goed voorbereid de piste op met accessoires van Jones

Naast de uitgebreide lijn aan hardwaren is Jones ze ook erg goed in het veilig vervoeren en opslaan van je boards en bindingen door middel van snowboard tassen en snowboard rugzakken. Ze hebben een rugzakken in een klein formaat tot erg grote technische snowboard rugzakken van wel 45L inhoud. Ook zijn er meerdere modellen geschikt voor een R.A.S. Airbag systeem waardoor je jouw rugzak omtovert tot een lawine rugzak.

Jones Lawine veiligheid

Naast hun grote aanbod van snowboard producten strijden ze ook erg voor het verspreiden van kennis over de veiligheid op en naast de piste. Zo zijn er de 5 basisregels, de zo genoemde 5 red flags om mogelijke lawines te herkennen en te voorkomen dat je hierin terecht komt. Let bijvoorbeeld op nieuwe sneeuw, harde wind en de temperatuur. Ook hebben ze een grote collectie aan scheppen, piepers en sondes. De 3 eenheden voor iedereen die off piste wil snowboarden.

Waarom Jones online kopen bij Snowboards.nl?

Wij zijn razend enthousiast over Jones snowboards en hebben de meeste modellen dan ook uitvoerig zelf getest. Uiteraard met veel plezier! Hierdoor kunnen we jou dan ook heel goed adviseren welke type Jones board het beste bij je past met de daarbij behorende lengte. Sommige Jones boards neem je namelijk wat langer dan de andere. Een Mountain Twin of Twin Sister neem je bijvoorbeeld 2-3 cm korter dan een Flagship. Wij helpen je dan ook graag het beste Jones snowboard voor jou te kiezen. Dat doen we zowel online als in onze snowboardshop in Nijverdal. Standaard zijn de boards voorzien van een klein laagje wax. Dit is wellicht net voldoende voor een a twee dagen. Wanneer je bij ons een Jones snowboard koopt waxen wij het board met hotwax. Hierdoor is het board helemaal klaar om de sneeuw in te gaan.

Naast Jones snowboards hebben we natuurlijk ook andere goede merken snowboards. Bekijk snel onze gehele collectie snowboards.