Waxsets

  •  #1 In Snowboards
  • Al je favoriete merken onder een dak
  • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
  • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat is een snowboard waxset? plus-icon

Een snowboard waxset is een verzameling van waxproducten en benodigdheden die worden gebruikt om de base van een snowboard te waxen. Deze sets bevatten meestal verschillende soorten wax, gereedschappen voor het aanbrengen en verwijderen van wax, en andere accessoires voor het onderhoud van een snowboard.

Welke items zitten meestal in een snowboard waxset? plus-icon

Een typische snowboard waxset bevat verschillende soorten wax, zoals universele wax, koud weer wax en warm weer wax. Daarnaast bevatten ze vaak een waxijzer, schrapers, borstels en reinigingsmiddelen voor de base.

Kan ik mijn snowboard waxset ook voor ski's gebruiken? plus-icon

Ja, veel snowboard waxsets kunnen ook worden gebruikt voor het waxen van ski's. De basisprincipes van het waxen zijn vergelijkbaar voor zowel snowboards als ski's, dus de producten en gereedschappen in de set zijn vaak geschikt voor beide.

Waar kan ik een snowboard waxset kopen? plus-icon

Heel simpel... Bestel je waxset veilig en snel in onze webshop en je kan al rzendsnel aan de slag om je eigen snowboard te onderhouden

snowboard waxset

Waxsets voor Snowboard Onderhoud: Haal het Beste Uit je Snowboard

Als fanatieke snowboarder begrijp je het belang van regelmatig onderhoud aan je snowboard. Een van de essentiële onderhoudsactiviteiten is het waxen van het belag van je snowboard. Dit zorgt niet alleen voor een soepele en snelle rit op de piste, maar verlengt ook de levensduur van je snowboard. Wanneer je je base van je snowboard goed waxt met een waxset zal je merken dat het glijvermogen omhoog gaat en dat je minder stel stil komt te staan om vlakke verbindingsstukken. Met een complete waxset heb je alles wat je nodig hebt om je snowboard te waxen en te onderhouden. Bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan waxsets van topmerken zoals Holmenkol en Oneball

Wat zit er in een Waxset voor Snowboard Onderhoud?

Een typische waxset voor snowboard onderhoud bevat een scala aan tools en producten om je snowboard te reinigen, waxen en beschermen. Een goede waset bezit een waxijzer, verschillende borstel, scraper, basecleaner en uiteraar wax. De Holmenkol Smartwaxer set bezit ook nog ptex stick om je base te repareren waneer deze beschadigd is.

 

 

Wat heb je naast een waxset nog meer nodig?

Wanneer je een goede waxset hebt om je snowboadr goed in de wax te zetten heb je enkel nog klemmen of beugels nodig waarop je het snowbaord stabiel op kan leggen. Deze klemen zijn demontabel en kan je dus meenemen tijdens je wintersportvakantie. Dus neem je snowboard waxet en de klemmen mee op vakantie zodat je halverwege de week je snowboard kan voorzien van extra wax. Zeker wanneer de temperatuur wat hoger is zal het water ervoor zorgen dat de wax eerder is verdwenen en dat gaat ten koste van het glijvermogen. 

Voordat je begint met waxen zal je eerst de base moeten reinigen. In sommige waxsets zijn voorzien van basecleaners. de Base kan je reiningen met een cleaner of met een zachte wax. Bekijk dus goed wat er allemaal in de waxset zit en bestel indien nog een cleaner erbij.

snowboard waxsets

Complete Snowboard waxsets online kopen

Bestel je snowboard waxset makkelijk en snel op Snowboards.nl. Wil je beginnen met het zelf onderhouden van je snowboard en heb je tips of uitleg nodig? Kom dan langs in onze snowboardshop. We helpen je graag op weg en leren je de beginselen van het zelf onderhouden van je snowboard.