Dakine

dakineDakine, opgericht in Hawaii in 1979 en gevestigd aan de voert van Mount Hood in Hood River, Oregon, produceert rugzakken, snowboardtassen, snowboardhandschoenen en allerlei andere snowboard accessoires.

Dakine snowboard materiaal

Kernwaarden van Dakine

Respect is altijd een kernwaarde van Dakine geweest. Dakine produceerde in het begin een surflijn die ontwikkeld is uit respect voor de golven van Maui, hoofdzakelijk gericht op de lokale bevolking. De zee en de bergen zijn meer dan alleen een speeltuin in de ogen van Dakine. Dakine ziet deze plekken als toevluchtsoord waar ontspanning en vrijheid samenkomen. De inspanningen die Dakine levert op het gebied van duurzaamheid zijn gebaseerd op respect en waardering voor deze plaatsen en relaties. Dakine gelooft dat onze planeet en onze gemeenschappen hulp nodig hebben en uiteindelijk kunnen we een positief effect hebben op de wereld door de impact van het product te verminderen, de interne processen te verbeteren en door de gedeelde passies te helpen een gemeenschap van belangenbehartigers op te bouwen.

Respect voor de producten van Dakine

Het beste wat Dakine doet is een geweldig product maken, maar zelfs het beste product heeft een impact op het milieu. Dakine werkt er dus altijd aan om die impact te verminderen en tegelijkertijd duurzaamheid en functionaliteit te bieden. Elk jaar verbetert Dakine kennis en hun materiaalopties, waardoor het gemakkelijker wordt om productontwerp te benaderen met een verscheidenheid aan technieken die prioriteit geven aan optimale prestaties en de impact op het milieu minimaliseren.

Duurzame Dakine producten

Bij het maken van Dakine producten heeft duurzaamheid de eerste prioriteit. Wanneer uitrusting is gemaakt om lang mee te gaan, is de kans kleiner dat deze op een stortplaats belandt. Dakine doet zijn beste om materialen te gebruiken die de impact op het milieu en de mensen die ermee werken verminderen.

Elk jaar wordt het assortiment van Dakine uitgebreid, rekening houdend met de volgende vriendelijkere opties.

Gerecyclede materialen

Dakine gebruikt al heel lang gerecyclede PET-materialen en elk jaar streven ze ernaar om meer te gebruiken zonder in te boeten aan duurzaamheid. De PET-polyestervezels zijn afkomstig van gerecyclede plastic waterflessen na consumptie en worden gebruikt in producten van rugzakken tot kleding.

Bluesign®-goedgekeurde materialen

Het bluesign®-systeem valideert de volledige toeleveringsketen van een materiaal om ervoor te zorgen dat het de meest milieuvriendelijke chemie en processen gebruikt. Dakine gebruikt in hun hele lijn bluesign™-goedgekeurde materialen.

Dakine uitrusting

DWR afwerking in artikelen van Dakine

PFC's zijn chemicaliën die vaak worden aangetroffen in duurzame waterafstotende behandelingen (DWR) die worden gebruikt op prestatiegerichte uitrusting en kleding om textiel waterbestendig te maken. Van sommige van deze PFC's is aangetoond dat ze waterwegen vervuilen. Daarom werkt Dakine samen met hun partners aan een verhoogd gebruik van PFC-vrije en PFC(ec)-vrije DWR-afwerkingen.

Dakine online bestellen bij Snowboards.nl

Voor artikelen van Dakine ben je bij Snowboards.nl aan het juiste adres. Ook voor snowboard kleding van andere merken kun je bij ons terecht! Bestel veilig en snel online of kom langs in onze snowboardshop. Onze shop is makkelijk bereikbaar en er kan gratis voor de deur geparkeerd worden.