Snowboard onderhoud

  • Gratis verzenden vanaf € 49.95
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Kan ik mijn snowboard onderhoud zelf doen? plus-icon

Hoewel sommige eenvoudige onderhoudstaken zelf kunnen worden uitgevoerd, zoals het waxen van je snowboard, wordt het aanbevolen om complexere taken, zoals het slijpen, over te laten aan professionals.

Kan ik mijn snowboardonderhoud uitbesteden aan een professionele winkel? plus-icon

Ja, veel ski- en snowboardwinkels bieden professioneel onderhoudsdiensten aan om je snowboard in topconditie te houden.

Hoe belangrijk is regelmatig snowboard onderhoud voor de prestaties van mijn board? plus-icon

Regelmatig snowboard onderhoud is essentieel voor het behoud van de prestaties en levensduur van je board.

Wat zijn enkele tips om mijn snowboard goed te onderhouden tijdens het seizoen? plus-icon

Houd je snowboard schoon, droog en bescherm het tegen harde voorwerpen en scherpe randen.

Wat zijn enkele tekenen dat mijn snowboard slijtage vertoont en onderhoud nodig heeft? plus-icon

Versleten randen, dof oppervlak en verminderde glijprestaties zijn tekenen dat je snowboard onderhoud nodig heeft.

Snowboard onderhoud set

Dat je snowboard onderhoud nodig heeft wordt weleens vergeten. Erg jammer is onze mening. Een goed onderhouden snowboard glijdt vele malen beter en fijner. Je hebt meer grip op de harde piste en je glijdt langer door op minder steile stukken. Heb je geen idee hoe je het beste je snowboard kan onderhouden? Wij van Sideways helpen je graag.  Wij hebben een mooi en uitgebreide collectie materialen voor snowboard onderhoud. Bekijk onze onderhoud set!

snowboard onderhouden accessoires

Onderhoud een snowboard met waxen

De meeste laten 1x per jaar hun snowboard waxen. Is dat voldoende onderhoud voor uw snowboard? Dat hangt van een aantal factoren of. Door de wrijving van je snowboard met de sneeuw ontstaat er een dun laagje water. Dit water dient afgevoerd te worden wil je glijden. Wax zorgt voor de versnelling van het waterafvoer. Mocht je een week op wintersport gaan en de sneeuw is nat door de hoge temperatuur. Dan verliest het snowboard sneller zijn wax dan wanneer het ijskoud is. In de meeste winkels worden de ski’s en snowboards machinaal gewaxt. Op zicht prima. Echter komt er niet voldoende wax in je base hierdoor. Wij adviseren dan ook om je snowboard of ski te waxen met hotwax die je aanbrengt met een strijkijzer.  

Wanneer en hoevaak moet je snowboard onderhoud plegen?

Snowboard onderhoud is van essentieel belang om de levensduur van je snowboard te verlengen en optimale prestaties op de piste te behouden. Het is aan te raden om je snowboard regelmatig te onderhouden, vooral als je vaak gaat snowboarden of na een intensieve wintersportvakantie.
Het meest ideale moment om je snowboard onderhoud te plegen is aan het einde van het wintersportseizoen. Op dat moment kun je je snowboard grondig schoonmaken, waxen en eventuele kleine beschadigingen repareren. Dit zorgt ervoor dat je snowboard goed opgeslagen wordt en klaar is voor het volgende seizoen.
Naast het einde van het seizoen, is het ook aan te raden om je snowboard te onderhouden na elke 5 tot 10 dagen intensief gebruik op de piste. Tijdens het snowboarden kunnen de base en edges slijten en kan er vuil en overtollige wax ophopen. Door regelmatig onderhoud te plegen, behoud je de optimale prestaties en grip van je snowboard.

 

Snowboard onderhoud accessoires voor het slijpen

Ook regelmatig je snowboard slijpen valt onder onderhoud van je board. Hoe vaak je moet slijpen hangt van een aantal factoren af. Wanneer de piste heel ijzig is mag het logisch zijn dat de staalkant sneller bot en minder scherp wordt. Zijn de sneeuwcondities slecht en komen er steentjes door de sneeuw? Dan heb je al snel bramen aan de staalkant.

Wanneer je zelf aan de slag gaat met slijpen heb je een aantal tools nodig zoals vijlen en afbraamstenen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een Holmenkol Semi Edger en een Holmenkol Edge Trick. Ben je op zoek naar een volledige set? Dan is een Holmenkol slijpset een goede optie.

Snowboard onderhoud zelf doen of laten doen?

Of je het snowboard onderhoud zelf wilt doen of wilt laten doen, hangt af van je ervaring, vaardigheden en persoonlijke voorkeur. Beide opties hebben hun voordelen en nadelen.
Als je handig bent en al ervaring hebt met het onderhouden van snowboards, kun je ervoor kiezen om het onderhoud zelf te doen. Dit biedt je de mogelijkheid om je snowboard regelmatig en op je eigen tempo te onderhouden. Het is een leerzame ervaring en je kunt geld besparen op onderhoudskosten. Er zijn veel online bronnen en tutorials beschikbaar om je te helpen bij het leren van de juiste technieken voor het reinigen, waxen en slijpen van je snowboard.
Aan de andere kant, als je niet bekend bent met snowboard onderhoud of als je het niet prettig vindt om zelf aan je snowboard te sleutelen, kun je het onderhoud laten doen door een professionele wintersportspecialist. Zij hebben de juiste kennis, vaardigheden en gereedschappen om je snowboard grondig te onderhouden. Hoewel het laten doen van het onderhoud kosten met zich meebrengt, kun je erop vertrouwen dat je snowboard in goede handen is en dat het professioneel wordt onderhouden.

Snowboard onderhoud artikelen kopen bij Snowboards.nl

Bestel je materialen voor snowboard onderhoud makkelijk en snel op Snowboards.nl. Wil je beginnen met het zelf onderhouden van je snowboard en heb je tips of uitleg nodig? Kom dan langs in onze snowboardshop. We helpen je graag op weg en leren je de beginselen van het zelf onderhouden van je snowboard.

snowboard-onderhoud