Freestyle bindingen

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat zijn freestyle snowboardbindingen en wat maakt ze anders dan andere typen bindingen? plus-icon

Freestyle snowboardbindingen zijn specifiek ontworpen voor snowboarders die graag in het terreinpark rijden en tricks uitvoeren. Ze hebben meestal een zachtere flex voor meer speelsheid en bewegingsvrijheid.

Kan ik freestyle bindingen ook gebruiken voor allmountain snowboarden? plus-icon

Ja, veel freestyle bindingen zijn veelzijdig genoeg om ook te gebruiken voor allmountain snowboarden. Ze bieden een goede balans tussen speelsheid in het park en responsiviteit op de piste.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van verstelbare highbacks voor freestyle snowboarders? plus-icon

Verstelbare highbacks geven freestyle snowboarders de mogelijkheid om de hoek van de highbacks aan te passen aan hun voorkeuren en rijstijl. Dit kan helpen om de responsiviteit en ondersteuning te verbeteren bij het uitvoeren van tricks en landingen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen freestyle bindingen en freeride bindingen? plus-icon

Het belangrijkste verschil is de flexibiliteit. Freestyle bindingen hebben meestal een zachtere flex voor speelsheid in het park, terwijl freeride bindingen een stijvere flex hebben voor meer stabiliteit bij hoge snelheden en off-piste rijden.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van freestyle bindingen voor snowboarders die net beginnen met het leren van tricks? plus-icon

Freestyle bindingen met een zachtere flex en vergevingsgezindheid kunnen beginners helpen bij het aanleren van tricks, omdat ze gemakkelijker te beheersen zijn en meer speelsheid bieden.

Freestyle snowboard bindingen kopen

Heb je al een goed freestyle snowboard en zoek je nog een paar mooie freestyle snowboard bindingen? Dan ben je bij Snowboards.nl aan het juiste adres. Wanneer je geregeld in het funpark te vinden bent, geen kicker uit de weg gaat en ieder rail mee wilt pakket, dan weet je dat je een echte freestyler bent. Snowboard bindingen die goed bij deze stijl passen zijn vaak lichter en flexibeler. Doordat ze lichter zijn zal het draaien in de lucht makkelijker gaan. Daarnaast zorgt de flexibiliteit dat je meer invloed kan uitoefenen op de binding om grabs uit te voeren. Wanneer je een trick of sprong niet perfect landt zal een soepelere high-back niet direct afstraffen.

Freestyle bindingen voor beginners

De soepel high-back en de vergevingsgezindheid maken freestyle bindingen ook uitermate geschikt voor de beginnende snowboarders. De zachtere flex van freestyle snowboard bindingen helpen je te manoeuvreren op lagere snelheden. Daarnaast laten de bindingen het toe, met name door de lagere high-back, om rechterop te staan. Niet ieder foutje zal afgestraft worden in tegenstelling tot stijve freeride georiënteerde snowboard bindingen. Vanwege de eigenschappen van dit type binding zijn freestyle bindingen uitstekend te combineren met snowboardschoenen met een lage flex of snowboardschoenen met een medium flex. 

freestyle-snowboard-bindingen

Wat zijn kenmerken van freestyle bindingen?

 

Freestyle snowboardbindingen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van snowboarders die zich graag bezighouden met tricks, sprongen en andere freestyle manoeuvres in het snowpark. Deze bindingen onderscheiden zich door een aantal kenmerkende eigenschappen die de rijervaring in het park optimaliseren.

Een van de belangrijkste kenmerken van freestyle bindingen is de flexibiliteit. Ze hebben meestal een zachte tot gemiddelde flex, wat zorgt voor een speelse en vergevingsgezinde rijervaring. Dit stelt snowboarders in staat om gemakkelijk te draaien en te buigen, wat essentieel is voor het uitvoeren van tricks en sprongen.

Daarnaast hebben freestyle bindingen vaak een asymmetrisch ontwerp, met een asymmetrische highback die zorgt voor een betere zijwaartse ondersteuning tijdens het uitvoeren van tricks. Dit helpt bij het behouden van een goede houding en stabiliteit bij landingen.

