Snowboard schoenen met BOA

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat zijn snowboardschoenen met BOA-sluiting?

Snowboardschoenen met BOA-sluiting zijn snowboardlaarzen die zijn uitgerust met het BOA-sluitsysteem. Het BOA-systeem bestaat uit een draaischijf en draadkabels die zorgen voor een snelle en nauwkeurige sluiting van de schoenen. Hiermee kun je de pasvorm gemakkelijk aanpassen met een simpele draai aan de knop.

Hoe werkt het BOA-sluitsysteem bij snowboardschoenen?

Het BOA-sluitsysteem bestaat uit een of meerdere draaiknoppen die aan de buitenkant van de schoenen zijn bevestigd. Wanneer je aan de knop draait, worden de staalkabels binnenin de schoenen aangetrokken, waardoor de schoenen stevig om je voeten worden getrokken en de gewenste pasvorm wordt bereikt.

Wat zijn de voordelen van snowboardschoenen met BOA-sluiting?

De voordelen van snowboardschoenen met BOA zijn onder andere snelle en gemakkelijke aanpassing van de pasvorm, zelfs met handschoenen aan, en een gelijkmatige drukverdeling over de voeten. Het BOA-systeem zorgt voor een stevige en veilige sluiting, waardoor de schoenen niet losraken tijdens het snowboarden.

Zijn snowboardschoenen met BOA duurder dan andere sluitsystemen?

Snowboardschoenen met BOA kunnen in sommige gevallen duurder zijn dan traditionele veterschoenen. Het BOA-systeem is een geavanceerde technologie en wordt vaak aangetroffen in hoogwaardige snowboardschoenen. Er zijn echter ook betaalbaardere opties beschikbaar.

Kan het BOA-sluitsysteem worden gerepareerd als er iets kapot gaat?

Het BOA-sluitsysteem is doorgaans duurzaam, maar als er iets kapot gaat, kunnen de draaiknoppen en kabels meestal worden vervangen door de fabrikant. Er zijn ook vervangingsonderdelen beschikbaar voor het BOA-systeem.