Achterinstap bindingen

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat zijn achterinstap bindingen en hoe werken ze?

Achterinstap bindingen zijn een type snowboardbinding waarbij je je voet aan de achterkant van de binding instapt en vervolgens de hoge achterkant omhoog klapt om je voet op zijn plaats te vergrendelen.

Wat zijn de voordelen van achterinstap bindingen ten opzichte van traditionele strap-in bindingen?

Achterinstap bindingen zijn vaak gemakkelijker en sneller aan te trekken dan traditionele strap bindingen. Ze vereisen minder bukken en stellen snowboarders in staat om snel in en uit hun bindingen te stappen.

Zijn achterinstap bindingen geschikt voor beginners?

Ja, achterinstap bindingen zijn geschikt voor beginners vanwege hun gebruiksgemak. Ze zijn ideaal voor beginners die hun snowboardervaring willen vereenvoudigen.

Kan ik achterinstap bindingen aanpassen voor een goede pasvorm?

Ja, achterinstap bindingen hebben vaak verstelbare riemen en voetbedden, waardoor je ze kunt aanpassen aan je voeten en rijstijl.

Zijn achterinstap bindingen net zo stevig en responsief als traditionele strap-in bindingen?

Hoewel achterinstap bindingen comfortabel en handig zijn, zijn sommige snowboarders van mening dat ze iets minder stevig en responsief kunnen zijn dan traditionele strap bindingen.

Snowboard bindingen met achterinstap kopen

Snowboard bindingen waar je achterin in kan stappen worden ook wel rear entry bindingen genoemd. De highback aan de achterkant van de binding gaat open zodat je voet erin kan schuiven. De highback scharniert dan weer omhoog en wordt op zijn plaats vergrendeld. Hierdoor win je tijd omdat je niet iedere keer de enkel en toe strap af hoeft te stellen.

Het idee van bindingen met een achterinstap is dat als ze eenmaal correct zijn ingesteld om in je schoen te passen, je alleen de highback hoeft te openen/sluiten om je snowboard schoenen in/uit te krijgen. Dit betekent ook dat je direct vanuit de lift kunt gaan boarden zonder op je kont te hoeven gaan zitten.

Rear entry bindingen compatibiliteit

Rear entry bindingen hebben hetzelfde 4x4 schroevenpatroon als strap bindingen, dit betekent dat ze op elk board kunnen worden gemonteerd. Ze kunnen zelfs worden gemonteerd op Burton snowboard met een Channel. Je kan dus vrijuit kiezen welk merk snowboard je graag wilt combineren met achterinstap bindingen.

flow in bindingen

Voordelen van achterinstap bindingen

Achterinstap bindingen, ook wel bekend als rear entry bindingen, bieden verschillende voordelen voor snowboarders. Een van de belangrijkste voordelen is het gemak en de snelheid waarmee je in en uit de bindingen kunt stappen. Met het innovatieve ontwerp van achterinstap bindingen hoef je niet langer je voet in te schuiven en je straps strak aan te trekken. In plaats daarvan open je eenvoudigweg het achterpaneel van de binding, stap je erin en sluit je het paneel met een snelsluiting. Dit bespaart tijd en gedoe, vooral op drukke dagen op de berg.

Daarnaast bieden achterinstap bindingen vaak een goede pasvorm en comfort. De straps kunnen nauwkeurig worden afgesteld en zorgen voor een stevige grip rond je voeten, waardoor je controle en stabiliteit krijgt tijdens het snowboarden. Bovendien hebben veel achterinstap bindingen geavanceerde dempingssystemen en verstelbare highbacks voor extra ondersteuning en comfort.

Voor beginnende snowboarders kunnen achterinstap bindingen een aantrekkelijke keuze zijn vanwege hun eenvoudige instap en gebruiksgemak. Ook ervaren snowboarders waarderen de efficiëntie en comfort van deze bindingen, vooral op dagen dat ze vaak in en uit de bindingen moeten stappen, zoals bij het oefenen van tricks in het snowpark. Over het algemeen bieden achterinstap bindingen een gebruiksvriendelijke en comfortabele bindingoptie voor snowboarders van verschillende niveaus.

snowboard bindingen met achter instap

Achterinstap bindingen van Flow.

De populairste en meest bekende snowboard bindingen met achterinstap zijn Flow bindingen. Flow was een van de eerste merken die kwamen met een rear entry binding. De afgelopen jaren zijn deze bindingen doorontwikkeld waardoor alle minpunten van dit type bindingen verholpen zijn. Zo kan je bijvoorbeeld Flow bindingen ook als strap binding gebruiken en komt de grote strap omhoog wanneer je de highback naar achteren klapt. Hierdoor krijgt de schoen meer ruimte om achterin te stappen. Tevens kan je de binding hierdoor strakker afstellen.

Fastec bindingen van SP

Een alternatief van Flow bindingen zijn achterinstap bindingen van SP. Deze SP bindingen worden ook wel FastTec bindingen genoemd. Deze bindingen zijn voor zowel dames als heren. In stappen doe je vliegensvlug en gemakkelijk dankzij het Fastec systeem. Wanneer je de straps met een simpele beweging open zet, klapt automatisch de highback naar achteren waardoor je snel uit de binding kan stappen.

Achterinstap bindingen niet alleen voor beginners!

Achterinstap bindingen worden vaak geassocieerd met beginners vanwege hun eenvoudige instapmechanisme. Echter, het is belangrijk om te weten dat deze bindingen niet alleen voor beginners zijn, maar ook zeer geschikt kunnen zijn voor gevorderde en ervaren snowboarders.

Een van de belangrijkste voordelen van achterinstap bindingen is het gemak en de snelheid van in- en uitstappen. Dit maakt ze ideaal voor snowboarders die graag snel de berg op willen en niet willen verspillen met het aanpassen van straps. De snelsluiting zorgt voor een efficiënte instap, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van je afdalingen.

Bovendien bieden moderne achterinstap bindingen vaak geavanceerde functies en technologieën die bijdragen aan betere prestaties en controle. Ze kunnen beschikken over verstelbare straps, highbacks en dempingssystemen voor een aangepaste pasvorm en responsiviteit.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de keuze tussen achterinstap bindingen en strap bindingen afhangt van individuele voorkeuren en snowboardstijlen. Sommige snowboarders geven de voorkeur aan het traditionele gevoel en de aanpassingsmogelijkheden van strap bindingen, terwijl anderen de voorkeur geven aan het gemak en de tijdbesparing van achterinstap bindingen.

Kortom, achterinstap bindingen zijn niet alleen voor beginners, maar kunnen een uitstekende keuze zijn voor snowboarders van alle niveaus die op zoek zijn naar een snelle en gemakkelijke instap en toch willen genieten van geavanceerde prestaties op de piste

Snowboard bindingen achterinstap online kopen

Snowboard bindingen achterinstap bestel je veilig en snel bij Snowboards.nl. Je vindt in onze collectie een groot assortiment aan bindingen voor zowel dames als heren. Daarnaast vind je in onze collectie bindingen voor verschillende niveaus. Namelijk bindingen voor beginners, bindingen voor gevorderden en expert bindingen. Heb je meer informatie nodig? Of wil je de verschillende bindingen graag komen bekijken? Kom dan langs in onze snowboardshop. Onze shop is makkelijk bereikbaar en de auto kan gratis geparkeerd worden voor de deur.