Verder zijn freestyle bindingen voorzien van comfortabele en stevige straps die de voeten stevig op hun plaats houden, maar toch voldoende bewegingsvrijheid bieden. Dit zorgt voor een goede controle over het board bij het uitvoeren van complexe manoeuvres.

Tot slot hebben freestyle bindingen vaak een eenvoudig en snel verstelsysteem, zodat snowboarders snel en gemakkelijk hun bindingen kunnen aanpassen aan verschillende situaties in het park.

Met hun flexibiliteit, asymmetrische ontwerp en comfortabele straps bieden freestyle bindingen de ideale combinatie van prestaties en bewegingsvrijheid voor snowboarders die hun freestylevaardigheden naar een hoger niveau willen tillen in het snowpark.

freestyle bindingen

freestyle bindingen

 

Waarom kiezen voor een freestyle binding?

Kiezen voor een freestyle binding is een slimme keuze voor snowboarders die zich willen focussen op freestyle rijden en het uitvoeren van tricks in het snowpark. Deze speciaal ontworpen bindingen bieden verschillende voordelen die de freestyle-ervaring optimaliseren.

Ten eerste bieden freestyle bindingen een zachtere flex, wat essentieel is voor het uitvoeren van tricks en sprongen. De zachtere flexibiliteit geeft snowboarders meer controle over hun bewegingen en maakt het gemakkelijker om het board te buigen en draaien.

Daarnaast hebben freestyle bindingen vaak een asymmetrisch ontwerp, met een asymmetrische highback, wat zorgt voor een betere zijwaartse ondersteuning tijdens het uitvoeren van tricks. Dit zorgt voor een betere stabiliteit en helpt om een goede houding te behouden bij landingen.

Verder zijn freestyle bindingen voorzien van comfortabele straps die de voeten stevig op hun plaats houden, maar toch voldoende bewegingsvrijheid bieden. Dit zorgt voor een goede controle over het board en vermindert vermoeidheid tijdens lange sessies in het snowpark.

Tot slot hebben freestyle bindingen vaak een eenvoudig en snel verstelsysteem, zodat snowboarders snel en gemakkelijk hun bindingen kunnen aanpassen aan verschillende situaties in het park.

Kortom, freestyle bindingen zijn de ideale keuze voor snowboarders die zich willen richten op freestyle rijden, met hun zachte flex, asymmetrische ontwerp en comfortabele straps bieden ze de optimale prestaties en bewegingsvrijheid die nodig zijn voor freestyle manoeuvres in het snowpark.

 

Freestyle snowboardbindingen

De beste freestyle snowboard bindingen

Regelmatig ontvangen we de vraag welke freestyle snowboard bindingen het beste zijn. Het antwoord op de vraag is niet zo simpel. De beste freestyle binding voor jou is de binding die het beste bij je past qua budget, maat en merkvoorkeur. In ons assortiment vind je de freestyle bindingen van de beste merken van o.a. Clew, Bataleon, Union, Burton, Flow, Arbor, Bent Metal, Rome en Jones.

Ben je al in het bezit van goede snowboard schoenen? Neem deze dan mee naar onze winkel dan stellen we de binding direct op de juiste manier af. Liever online nieuwe freestyle bindingen bestellen? Kijk dan eerst goed in de schoen naar de maat en bestel de juiste maat snowboard bindingen

Freestyle snowboard bindingen online bestellen

Nieuwe freestyle snowboard bindingen bestel je veilig en snel bij snowboards.nl. Je filtert makkelijk en snel op merk, maat en type zodat je razendsnel de beste binding vindt. Heb je meer informatie nodig? Of wil je de bindingen graag komen bekijken? Kom dan langs in onze snowboardshop. Naast gave freestyle snowboard bindingen kan je bij ons uiteraard ook terecht voor mooie snowboards van verschillende soorten. Je vind bij ons freestyle snowboards, park snowboards, all mountain snowboards, freeride snowboards en carving snowboards.