Slijpstenen

 •  #1 In Snowboards
 • Al je favoriete merken onder een dak
 • Bestel voor 15:00 uur = dezelfde dag verzonden
 • Gratis verzenden vanaf € 49.95

Veelgestelde vragen

Welkom in de prachtige wereld van snowboarden! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze uit verschillende snowboards, boots, bindingen en andere snowboard-gerelateerde artikelen. Haal het meeste uit je volgende wintersporttrip met de snowboarduitrusting die het beste bij jou past!

Arno

Snowboard expert

Wat zijn slijpstenen? plus-icon

Slijpstenen, ook wel bekend als wetstenen of slijpstenen, zijn gereedschappen die worden gebruikt om de scherpte van messen, beitels en andere snijgereedschappen te herstellen door het verwijderen van materiaal en het creëren van een nieuwe snede

Wat zijn de verschillende soorten slijpstenen? plus-icon

Er zijn verschillende soorten slijpstenen, waaronder diamantstenen, keramische stenen, Arkansas-stenen.

Hoe gebruik ik een slijpsteen? plus-icon

Een slijpsteen wordt meestal gebruikt met water of olie als smeermiddel. Je wrijft het blad van het snijgereedschap in een gelijkmatige beweging over het oppervlak van de steen, waarbij je ervoor zorgt dat de snede gelijkmatig wordt geslepen

Hoe lang gaat een slijpsteen mee? plus-icon

De levensduur van een slijpsteen hangt af van het materiaal waarvan hij is gemaakt, de frequentie van gebruik en de zorg die eraan wordt besteed. Over het algemeen kunnen slijpstenen jarenlang meegaan bij goed onderhoud

Waar kan ik slijpstenen kopen? plus-icon

Heel simpel... Bij ons ben je aan het juiste adres wanneer je op zoek bent naar materialen om de staalkant van je snowbaord te slijpen.

Slijpstenen: Essentieel Gereedschap voor het Slijpen van je Snowboard

Het slijpen van je snowboard is een belangrijk stap om optimale prestaties op de piste te garanderen. Een van de belangrijkste gereedschappen die je nodig hebt voor dit proces is een slijpsteen. Slijpstenen, ook wel bekend als wetstenen, worden gebruikt om de staalkanten van je snowboard te slijpen en scherp te maken. In deze uitgebreide beschrijving zullen we ingaan op alles wat je moet weten over slijpstenen, inclusief de verschillende soorten, hoe ze te gebruiken en waarom ze essentieel zijn voor het onderhoud van je snowboard.

Waarom zijn Slijpstenen Belangrijk voor Snowboardonderhoud?

Slijpstenen spelen een cruciale rol bij het onderhoud van je snowboard, omdat ze helpen om de staalkanten scherp te houden, wat op zijn beurt zorgt voor een betere grip en controle op de sneeuw. Door regelmatig je kanten te slijpen met een slijpsteen, kun je de levensduur van je snowboard verlengen en optimale prestaties behouden, ongeacht de sneeuwcondities.

slijpsteen

Hoe Gebruik je een Slijpsteen voor je Snowboard?

De volgorde van het gebruik van vijlen en slipsten is van groot belang. Je werkt altijd van grof naar fijn. 

 1. Voorbereiding: Voordat je begint met slijpen, zorg ervoor dat je snowboard goed vast zit in een slijphouder of werkbank en dat de kanten vrij zijn van vuil en waxresten.
 2. Kies de Juiste Steen: Selecteer de slijpsteen met de juiste grofheid voor het gewenste slijpwerk. Gebruik grovere stenen voor het verwijderen van bramen en beschadigingen, en fijnere stenen voor het polijsten en afwerken van de kanten.
 

snowboard zelf slijpen

 1. Slijpproces: Houd de slijpsteen stevig vast en beweeg deze langs de staalkant van je snowboard met gelijkmatige druk en in lange, soepele bewegingen. Zorg ervoor dat je de hele lengte van de kanten gelijkmatig slijpt om een consistente slijtage te garanderen.
 2. Controleer je Werk: Na het slijpen, inspecteer je de kanten van je snowboard om te controleren of er geen bramen of beschadigingen meer zijn en of de kanten gelijkmatig geslepen zijn.

Verschillende Soorten Slijpstenen

Er zijn verschillende slijpstenen te koop. Iedere type slijpsteen is weer voor een andere toepassing. Hieronder de 4 verschillende slijpsten die wij voeren in onze collectie.

 1. Diamantstenen: Diamantstenen zijn slijpstenen die zijn bedekt met kleine diamantdeeltjes. Ze staan bekend om hun duurzaamheid en efficiëntie bij het slijpen van staalkanten. Diamantstenen zijn verkrijgbaar in verschillende grofheden, waardoor ze geschikt zijn voor zowel grof als fijn slijpwerk.
 2. Keramische stenen: Keramische slijpstenen zijn gemaakt van geperst keramiek en staan bekend om hun consistentie en gelijkmatige slijpprestaties. Ze zijn ideaal voor het fijnslijpen en polijsten van staalkanten na grover slijpwerk.
 3. Arkansas-steen: Arkansas-stenen zijn natuurlijke slijpstenen die bekend staan om hun hoge dichtheid en fijne korrel. Ze worden vaak gebruikt voor het polijsten en afwerken van staalkanten, en bieden een uitstekende controle over het slijpproces.
 4. Aluminiumoxide stenen: Aluminiumoxide stenen zijn gemaakt van synthetische materialen en worden vaak gebruikt voor grover slijpwerk. Ze zijn betaalbaar en duurzaam, maar kunnen iets minder fijn slijpen dan diamant- of keramische stenen.

 

Slijpsteen online kopen

Wat goed dat je zelf aan de slag gaat met het slijpen van je snowboard. Je bent bij ons aan het juiste adres. In onze collectie vind je alle benodigdheden om je snowboard te waxen en slijpen. Daarnaast hebben we ook complete sets, waxsets en slijpsets op voorraad. Betsel veilig en snel jouw waxijzer online zodat je snel aan de slag kan!