Rome bindingen

Rome Bindingen kopen

Op zoek naar een nieuw setje Rome bindingen? Dan ben je bij Snowboards.nl aan het juiste adres. Naast de high-end snowboardbindingen komen ze ook met Rome snowboards. Snowboard bindingen zijn de belangrijkste schakel tussen jou en je board. Rome beseft dat als geen ander en gebruikt daarom de beste materialen gecombineerd met oneindige verstelbaarheid. De juiste Rome snowboardbindingen, mits goed ingesteld op je boots, verbeteren je vermogen om je board te besturen en maakt het rijden veel comfortabeler.

Rome snowboard bindingen

Rome bindingen met straps

Bij Rome bindingen zijn ze ervan overtuigd dat de klassieke straps de juiste keuze is, wat voor type rijder je ook bent. Het is een beproefde en vertrouwde technologie die Rome samen met hun team rijders al meer dan tien jaar perfectioneren. Hoewel het niet zo duidelijk merkbaar is als met snowboardschoenen, heeft iedere Rome binding zijn eigen mate van flex. Dit komt door de materialen die zijn gebruikt in de baseplate, highback en de strap. Hierin onderscheiden Rome bindingen zich van de rest.

Voor iedere stijl een geschikte Rome snowboard binding

Stijvere Rome bindingen zoals de Rome Black Label en de gloednieuwe Rome Cleaver bieden maximale respons. Dit komt door het gebruik van stijve maar lichte materialen. Daardoor wordt de energie direct over gebracht naar de randen van het board. Zo zijn de highback als de baseplate van deze twee bindingen gemaakt van carbon verstevigd met nylon. Wanneer je grote lijnen wilt rijden op de piste of grote kickers gaat springen, dan zal je de stijfheid van deze Rome bindingen zeer waarderen.

Rome bindingen met een medium flex zoals de Rome D.O.D. en de 390 Bos en de Crux zijn vergevingsgezinder. Wanneer je een foutje maakt zul je minder snel afgestraft worden. Daarnaast maken de bindingen het makkelijker om je trick te tweaken wanneer je wat rails of sprongen wilt stylen.

Ben je meer een all mountain rijder? Dan is een Rome binding met een medium flex zeer geschikt. Denk hierbij aan de populaire Rome katana en de Vice.

 

Wat maakt Rome bindingen zo populair?

Rome bindingen komt met twee variaties op het ontwerp van de hielcup die helemaal rond de zijkant van de bindingen buigen in een systeem wat Rome Underwrap noemt

Bindingen met een Fullwrap

De Fullwrap is de klassieke symmetrische hielcup van Rome. Het geeft prioriteit aan het overbrengen van kracht en biedt maximale support voor de agressieve snowboarder.

Bindingen met een AsymWrap

De AsymRwap is een innovatief ontwerp dat aan één kant korter is. Dit zorgt voor een “lossere”, meer skate achtige rijervaring.

Maximale grip in bindingen door AuxTec ® straps

Waar Rome bindingen zich ook onderscheiden ten opzichte van de rest zijn de straps. AuxTec ® straps is het resultaat van jarenlange verfijning en heroverweging van de werking van bindingsonderdelen. Hierbij stelt Rome ten doel om de grip en duurzaamheid van de bindingen te verbeteren. Auxetische patronen zijn geometrische patronen die bij uitrekking loodrecht dikker worden. Zie het als een netwerk van kleine scharnieren die openen en uitzetten wanneer er druk wordt uitgeoefend. Hierdoor ontstaat een directere verbinding met je snowboardschoen. Een betere drukverdeling over het oppervlak met een ergonomische vorm betekent een betere algemene verbinding. Het ontwerp uit één stuk, van één materiaal betekent ook een grotere duurzaamheid, ongeacht de omstandigheden

Rome bindingen

Rome bindingen online kopen bij Snowboards.nl

Weet je al precies welke Rome bindingen perfect bij je passen? Bestel ze dan makkelijk en snel op Snowboards.nl. Wil je de bindingen liever in het echt komen bekijken of heb je meer advies nodig? Kom dan langs in onze snowboardshop om de nieuwe collectie Rome bindingen te komen bekijken!