Snowboard helmen

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Waarom is het dragen van een snowboard helm belangrijk?

Het dragen van een snowboard helm biedt bescherming voor je hoofd en vermindert het risico op ernstige hoofdletsel bij een val of botsing.

Kan ik een snowboard helm ook gebruiken voor andere wintersporten, zoals skiën?

Ja, de meeste snowboard helmen zijn ook geschikt voor andere wintersporten, waaronder skiën.

Hebben snowboard helmen ventilatieopeningen?

Ja, veel snowboard helmen hebben ventilatieopeningen om oververhitting te voorkomen tijdens het snowboarden.

Hoe lang gaat een snowboard helm mee?

De levensduur van een snowboard helm varieert, maar het wordt aanbevolen om elke vijf jaar een nieuwe helm aan te schaffen.

Moet ik een snowboard helm vervangen na een val of botsing?

Ja, na een harde val of botsing moet je de helm vervangen, zelfs als er geen zichtbare schade is, omdat de bescherming mogelijk is aangetast.

Snowboard goggles kopen

Ga je binnenkort op wintersport en wil je nog nieuwe snowboard goggles kopen? Dan ben je bij Sideways aan het juiste adres. Onderschat het belang van goede snowboard goggles niet! De bril beschermt je ogen tegen de kou, wind en eventueel een valpartij. Zeker tijdens minder goede omstandigheden ben je beter af met een skibril. Tussen een ski- en snowboardbril zit geen verschil. Wel kunnen er verschillen zitten tussen heren en dames snowboard goggles.

snowboard goggles

Het belang van een snowboard goggle

Naast de bescherming tegen de koude wind krijg je met het dragen van een snowboard goggle geen ongefilterd zonlicht in je ogen. Wanneer de felle Uv-straling rechtstreeks op je ogen straalt kan dat vervelende gevolgen hebben. Tijdens de wintersport is dit gevaar nog groter omdat de sneeuw de Uv-straling weerkaatst. Daarnaast knalt Uv-straling dwars door dikke bewolking heen. Daarom is het dragen van een goed afsluitende snowboard goggle een must tijdens je wintersport.

Wij hebben een mooie collectie ski- en snowboard goggles voor je geselecteerd van verschillende te gekke merken zoals Spy, Smith, Aphex en Anon.

All weather snowboard goggles kopen? Probeer onze Smith goggles

De all weather snowboard goggles van Smith zijn niet meer weg te denken en zijn razend populair. Hoe dit komt? Heel simpel! De kwaliteit en de looks van de Smith brillen zijn erg goed. De lenzen van de Smith goggles zijn voorzien van Chromapop. Hierdoor zie je nog scherper met een beter contrast. Als je het helemaal goed wilt doen hebben we ook Smith helmen waar de snowboard goggles van Smith perfect op aansluiten.

Goggles van Anon

Ook de ski- en snowboard goggles van Anon zijn erg hip en vernieuwend. De goggles van Anon zijn voorzien van Sonar lenzen. Door Sonar heb je een beter zicht met diepte en contrast. Daarnaast kan je de lenzen van enkele modellen Anon goggles razendsnel verwisselen door het Magna-Tech systeem. Wij hebben ook gave Anon helmen in de collectie waar de skibrillen perfect op aansluiten.

Goggles van Aphex

Het leuke van de ski- snowboard goggles van Aphex is dat je kan wisselen met de banden. Daarnaast krijg je bij de meesteAphex goggles standaard twee lenzen. Een lens voor mooi weer en een lens voor slecht weer.

Waarop letten tijdens het kopen van een snowboard goggle?

Bij het kopen van een snowboard goggle zijn er enkele belangrijke aspecten om in gedachten te houden. Allereerst is de pasvorm essentieel - zorg ervoor dat de goggle goed op je gezicht past en comfortabel is om te dragen, zonder dat het knelt of verschuift tijdens het snowboarden. Daarnaast is de lenskleur van belang, omdat verschillende tinten geschikt zijn voor diverse weersomstandigheden. Een heldere lens is ideaal voor bewolkte dagen, terwijl donkere lenzen goed zijn voor zonnige omstandigheden. Overweeg ook anti-condens en anti-kras coatings voor een helder zicht en duurzaamheid. Verder kan de mogelijkheid om lenzen te verwisselen handig zijn als je vaak in veranderende omstandigheden snowboardt. Tot slot, kies een stijlvolle goggle die past bij je persoonlijke smaak en snowboard outfit.

Categorie lens van de snowboard goggle

Voor ieder type weer zou je een andere lens in je goggle moeten zetten. Nu is dat niet altijd mogelijk. Er zijn drie categorieën lenzen. Categorie 1, 2 en 3.

Hoe feller de zon, hoe donkerder de lens moet zijn. Tijdens een strakke blauwe lucht heb je dus het beste zicht met een skibril met een lens uit categorie 3.

Goggle met cilindrische of sferische lens

Het belangrijkste verschil tussen een snowboard goggle met een sferische en een cilindrische lens is de vorm van de lens. Een sferische lens heeft een gebogen vorm in zowel de verticale als horizontale richting, vergelijkbaar met het uiterlijk van een bol. Hierdoor past de lens zich beter aan de vorm van het gezicht aan, wat zorgt voor een bredere gezichtsveld zonder vervormingen. Sferische lenzen verminderen ook het risico op schittering en reflecties, wat zorgt voor een helder en duidelijk zicht in verschillende omstandigheden.
Aan de andere kant heeft een cilindrische lens een vlakkere vorm in de horizontale richting en een gebogen vorm in de verticale richting, vergelijkbaar met het uiterlijk van een cilinder. Cilindrische lenzen zijn vaak iets goedkoper dan sferische lenzen en kunnen nog steeds een goed zicht bieden, maar ze hebben meestal een smaller gezichtsveld en kunnen meer vervorming veroorzaken aan de randen van het gezichtsveld. Over het algemeen zijn sferische lenzen populairder vanwege hun betere pasvorm en bredere gezichtsveld, maar de keuze tussen de twee lenstypes hangt af van persoonlijke voorkeur en budget

Fotochromatische snowboard goggles

Een fotochromatische lens is ideaal in een snowboard goggle omdat het zich automatisch aanpast aan veranderende lichtomstandigheden. Deze lenzen bevatten fotochromatische eigenschappen die reageren op UV-licht, waardoor de tint van de lens donkerder wordt wanneer er meer UV-licht aanwezig is, zoals op zonnige dagen. Daarentegen wordt de lens lichter wanneer er minder UV-licht is, zoals op bewolkte dagen.
Dit aanpassingsvermogen van de fotochromatische lens biedt verschillende voordelen voor snowboarders. Ten eerste elimineert het de noodzaak om lenzen te verwisselen of meerdere brillen mee te nemen, wat handig is bij wisselende weersomstandigheden. Je kunt één goggle dragen die zich aanpast aan de omgeving, waardoor je ongehinderd kunt blijven snowboarden.

Snowboard goggles online kopen bij Snowboards.nl

Jouw nieuwe snowboard goggle met fantastisch zicht bestel je veilig en snel op Snowboards.nl. Profiteer van gratis verzenden en een super snelle levering. Heb je meer informatie nodig over een snowboard of snowboard goggles? Wil je graag verschillende goggles passen? Kom dan langs in onze snowboardshop in Nijverdal. We zijn makkelijk te bereiken en je kan gratis voor de deur parkeren.

snowboard brillen